google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΨΗ: τα φλας των φωτογράφων!... τσαφ-κλατσ-κλικ

ΑΠΟΨΗ: τα φλας των φωτογράφων!... τσαφ-κλατσ-κλικ

 'Ορκίζεται σήμερα ο νέος Υπουργός, και ο νέος Πρωθυπουργός'. 
Είτε ορκιστεί θρησκευτικό όρκο με παπά, είτε ορκαστεί πολιτικά, το σίγουρο είναι πως αντί να ακούμε τα λόγια που λένε, θα ακούμε για 2-3 λεπτά μερικές εκτοντάδες ενοχλητικά τσαφ, κλάκ, κλικ, κλατς  , που προέρχονται από τις επαγγελματικές μηχανές των δεκάδων φωτογράφων.  Ο θόρυβος προέρχεται από το κλείστρο του φακού και από το 'φλάσ'.
  Οι άνθρωποι είναι ασεβείς και  ηλίθιοι.
  Πρώτα -πρώτα, ήδη έχουν στο αρχείο τους χιλιάδες πρόσφατες φωτογραφίες των πολιτικών. Έπειτα θα μπορούσαν να έβγαζαν 5-10 φρέσκες και να αποχωρήσουν. Και τρίτον δεν χρειάζονται οι ογκώδεις μηχανές που έχουν, ούτε χρειάζονται ο δεκάδες φωτογράφοι και οπερατέρ. Σήμερα κάθε κινητό έχει ενσωματωμένη και φωτογραφική μηχανή τελευταίας τεχνολογίας.
 Αλλά κάνουν και λάθος που δεν σέβονται την ιερότητα της στιγμής. Μηδέν δημοσιογραφική δεοντολογία. Οι φωτογράφοι-οπερατέρ-σκηνοθέτες-ηθοποιοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, κλπ, κλπ , όσοι δηλ. εμπλέκονται με τη δημοσιότητα και τα Media, είναι όλοι τους ψώνια. Φουλάρι, κοτσίδα, στυλ, και πάλι στυλ. Μηδέν επαφή με την πραγματικότητα. Όλα για το θεαθήναι.

  Αλλά και οι πολιτικοί, πώς τους ανέχονται και δεν τους διώχνουν? 
  Πώς δέχονται να ακούνε τα εκατοντάδες τσαφ? Μήπως  κατά βάθος τους αρέσει?  Μήπως καμαρώνουν που γίνονται διάσημοι?  Είναι οι ίδιοι  οι πολιτικοί που αρέσκονται να μονολογούν πολλή ώρα λέγοντας συνθήματα και καμαρώνουν όταν τους χειροκροτούν!!! Είναι χειρότεροι από τους ακροβάτες του τσίρκου, όπου αυτοί τουλάχιστον εργάζονται , και κάνουν μια πολύ δύσκολη τέχνη. Σ' αυτούς, τουλάχιστον, δικαιολογείται το χειροκρότημα, είναι η επιβεβαίωση πως θα πάρουν καλό μεροκάματο.

   Φταίνε όλοι τους, λοιπόν: φωτογράφοι και πολιτικοί.
  Αλλά φταίμε και μείς  που αντί να δούμε και να βιώσουμε κάτι που γίνεται, παίρνουμε αμέσως την φωτογραφική μηχανή, παίρνουμε πόζα, και νομίζουμε πως γίναμε κι εμείς διάσημοι και μείναμε -κάπως- στην αιωνιότητα. Ο καθένας βάζει στο facebook την τελευταία του φωτογραφία, ακόμα και το φαγητό που μαγείρεψε σήμερα. Ένας τρελός-τρελός κόσμος!!!.  Υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν καθόλου ένα ηλιοβασίλεμα, αλλά το τραβάνε φωτό για να το δουν μετά κονσέρβα στο κομπιούτερ.
  Πάσχουμε όλοι από το σύνδρομο της φωτογραφίας,  έχουμε 'εικονοπάθεια'. Μοιάζει κάπως η εποχή μας με την εικονομαχία, όπου για 2 αιώνες έπεφτε ξύλο μέσα στις εκκλησίες για τις εικόνες και τις αγιογραφίες (δεν είχαν τότε φωτογραφίες). Οι μισοί τις ανέβαζαν με πολλή λατρεία, οι άλλοι τις κατέβαζαν και τις έκαιγαν.

  Η τεχνολογία σήμερα είναι προσιτή σε όλους. Έφερε το τέλος των 'ειδικά σπουδαγμένων' φωτογράφων. Όλοι γίναμε φωτογράφοι και σκηνοθέτες. Ας μάθουμε τουλάχιστον να κάνουμε καλή χρήση της φωτογραφίας.
 ---Δεν πρέπει να βγάζουμε φωτογραφία κάποιον πριν τον ρωτήσουμε. 
 ---Δεν βγάζουμε φωτογραφία κάποιον σε ιδιωτική του στιγμή. Μαλώστε όσους είναι περίεργοι και 'ματάκιες'. 
  --Μη θαυμάζεις τους λεγόμενους 'διάσημους'. Είναι καραγκιόζηδες,  νούμερα και κομπλεξικοί, δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και ζουν εις βάρος μας. Δεν αποτελούν πρότυπο,έστω κι αν έχουνε λεφτά και δείχνουν όμορφοι από τη πολλή μπογιά. 
---Κι ας πάψουν -επιτέλους- οι φωτογράφοι να φωτογραφίζουν διαρκώς τους πολιτικούς. (και τους διάσημους) Όσες φωτο κι αν τους βγάλεις, δεν πρόκειται να ψηφίσουν καλύτερους νόμους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη