google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Β Ο Υ Λ Η Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ Σ Ω Τ Η Ρ Ι Α Σ!

Β Ο Υ Λ Η Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ Σ Ω Τ Η Ρ Ι Α Σ!

 
 Η Βουλή των Ελλήνων σήμερα έχει 300 βουλευτές. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι όλοι τους ίδιοι , σαν να είναι κλωνοποιημένοι.  Ο κλασσικός βουλευτής είναι: άντρας, 40-60, συγγενής πολιτικού, δικηγόρος, και ήταν ‘κομματόσκυλο’ για πολλά χρόνια σε ένα κόμμα μέχρι να βγεί βουλευτής.
 Το Σύνταγμα επιτρέπει  να είναι οι Βουλευτές από 200 έως 300. Και ο λαός μας πολύ σωστά λέει: «γιατί δεν τους μειώνουν σε 200?,  αφού  όλοι ψηφίζουν ό,τι λέει το κόμμα τους?».  Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, πως και 100 να ήταν οι βουλευτές, δεν θα άλλαζε τίποτε, η Βουλή πάλι θα έπαιρνε τις ίδιες αποφάσεις.

 Όμως το Σύνταγμα λέει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: πως ο Βουλευτής έχει απεριόριστη ελευθερία γνώμης, και ψηφίζει κατά συνείδηση υπακούοντας στη βούληση του λαού.  Δηλαδή κανονικά πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούν όλοι οι Βουλευτές, και να κάθονται σε όποιο έδρανο βρούν άδειο, ανεξάρτητα από ‘δεξιούς’ και ‘αριστερούς’ , και όχι κατά κοπάδια, όπως γίνεται σήμερα. Έτσι θα γίνουν πραγματικά αντιπρόσωποι της λαϊκής βουλήσεως και εντολοδόχοι του λαού, απλοί υπάλληλοί μας,     κ α ι     μ ά λ ι σ τ α    α ν α κ λ η τ ο ί  , ώστε να μπορούμε να τους αφαιρούμε την έδρα αν δεν ψηφίζουν αυτά που τους λέμε.
  Σ αυτήν την ιδανική Βουλή ο αριθμός των βουλευτών θα έπρεπε να ήταν πολύ περισσότερος, να ήταν Χίλιοι (1000) και να συνεδρίαζαν σε 3 οχτάωρα μέρα -νύχτα.  Ή να ήταν 3 ή 5 Χιλιάδες (3.000 – 5.000) και να εκλέγονταν με απλή άδολη γνήσια αναλογική. Δηλαδή το 1% κάθε κόμματος να εκλέγει 10 βουλευτές στη βουλή των 1000, και 30 στην Βουλή των 3.000.   Η θητεία του κάθε βουλευτή πρέπει να είναι ένας χρόνος!!! Έτσι ήταν στην αρχαιότητα!!!
 Με αυτό το σύστημα  πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, άνθρωποι από όλα τα επαγγέλματα και τις κοινωνικές τάξεις,  πολλοί απλοί σοφοί άνθρωποι του λαού, κλπ, όλοι αυτοί θα έβγαιναν κάποτε στη ζωή τους βουλευτές . Η  Βουλή αυτή θα ήταν ο καθρέφτης της αληθινής κοινωνίας, και θα γλυτώναμε από το μέχρι τώρα διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό κατεστημένο.

Μα θα πει κάποιος: Και πώς θα τους πληρώναμε όλους αυτούς?
Μα δεν θα τους πληρώναμε! Είναι τόσο τιμητική και υπεύθυνη θέση να είσαι για ένα χρόνο βουλευτής, που αξίζει να πας και χωρίς μισθό. Ή ας τους έδιναν συμβολικά το βασικό μισθό ενός δάσκαλου, ενός εργάτη.
  Έτσι ήταν η Βουλή στις αρχαίες Ελληνικές Πόλεις οι οποίες είχαν πραγματική δημοκρατία, είχαν πολιτισμό, γι αυτό και  δημιούργησαν τόσα επιτεύγματα. Και είναι ντροπή εμείς σήμερα με τόσα μέσα, τόσες μηχανές και ευκολίες, είναι ντροπή να μην έχουμε φτάσει στην δόξα των αρχαίων, ώστε αργότερα να τους ξεπεράσουμε κι όλας!!!   

 Σήμερα υπάρχει η τεχνολογία, ώστε  οι  1000 βουλευτές θα μπορούσαν να ψηφίζουν τα νομοσχέδια από τον υπολογιστή τους, από το σπίτι τους, ή καλύτερα από την περιφέρειά τους για να τους ελέγχουν και οι ψηφοφόροι!!! Να μια ωραία καινοτόμος πρόταση.

  Όμως ζούμε στο σήμερα, και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές . Ας προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα.  Αφού η δημοκρατία δεν λειτουργεί, άλλα τάζουν οι πολιτικοί και άλλα κάνουν, άλλα αποφάσισε το δημοψήφισμα και άλλο έγινε, ας προτείνουμε μια λύση στο αδιέξοδο που βγάζει και πολύ γέλιο.

  Ποιοί είναι οι ώριμοι , οι σοφοί, και οι ικανοί σε μια χώρα, σε μια κοινωνία? Οι δικηγόροι δεν είναι, οι επιστήμονες δεν είναι, οι υπαλληλίσκοι ούτε, οι παπάδες? ,αυτοί δεν ήταν ποτέ. Τότε ποιός?
  Είναι οι στρατιωτικοί, οι καραβανάδες και οι απόστρατοι. Του Πεζικού, των Καταδρομών, του Ναυτικού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας, και Μυστικών Υπηρεσιών.  Όλοι αυτοί έχουν την απαραίτητη πείρα και την ικανότητα διοίκησης. Είναι οι λιγότερο αλλοτριωμένοι απ όλη την κοινωνία, κλέβουν πολύ λιγότερο απ τους πολιτικούς, έχουν ηθική, αυστηρότητα,  έχουν πρόγραμμα.
Όμως υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Η σκέψη και μόνο για στρατιωτικούς βουλευτές  μας θυμίζει ‘χούντα των συνταγματαρχών’, και επειδή έχει καεί η γούνα μας απ την λαομίσητη δικτατορία,  θα βάλουμε σ αυτήν την ιδεατή βουλή των 150 καραβανάδων και το αντίβαρό τους!! Είναι οι 150 ώριμες έμπειρες γυναίκες, ‘παλιές καραβάνες’, που έχουν πάει με πολλούς άντρες στη ζωή τους, που ξέρουν να σε διαβάζουν απ τα μάτια, που έχουν και ισχυρό θηλυκό ένστικτο.
 150 στρατηγοί και 150 γρηές , -ας μας επιτραπεί η υπερβολή- ‘πόρνες’. Άλλωστε δεν τις βρίζουμε, αντιθέτως τις τιμούμε.
 Αυτή είναι η μόνη λύση.
  Μη γελάς (μόνο), αγαπητέ αναγνώστη. Δεν και την σοφία της πρότασης.

 Όμως ας ξαναγίνουμε ρεαλιστές. Είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί η ανωτέρω άποψη, όσο σωστή κι αν είναι.
Αφού , λοιπόν, δεν γίνεται ούτε αυτό, τότε εδώ που φτάσαμε:  ο θεός να βάλει το χέρι του.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
υστερόγραφο: η απλή και πρωτοποριακή αυτή πρόταση για μια Βουλή από έμπειρους άντρες και γυναίκες, θα πρέπει να εφαρμοστεί (πρώτα) και στις τοπικές κοινωνίες, στην αυτοδιοίκηση, στους Δήμους. Πώς θα αντιδρούσες αν μάθαινες πως ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής σου απαρτίζονται από όσους αναφέραμε ανωτέρω?   Το μειδίαμα του αναγνώστη προσυπογράφει του λόγου το ασφαλές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη