google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γιατί ‘δεν πετάμε τίποτα!’ ???

Γιατί ‘δεν πετάμε τίποτα!’ ???

Τώρα με την οικονομική κρίση, είναι πλέον ‘της μόδας’ και ‘της ανάγκης’ η φράση: ‘δεν πετάμε τίποτα’, ‘μην πετάτε τίποτα, ούτε φαγητό, ούτε ρούχα’, ‘ανακυκλώστε’ .


 Αλλά γιατί?  
Θα ξεκινήσουμε από τους πιο απλούς κατανοητούς λόγους που ‘δεν πρέπει να πετάμε χρήσιμα πράγματα’ , έως να φτάσουμε στον πολύ σημαντικό, στον απόλυτο, σε αυτόν που θα μας βγάλει απ την κρίση, και θα αλλάξει τον πλανήτη ολόκληρο, και όλα αυτά θα αρχίσουν απ την Ελλάδα…
 Ας ξεκινήσουμε δειλά-δειλά, από τα απλά έως τα δύσκολα:


  1. Δεν πετάμε τα πλαστικά, αποφάγια, ρούχα, συσκευές, κλπ, για να μην κάνουμε σκουπίδια.  Έχει γεμίσει η Ελλάδα σκουπίδια από τα πεταγμένα μας.


  1. Δεύτερον, για να τα κάνουμε ανακύκλωση. Η ανακύκλωση είναι ευρωπαϊκή μόδα , και ανάγκη, είναι ένα ρεύμα της εποχής.


  1. Γιατί αυτό που πετάμε το έχει ανάγκη κάποιος άλλος. Είναι το χριστιανικό, το κομμουνιστικό και εν τέλει το αυτονόητο  ανθρώπινο καθήκον μας. Είναι ‘μια καλή πράξη’ .


  1. Δεν πετάμε τίποτα γιατί έχουν αξία, μπορούμε να τα μεταπωλήσουμε και να βγάλουμε χρήματα, ‘πρέπει να κάνουμε οικονομία’. Είναι η εβραϊκή αντίληψη για το θέμα. Κάθε τι αξίζει χρήμα, άρα κάθε τι έχει αξία ανάλογη με την τιμή πώλησής του.


  1. Ας πάμε παρακάτω.   Είναι η φιλοσοφική αντίληψη για το θέμα.  Κάθε τι , κάθε αγαθό αντιπροσωπεύει -εκτός από χρήμα-, κόπο, χρόνο, ιδρώτα. Ακόμα και ένα φρούτο που παράγει δωρεάν ένα δέντρο, έχει κι αυτό κάποια αξία: αξία χρήσης, κόβει την πείνα, για να το πούμε απλά. Για αυτό δεν το πετάμε, γιατί έχει αξία!... (ανεξάρτητα από το αν έχει τιμή)


  1.  Αλλά ας πάμε –επιτέλους- και στην ελληνική αντίληψη για το θέμα.


  Αν δεν πετάμε τίποτα, κι αν τα μοιραζόμαστε δεν θα δουλεύει κανένας. Θα τεμπελιάζαμε όλοι. Υπάρχει τόση πληθώρα αγαθών στη γη που χρειάζεται απλώς μοίρασμα. Δεν χρειάζεται άλλη εξέλιξη. Αυτά τα τρόφιμα που πετούν οι πλούσιοι, αρκούν για να ταΐσουν όλους τους φτωχούς ώστε κανείς να μην πεθάνει απ την πείνα .
 Αν πετάς το χθεσινό ψωμί θα τιμωρηθείς και θα πας για δουλειά.
 Αν πετάς τα ρούχα και δεν τα δίνεις στον άλλο, θα δουλέψεις διπλά για να ξαναπαράγεις δύο φορές τα ρούχα αυτά.   Αν έχεις λεφτά και δεν κερνάς άλλους φτωχότερους, θα αρρωστήσεις, θα πεθάνεις πρόωρα και θα στα φάνε κάποιοι άλλοι.  Προσέξτε και δείτε τριγύρω σας , γνωστούς και φίλους, πώς περνούν τη ζωή τους αναλόγως αν πετούν χρήσιμα πράγματα ή αν τα δίνουν σε άλλους. Όσοι δίνουν, κατά περίεργο θαυμαστό τρόπο, όλοι τους καλοπερνούν!...


  Αν δεν πετάμε τίποτα, αν τα μοιράζουμε και τα αξιοποιούμε, μέσα σε ένα μήνα, σ όλη τη γη θα σταματήσουν οι πόλεμοι, οι πείνες, οι δίψες. Τόσο απλά.
                  antoniosantonopouloskyparissia

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη