google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο ΝΙΚΟΣ ΦΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ο ΝΙΚΟΣ ΦΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ιδιαίτερες συστάσεις δε χρειάζονται για το προπονητή της ομάδας μας, Νικόλαο Φρούσο, μιας και ο καταξιωμένος στο χώρο του ποδοσφαίρου τεχνικός, αποτελεί έναν εκ των σπουδαιότερων παικτών που ανέδειξε ποτέ το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.
Με αφορμή την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στον ΑΟΚ μίλησε στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου παραχωρώντας τη πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως προπονητής της Κυπαρισσίας.
– Καλημέρα κ. Φρούσο και σας ευχαριστώ που είστε σήμερα κοντά μας.  Παρά το γεγονός πως είστε ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα αποφασίσατε επί της ουσίας τον Απρίλιο να γυρίσετε στα πάτρια μεσσηνιακά εδάφη, εδώ από όπου ξεκίνησαν όλα. Ποιος είναι ο βασικός λόγος που συνέβη αυτό;
+ Έλειπα αρκετά χρόνια για επαγγελματικούς λόγους και τώρα επέστρεψα στη πατρίδα μου και την οικογένεια μου.
Έχοντας φάει τα γήπεδα με τα κουταλάκι σε μια χώρα όπου το ταλέντο ξεχειλίζει αλλά οι υποδομές υστερούν, θέλω καταρχήν να σας ρωτήσω που συναντήσατε τις καλύτερες συνθήκες για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του ένας ποδοσφαιριστής;
+ Αισθάνομαι τυχερός γιατί συνάντησα στη καριέρα μου  μεγάλο επαγγελματισμό σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα. Από την Εράνη μέχρι και την Ανόρθωση βίωσα εξαιρετικές καταστάσεις που η αλήθεια είναι πως δύσκολα συναντάς αυτή τη περίοδο.
Θεωρώ πως κάθε μια είχε τη δική της ξεχωριστή ανάμνηση και δε μπορεί να συγκριθεί με την άλλη. Κοινό σημείο ήταν πως μας παρείχαν όλα όσα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να βγάλει στο χορτάρι το καλύτερο εαυτό του.
Ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και επικρατούσε ο απόλυτος επαγγελματισμός. Και στον Ιωνικό όμως, ειδικά ο συγχωρεμένος ο Κανελλάκης μας πρόσφερε τα πάντα προκειμένου να νιώθουμε ασφαλής και να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στο στόχο μας. Όλα ήταν στην εντέλεια.
Και στη Κύπρο φυσικά πέτυχα τις καλές εποχές της μπάλας. Καμία σχέση με το σήμερα, όπου αρκετά σωματεία αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους και τάζουν λεφτά που δεν έχουν, δημιουργώντας εικονική εντύπωση στους αθλητές.
Πλέον έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Ιστορικές ομάδες αργοπεθαίνουν, πολλά σωματεία συγχωνεύονται, μέχρι και κατηγορίες ολόκληρες καταργούνται.
Θεωρώ πως η Δ’ Εθνική δεν έπρεπε επ ουδενί να καταργηθεί . Έπαιξα με τα χρώματα της Εράνης και ήταν ένα βήμα παραπάνω για πάρα πολλούς που ήθελαν να ξεφύγουν από τη μετριότητα στα τοπικά.
– Οι επιδόσεις σας με τα χρώματα της Ανόρθωσης είναι αξιομνημόνευτες σε όλους τους Κύπριους οπαδούς. Θεωρείτε πως έπρεπε να κάνετε νωρίτερα το άλμα για το εξωτερικό;
+ Όχι εντάξει. Στα τριάντα που πήγα στη Κύπρο ήμουν πιο ώριμος ποδοσφαιρικά και εγκλιματίστηκα πολύ γρήγορα. Υπήρχαν αρκετοί Έλληνες, ενώ και οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα.
Είχαμε άψογη συμπεριφορά και όλοι μαζί ενωμένοι σα μια γροθιά πετύχαμε μεγάλες επιτυχίες για το σύλλογο. Τα αποδυτήρια διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο για την απόδοση και την εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή.
– Παρά το γεγονός πως στη Μεσσηνία υπάρχει τεράστιο ταλέντο, σπανίως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ποδοσφαιριστές από το Νομό να φτάνουν στα ανώτατα κλιμάκια. Για ποιο λόγο πιστεύεται πως συμβαίνει αυτό;
+ Έχουν αλλάξει σήμερα τα πράγματα. Το παρατηρώ και στα παιδιά μου. Η εισχώρηση της τεχνολογίας μετέβαλλε ριζικά τη καθημερινότητα.
Πάνε πλέον οι εποχές που παίζαμε μέχρι να νυχτώσει στην αλάνα. Τώρα το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί το νούμερο ένα χόμπι στα παιδιά και μοιραία έχει μειωθεί η παραγωγή ταλέντων.
Τα παιδιά δίνουν περισσότερη βάση στα μαθήματα και όχι στον αθλητισμό. Συν τοις άλλοις η κάκιστη οικονομική κατάσταση διαφοροποίησε τη κατάσταση. Δεν υπάρχουν πια τα μεγάλα συμβόλαια.
Οι ομάδες τάζουν χωρίς να έχουν, δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τα όνειρα των νέων και αυτό τους αποθαρρύνει να το δουν επαγγελματικά.
Χώρια που στην επαρχία είναι αρκετά δυσκολότερο να προωθηθείς. Δε δίνουν τη βαρύτητα που χρειάζεται. Σε κοιτούν λιγότερα μάτια και συνεπώς έχεις λιγότερες ευκαιρίες για να αναδειχθείς.
– Μετά από πολλά χρόνια στα γήπεδα, περάσατε τώρα στην άλλη πλευρά. Εν τέλει το ποδοσφαιρικό μικρόβιο αποδεικνύεται ανίκητο! Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή;
+ Η θέση του προπονητή είναι σαφώς πιο ιδιαίτερη και απαιτητική. Έχεις να διαχειριστείς 25 διαφορετικούς χαρακτήρες και ταυτόχρονα να βγάλεις το καλύτερο εαυτό από τους παίκτες σου.
Σαφέστατα η εμπειρία που έχεις αποκομίσει από τη πορεία στα γήπεδα σε βοηθάει ορισμένες φορές, ωστόσο είναι πάρα πολλές οι ευθύνες και οι απαιτήσεις που γεμίζουν ένα τεχνικό.
Θεωρώ πως το κοουτσάρισμα ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου συγκαταλέγεται στα πιο δύσκολα επαγγέλματα.
– Ας περάσουμε λοιπόν στο σήμερα. Βρισκόσασταν στον ΑΟΚ και προς το φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Πως βιώσατε τη περσινή εμπειρία και ποιες είναι οι φιλοδοξίες για τη νέα σεζόν;
+  Έζησα την ομάδα στα μπαράζ και οφείλω να ομολογήσω πως έμεινα ευχάριστα έκπληκτος με αυτά που είδα. Τα παιδιά επέδειξαν τρομερό επαγγελματισμό. Ήταν πάρα πολύ σοβαρά τόσο μέσα, όσο και έξω από το γήπεδο.
Δυστυχώς όμως στο ποδόσφαιρο έτσι είναι. Προσπαθείς, παλεύεις, κερδίζεις, όμως και πάλι αισθάνεσαι αδικημένος. Κάνεις 35 νίκες σε 37 αγώνες και επιστρέφεις στο μηδέν. Στο σύστημα που επικρατεί δε φτάνεις μόνο να κατακτήσεις το πρωτάθλημα του Νομού, αλλά να ξεπεράσεις και κάθε αντίπαλο από μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιφέρεια.
Σε κάθε περίπτωση η περσινή σεζόν φανέρωσε πως η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αλλάξει κατηγορία και αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Εμπνέει υγεία σε όλα τα επίπεδα και η διοίκηση είναι πολύ σωστή στις κινήσεις της.
Υπάρχουν οι δυνατότητες και είμαι αισιόδοξος πως θα το καταφέρουμε. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, η άνοδος, τα πάντα. Ταβάνι μας είναι ουρανός!
– Προσωπικά θεωρώ τεράστια επιτυχία πως διατηρήθηκε ο περσινός κορμός, ενώ ταυτόχρονα αποκτήθηκαν λίγοι αλλά ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά. Αλήθεια το ρόστερ έχει κλείσει ή να αναμένουμε να δούμε και άλλες προσθήκες;
+ Ακριβώς! Οι ‘’περσινοί’’ παίκτες απέδειξαν έμπρακτα πως μπορούν να καταφέρουν και αισιοδοξώ πως θα παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι τη νέα σεζόν.
Έχουμε το μέταλλο του νικητή, τις παραστάσεις και την εμπειρία για να καταφέρουμε να αλλάξουμε επίπεδο. Εκτός από πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, αμφότεροι είναι και εξαιρετικής ποιότητας χαρακτήρες που συνεργάζονται αρμονικά μέσα αλλά και έξω από τις τέσσερις γραμμές.
Από εκεί και πέρα οι μεταγραφές που έγιναν είναι κινήσεις ουσίας, που θα μας βοηθήσουν σημαντικά για το άλμα στη Τρίτη Εθνική.
Εξετάζουμε κάποιες περιπτώσεις, μήπως βρεθεί κάτι το εξαιρετικό.
Δε μπορώ να αποκλείσω ακόμη τίποτε μιας και υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για μεταγραφές, αλλά θεωρώ πως το σημαντικότερο κομμάτι του έμψυχου δυναμικού έχει ήδη στελεχωθεί.
– Δυστυχώς ένας εκ των κορυφαίων γκολκίπερ που πέρασαν ποτέ από την ομάδα δεν είναι προσωρινά σε θέση να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Πόσο καιρό θα απουσιάσει ο Ντουγέρογλου, ένας εκ των βασικότερων συντελεστών της περσινής ξέφρενης σεζόν;
+ Ο Θοδωρής θα χειρουργηθεί τη πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου από ένα δικό μου γιατρό στη Θεσσαλονίκη που παλαιότερα είχε εγχειρήσει εμένα και στα δύο μου γόνατα και τον εμπιστεύομαι απόλυτα.
Τα αποτελέσματα της εξέτασης και ο χρόνος αποθεραπείας του θα καθορίσει εάν και κατά πόσο θα αποκτήσουμε νέο τερματοφύλακα.
–  Να σας τονίσω πάντως πως τις τελευταίες ημέρες ακούγονται πολλά αναφορικά με την επικείμενη απόκτηση του πολύπειρου Σωτήρη Λυμπερόπουλου, με τον οποίο είμαι σε θέση να γνωρίζω πως διατηρείτε άριστες φιλικές σχέσεις. Τι ακριβώς συνέβη;
+ Το Σωτήρη το γνωρίζω αρκετά χρόνια και διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις, όμως δεν έχω μιλήσει μαζί του για το ενδεχόμενο συνεργασίας μας στον ΑΟΚ.
Επαναλαμβάνω πως προτεραιότητα μας είναι ο Θοδωρής, στον οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και μόνο αν λείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα θα προβούμε στην απόκτηση του αντικαταστάτη του.
– Κλείνοντας δεν έχω παρά να σας ρωτήσω αν θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα στο φίλαθλο κοινό αναφορικά με τη νέα σεζόν που ξεκινά;
+ Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική! Έδειξε πως αγκάλιασε τη προσπάθεια μας και παρείχε σημαντική ενίσχυση σε πολλά κρίσιμα σημεία της σεζόν. Ήταν πάντοτε μαζί μας όταν το χρειαστήκαμε και αυτό είναι πολύ όμορφο και υγιές για μια ομάδα!
Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε συλλόγου και χαίρομαι σε κάθε αγώνα να βλέπω το γήπεδο γεμάτο.
Ευελπιστώ και φέτος να μας στηρίξει το ίδιο δυναμικά προκειμένου στο φινάλε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη