google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παγκόσμιο Μ Ν Η Μ Ο Ν Ι Ο, για να σωθεί το περιβάλλον!!!

Παγκόσμιο Μ Ν Η Μ Ο Ν Ι Ο, για να σωθεί το περιβάλλον!!!

 Μέρα τη μέρα καταστρέφεται  η γη, τα ζώα, και τα φυτά, λόγω της ‘εξέλιξης’ και του νεόπλουτου καπιταλισμού  .  Αν το πράγμα συνεχιστεί έτσι, δεν θα υπάρχει ζωή στη γη σε 50-100 χρόνια ! ! ! .           Η μόνη λύση είναι  ένα π α γ κ ό σ μ ι ο   ο ι κ ο λ ο γ ι κ ό    ‘ μ ν η μ ό ν ι ο’  διαρκείας.

 Το ‘μνημόνιο’ αυτό δεν θα εφαρμοστεί μόνο στην Ελλάδα, -όπως τα 3 μνημόνια που έχουμε εδώ και 7 χρόνια -.  Δεν θα μας το επιβάλλουν ξένες  ‘τρόικες’, είναι αδικία να τιμωρείται μόνο η Ελλάδα.  Αλλά θα το επιβάλλουμε  εμείς , σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο για την σωτηρία του...
 Θα αντιστρέψουμε το υπάρχον μνημόνιο , θα το γυρίσουμε εναντίον του κράτους , και προς όφελος δικό μας.

------Αλλά ας δούμε με δυό λόγια την εξέλιξη των εφευρέσεων, πλούτου και εργασίας.
 Ο αρχαίος μύθος του Προμηθέα λέει πως κάποτε  οι θεοί έδωσαν τη φωτιά στους ανθρώπους, και αυτή ήταν η πρώτη  εφεύρεση. Όμως στην πορεία ακολούθησαν χιλιάδες άλλες εφευρέσεις, και οι μισές απ αυτές είναι πολύ επικίνδυνες..., ή χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο...
   Παρότι οι μηχανές έχουν ευκολύνει τη ζωή μας και  υπάρχει τεράστιος πλούτος , όμως υπάρχει τεράστια ανισότητα στην κατανομή του πλούτου και υποφέρουν 6 δις άνθρωποι.  Οι μισοί άνθρωποι εργάζονται  σαν σύγχρονοι δούλοι,  και οι άλλοι μισοί είναι στην  ανεργία και τη φτώχεια.
Κανονικά , αν αξιοποιήσουμε με μέτρο τις μηχανές, χρειάζεται να δουλεύουμε μόνο 1 ώρα εργασία τη μέρα, η οποία γίνεται και δωρεάν ‘σαν γυμναστική’. Δηλαδή είναι εφικτό να καταργηθεί ακόμα και το χρήμα, αρκεί να μοιραστούν τα αγαθά δίκαια και να μειώσουμε την κατανάλωση. Θα υπάρχει φαγητό και βασικές ανέσεις για όλους και δωρεάν.

Πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθεί
--4  ώρες εργασία για όλους, = μηδενισμός της ανεργίας
--Κρατικό βοήθημα για όλους, π.χ. 200 ευρώ, από κεί και πέρα όποιος θέλει ας δουλέψει για να έχει περισσότερα.
--Μείωση παραγωγής. Δεν χρειάζονται τόσα πολλά αυτοκίνητα, δεν χρειάζονται νέα μοντέλα κινητών και υπολογιστών, δεν χρειάζεται να πάνε και στον Άρη.
--Μείωση κατανάλωσης, ώστε να μοιραστούν δίκαια τα αγαθά.
--Κίνητρα να φύγουν απ τις πόλεις και πάνε στα χωριά τους, ώστε να είναι οικονομικώς αυτόνομοι...

----------------Όμως όλα αυτά τα αυτονόητα δεν γίνονται, επειδή κανένα κράτος του κόσμου και κανένας πλούσιος δεν θέλει το καλό των πολλών.

Τα συνδικάτα θα έπρεπε να έκαναν:
--Μια γενική απεργία ζητώντας τα ανωτέρω αιτήματα. Αρχικά μιας εβδομάδας, προειδοποιητική. Στη συνέχεια για έναν ολόκληρο μήνα.  Κάπως σαν γενικό  μπλακ άουτ ( εξαιρούνται αστυνομία, στρατός, επείγοντα περιστατικά γιατρών)   
-----------Αλλά  επειδή τα κόμματα και τα συνδικάτα των εργαζομένων,  λόγω χρηματισμού ή λόγω βλακείας, δεν έχουν οργανώσει ακόμα αυτή τη γενική απεργία, πρέπει κάποιος άλλος να δώσει τη λύση στο πρόβλημα.

Τη λύση θα τη δώσουμε εμείς, ο καθένας !!!.., βγαίνοντας εκτός συστήματος, καταναλώνοντας λίγο και  τεμπελιάζοντας πολύ.
•--ασκούμαστε στη λιτή σπαρτιάτικη ζωή. Μειώνουμε την κατανάλωση, δεν σπαταλάμε το χρήμα, αποθηκεύουμε βασικά αγαθά για να γίνουμε πιο αυτόνομοι.
•--Μειώνουμε τις ώρες εργασίας, δουλεύουμε όλο και πιό λίγο.
•--Παίρνουμε όσα επιδόματα και όσα δωρεάν δίνει το κράτος. Αλλά πληρώνουμε όσο πιό λίγους φόρους μπορούμε.
•--Ζούμε σαν να είμαστε φτωχοί, αλλά ‘στα κρυφά’ απολαμβάνουμε καλή ζωή.
•--Μοιράζουμε μεταξύ μας τα πάντα: εργασία, χρήμα, φαγητό, ρούχα, συσκευές, έρωτα. Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη…
•--Βγαίνουμε σταδιακά εκτός συστήματος. Δεν είναι ανάγκη να πάνε τα παιδιά σχολείο και πανεπιστήμιο.
•--Βγάζουμε τα λεφτά μας –όσα έχουμε- από τις τράπεζες και τα διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι με πολύ σεβασμό. Το χρήμα –έστω και λίγο- είναι εγγύηση της ελευθερίας μας.

Αυτή είναι η μόνη εφικτή λύση, είναι το δικό μας αντι-μνημόνιο.
Το παράδειγμα της Ελλάδας θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ευρώπης με παρόμοια ψυχοσύνθεση. Αργότερα η σπίθα αυτή θα μεταδοθεί και παγκόσμια.
  Θα γίνει μια   τ ε μ π έ λ ι κ η   ε π α ν ά σ τ α σ η.  Αξιοποίηση των εφευρέσεων προς όφελος των πολλών.  

Αλλά ας δώσουμε το λόγο στο μέγα φιλόσοφο Αριστοτέλη, που 24 αιώνες πριν , στο βιβλίο του Πολιτικά 125b 33, λέει:  
  Αν κάθε εργαλείο εκτελούσε μόνο του το έργο του (…) δεν θα χρειάζονταν τότε καθόλου ούτε οι αρχιτέκτονες εργάτες, ούτε οι αφέντες δούλους.  
  Δηλαδή σήμερα που έχουμε αυτόματες μηχανές για κάθε τι, δεν χρειάζεται ούτε να δουλεύουμε, ούτε να έχουμε αφέντες.


--------Όποιος άνθρωπος νομίζει πως αξίζει περισσότερο από ένα δέντρο ή ένα  μυρμήγκι, είναι ‘μακριά νυχτωμένος’. Αν υπήρχε θεός, σίγουρα θα είχε μετανιώσει που έφτιαξε τον άνθρωπο. Άραγε σίγουρα δεν υπάρχει, γιατί δεν επεμβαίνει για να σώσει τη γη.
 Το βάρος ,λοιπόν, της σωτηρίας του πλανήτη, πέφτει μόνο σε μας τους ανθρώπους...  Είναι ένα πολύ βαρύ βάρος, αλλά θα βρούμε τρόπους να το αλαφρύνουμε., να το κάνουμε ‘πούπουλο’......
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

υστερόγραφο:
1.  Ο όρος ‘μνημόνιο’ (=υπόμνηση) είναι ατυχής και ψεύτικος. Τα μέτρα που μας έχουν επιβάλλει είναι απλώς:  μείωση μισθών-ανεργία-αυστηρό κράτος-αύξηση φόρων-αύξηση ψαλίδας πλούσιων φτωχών.
  Εμείς χρησιμοποιήσαμε επίτηδες την ίδια λέξη, αλλά με  διαφορετικό νόημα. Αυτό που προτείνουμε είναι ένα : αντι-μνημόνιο : δηλαδή:   εθελοντική λιτότητα, επιστροφή στη φύση , παύση της εξέλιξης, έξοδος από το σύστημα, κατάργηση του καπιταλισμού.
2.   Όλα όσα προτείνουμε έχουν ξεκινήσει ήδη και γίνονται. Εμείς απλώς προσπαθούμε να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Το ‘τεμπέλικο μανιφέστο’ είναι ήδη σε εφαρμογή…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη