google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ = έρχεται η Α Μ Ε Σ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ = έρχεται η Α Μ Ε Σ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 Ο Αριστοτέλης έπεσε έξω όταν έκανε τον διαχωρισμό των πολιτευμάτων σε: βασιλεία, μοναρχία, ολιγαρχία, πλουτοκρατία, δημοκρατία,  κλπ.
 Διότι του ξέφυγε το πολίτευμα που έχει κυριαρχεί στην Ελλάδα ειδικά μετά το 1974, το οποίο είναι παγκοσμίως πρωτότυπο, παγκόσμια πατέντα!

  Είναι η    ε ν α λ λ α σ ό μ ε ν η    ο ι κ ο γ ε ν ε ι ο κ ρ α τ ί α.
 Ή αλλιώς: η Εναλλασσόμενη Βασιλεία με μανδύα κοινοβουλευτισμού.

  Δηλαδή 2-3-4 οικογένειες κυβερνούν εναλλάξ όλη τη χώρα (Παπανδρέου, Καραμανλής,  Μητσοτάκης). Αλλά το ίδιο συμβαίνει και σε κάθε Νομό και Πόλη και Χωριό (τα ονόματα μπορείτε να τα συμπληρώσετε εσείς, τους ξέρετε.)  
  Οι βουλευτές που βγήκαν τα τελευταία 30 χρόνια, το 80% απ αυτούς είχαν πρόγονο συγγενή βουλευτή και βγήκαν μέσω αυτού, από τους ψήφους των ηλίθιων ψηφοφόρων που δέχονται να ψηφίζουν το γιο, εγγονό, ανηψιό κλπ. του κάθε βουλευτή.  Συμβαίνουν τραγελαφικά πράγματα: π.χ. στη Χρυσή Αυγή που παριστάνει την άδολη , αγνή και  πατριωτική, το 1/3 των βουλευτών είναι μια οικογένεια:  ο αρχηγός και η γυναίκα του  είναι βουλευτές, όπως και ο άντρας της  κόρης τους. (βγήκε άλλος και του είπανε να παραιτηθεί για να πάει ο γαμπρός τους…)   Μόνο στο ΚΚΕ δεν υπάρχει οικογενειοκρατία γιατί εκεί έχουν κάτι χειρότερο, την απαράλλαχτη γραμμή του κόμματος…
 
 Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει τόση οικογενειοκρατία στην πολιτική. Σε άλλες χώρες μόνο πολύ σπάνια . π.χ. οι  Μπους στην Αμερική, ο Λεπέν έβαλε την κόρη του στη Γαλλία, κλπ.
 Φαίνεται –λοιπόν- πεντακάθαρα πως ο θεσμός της Οικογένειας έχει βαθιές ρίζες στην Ελλάδα. Η συντηρητική Θεά Εστία μας έχει γερά δεμένους.
  Ακόμα και οι τραγουδιστές έχουν βγάλει τα παιδιά τους και τα ανήψια τους με το ίδιο επώνυμο και παριστάνουν πως συνεχίζεται η ‘φωνή’. Η φωνή -όμως- δεν είναι κληρονομικό χάρισμα, όπως ούτε η πολιτική ικανότητα…

 Στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει Δημοκρατία, όλοι το λέμε καθημερινά αυτό. Υπάρχει όμως μια άσβεστη φλόγα που όλο και φουντώνει. Και βρίσκεται  ολοζώντανη στον απλό Λαό! Καθημερινά όλοι μιλάνε για όλα, όλοι λένε με σοβαρότητα τι θα έκαναν αν ήτανε πρωθυπουργοί!!! Υπάρχει , λοιπόν, γόνιμο το έδαφος για να ξαναστεργιώσει η αληθινή Δημοκρατία.
 
------Οι δύο αυτές έννοιες, Οικογενειοκρατία και Δημοκρατία, είναι μεν  αντίθετες, όμως θα προσπαθήσουμε να δείξουμε πως είμαστε ένα σκαλί πριν από την πόρτα της δημοκρατίας. Διότι δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβουμε πως είναι θέμα χρόνου πότε θα ξυπνήσουν και οι άλλες ‘οικογένειες’ και θα εγκαθιδρύσουμε την άδολη  απλή αυθεντική άμεση δημοκρατία.
 Δηλαδή σε άλλα κράτη υπάρχει: μοναρχία, βασιλεία ή μια ψευτοδημοκρατία. Στην Ελλάδα , όμως, που έχουμε το σύστημα με τις ολίγες οικογένειες που κυβερνούν, αυτό δείχνει πως έχουμε ξεφύγει πολύ από την μία οικογένεια, την ‘Βασιλική’. Το επόμενο βήμα είναι να πάμε στις περισσότερες ‘οικογένειες’ δηλαδή στην κάθε οικογένεια, στον καθένα πολίτη…  Θα μπορούσαμε να πούμε καθ’ υπερβολήν, πως και ο καθένας είναι από μόνος του ‘οικογένεια’…

 Αλλά ας δώσουμε το λόγο στο Αριστοτέλη, που 24 αιώνες πριν έγραφε στο βιβλίο του Πολιτικά Γ βιβλίο, 1285a, 19-22  (ψάξτε το να το βρείτε)

 (Διά γάρ τό)  δουλικώτεροι εἶναι τά ἤθη φύσει  οἱ μέν βάρβαροι τῶν Ἑλλήνων, οἱ δέ περί τήν Ἀσίαν  τῶν περί τήν Εὐρώπην, ὑπομένουσι τήν δεσποτικήν ἀρχήν οὐδέν δυσχεραίνοντες.
Μετάφραση:   επειδή οι βάρβαροι είναι από τη φύση τους πιο δουλοπρεπείς από τους Έλληνες, όπως και όσοι κατοικούν στη Ασία είναι πιο δουλοπρεπείς απ’ όσους κατοικούν στην Ευρώπη, (γι αυτό) υπομένουν χωρίς καμιά δυσχέρεια την δεσποτική εξουσία.
 Απίστευτος ο Αριστοτέλης!!!
 Μας λέει με λίγα λόγια πως δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει στην Ασία γιατί εκεί είναι ακόμα περισσότερο δουλοπρεπείς, υπάκουοι, βόϊδα, δέχονται χωρίς αντίδραση την δεσποτική εξουσία.
 Απίστευτο το πως συμβαίνει αυτό ακόμα και σήμερα. Στης Ασία δεν υπάρχει δημοκρατία ούτε για δείγμα: Αραβικά-μουσουλμανικά κράτη, Ινδίες και Κίνα.
 Αλλά και στην Ευρώπη δεν υπάρχει Δημοκρατία κανονική σαν της Αρχαίας Ελλάδας, και ούτε  υπάρχει αυτός ο άνεμος δημοκρατία που βλέπεις στον καθημερινό ελληνικό λαό, αυτός που περιγράψαμε πιο πάνω.
   Δηλαδή  κι  ο  Αριστοτέλης   μας   λέει  - εμμέσως   πλήν σαφώς-     πως  ε μ ε ί ς   π ρ έ π ε ι   ν α    ε π α ν α φ έ ρ ο υ μ ε    τ η ν   ά μ ε σ η    Δ η μ ο κ ρ α τ ί α …

Πώς θα γλυτώσουμε από την οικογενειοκρατία
--να μην ψηφίζουμε τους ίδιους, ούτε πρόσωπα, ούτε κόμματα.
--ασχοληθείτε όλοι με την πολιτική.
--να καταργηθεί το 3% για να μπει ένα κόμμα στη βουλή. Μέχρι να γίνει αυτό ας ψηφίζουμε μικρά κόμματα.
--να αυξηθούν οι βουλευτές σε 1000, και σε πολύ περισσότερους (με πολύ μικρό μισθό π.χ. 2000 ευρώ)
-- να θεσπιστεί μια για πάντα η απλή αγνή αναλογική.
--η θητεία όλων των αρχόντων να είναι το πολύ ένα χρόνο, όπως  στην αρχαιότητα.
--Να βγεί άμεσα νόμος να απαγορεύει να βγαίνει βουλευτής  ένας που είχε έστω και μακρινό πρόγονο βουλευτή ή γενικά πολιτικό.
---------- Μην αντιδράς μόνο τους Ριτσιλντ, και στους Ροκφέλλερ, και άλλες 3-5 οικογένειες που λένε πως κυβερνούν τον κόσμο και κατέχουν όλον τον πλούτο της γης.   Αντίδρασε στους οικογενειοκράτες της γειτονιάς σου, του χωριού , της πόλης σου και  όλης της χώρας . Κανείς δεν είναι καλύτερος από  σένα. Μην δίνεις σεβασμό σε τέως δημάρχους, προέδρους, νομάρχες, βουλευτές ή δεσποτάδες και παπάδες.  Σεβασμό δείχνουμε σε μιαν έγκυο γυναίκα, σ’ ένα μικρό παιδί, σ ένα γέροντα.

-----Υπάρχει ένα κουιζ, σαν ανέκδοτο: πόσοι στη Ελλάδα είναι καλύτεροι από τους 300 της βουλής?  
 Οι θερμόαιμοι λένε: όλοι.  Αλλά είναι υπερβολικό. Η αλήθεια είναι πως 3 με 4 εκατομμύρια Έλληνες είναι πολύ καλύτεροι πολιτικοί από αυτούς που μας κυβερνούν….
 Μπορούμε λοιπόν να πούμε:
Democracia ante portas, η δημοκρατία είναι ‘προ των θυρών’, θα μας χτυπήσει την πόρτα και μεις θ ανοίξουμε….
        antoniosantonopouloskyparissia

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη