google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΨΗ: μη κολλάτε κηδειόσημα στις κολώνες!

ΑΠΟΨΗ: μη κολλάτε κηδειόσημα στις κολώνες!

 
 Ένα μηχανάκι, σταματά με αναμμένη μηχανή εμπρός από μια ξύλινη κολώνα της δεη – οτε σε κεντρικό σημείο στην πόλη , κατεβαίνει ο αναβάτης και ‘κολάει’ στα γρήγορα  ένα χαρτί, χρησιμοποιώντας ένα είδος συρραπτικού που κάνει και θόρυβο: γκράπ-γκράπ-γκράπ-γκράπ . Σε 10 δευτερόλεπτα έχει τελειώσει, και ανεβαίνει στο μηχανάκι για να πάει στην επόμενη κολώνα.  Σε 10 λεπτά έχει γεμίσει όλη την πόλη με κηδειόσημα, ή χαρτιά για μνημόσυνο.
  Τα χαρτιά αυτά, (όπως και άλλες αφίσες, κλπ.) θα μείνουν επάνω στην κολώνα για βδομάδες και μήνες, εκτός κι αν καλυφθούν από καινούργια κηδειόσημα.
 Οι ξύλινες κολώνες  έχουν επάνω τους  μερικές   χ ι λ ι ά δ ε ς   τέτοια σιδεράκια, που  εκτός από αντιαισθητικό είναι και πολύ επικίνδυνο. Αν πέσει άνθρωπος επάνω, θα κοπεί στο πρόσωπο , σαν να τον χτύπησε χειροβομβίδα. Παλαιότερα έβαζαν πινέζες που κι αυτές είναι πολύ επικίνδυνες, όλοι έχουμε τρυπηθεί από πεσμένες πινέζες.

 Αυτό που γίνεται είναι μεγάλη  π ρ ο σ β ο λ ή   για τούς νεκρούς. Μηδέν σεβασμός!  Αλλά προσβάλει και μας που είμαστε προς το παρόν ζωντανοί. Είναι ασέβεια, αλλά είναι και παράνομη πράξη , είναι φθορά δημόσιας περιουσίας.
 Την μεγάλη ευθύνη της έχουν οι Δήμοι που δεν έχουν βάλει πίνακες ανακοινώσεων, αλλά και τα Γραφεία κηδειών-τελετών, αλλά και οι συγγενείς του πεθαμένου που δεν αντιδρούν στην ασέβεια που γίνεται. Ευθύνη έχει και η Μητρόπολη που δεν έχει απαγορέψει δια ροπάλου να γίνεται το αισχρό αυτό φαινόμενο.
 Πώς διορθώνεται το πρόβλημα.
  Υπάρχει ένα σχοινί από αθάνατο (η παραδοσιακή τριχιά) που το τυλίγουν γύρω απ την κολώνα, από ύψος 70 πόντους έως 150) , κι έτσι  μπορούν να αποτρέψουν να κολάνε χαρτιά πάνω σε ξύλινες κολώνες. Αν αγοράσουν  τον λεπτό αθάνατο σε μέγεθος,  5-6 χιλιοστά, κοστίζει μόνο 20-30 ευρώ το να καλύψεις μια κολώνα. Όταν πάψουμε την κακιά συνήθεια να κολάμε κηδειόσημα στις κολώνες, τότε μπορούμε να  βγάλουμε την τριχιά για άλλη χρήση.
Αλλά πρωτύτερα πρέπει ο Δήμος για τιμωρία να πιέσει τα γραφεία κηδειών , να βγάλουν με ειδική πένσα τα χιλιάδες μικρά αυτά σιδεράκια και να τα δώσουν για ανακύκλωση.
  Όσο για τους Δήμους έχουν ευθύνη να βάλουν σε κεντρικά σημεία καλαίσθητους πίνακες ανακοινώσεων. Αλλά και τα καταστήματα εστιάσεως μπορούν σε ένα σημείο του μαγαζιού να ενημερώνουν τους πελάτες για γεγονότα,  δυσάρεστα και ευχάριστα.
 Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να μαθευτεί ένα γεγονός, πρέπει να πάψουν να κολάνε χαρτιά και αφίσες πάνω σε κολώνες.

     Πώς δεν τα καταλαβαίνουν όλα αυτά τα αυτονόητα?

     antoniosantonopouloskyparissia

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη