google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δήλωση επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κ. Ευστάθιου Ανδρινόπουλου μετά τη συνεδρίαση του Σώματος την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015.


Θέλω να καταγγείλω την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου διότι με τη στάση του και τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια πολλών συνεδριάσεων δεν επιτρέπει το διάλογο και, ακόμη, δεν επιτρέπει να εκτεθούν τα προβλήματα του τόπου μας για ενημέρωση και των συμβούλων αλλά και αυτών που παρακολουθούν τη συνεδρίαση. Στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου έθεσα ένα θέμα για τον ένα πυλώνα ανάπτυξης του δήμου μας, τον τουρισμό, και ανέφερα κάποια προβλήματα που έχουν σχέση με την καλή προετοιμασία του δήμου μας όσον αφορά το θέμα του τουρισμού, όπως προανέφερα, για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο του δήμου μας. Για τα θέματα που έθεσα, δυστυχώς ο δήμαρχος απάντησε με γενικόλογα και προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάσταση που υπάρχει στην υπάρχουσα κρίση των τελευταίων ημερών. 
Άποψή μου είναι ότι, όταν περιμένεις και θέλεις να προωθήσεις τον τουρισμό, υπάρχει ένα πρόγραμμα και προσπαθείς να κάνεις όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες έγκαιρα και χωρίς να σε κυνηγάει ο χρόνος. Θα ’πρεπε, λοιπόν, πολλές εργασίες για την προετοιμασία του τόπου μας να ’χουν ξεκινήσει απ’ το Μάιο και τώρα, δυστυχώς, έχουμε φτάσει στον Ιούλιο, μέσα Ιουλίου και ακόμη είμαστε απροετοίμαστοι. Θα ’πρεπε, λοιπόν, από το Μάιο να χρησιμοποιηθούν και τα μηχανήματα και τα οχήματα του δήμου και το προσωπικό του δήμου για να προετοιμάσουμε και τις παραλίες μας και τους οδικούς άξονες που οδηγούν σ’ αυτές. Δεν έχει γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά. Απεναντίας, φτάσαμε, όπως προανέφερα, μέσα Ιουλίου και ακόμη και ο διαγωνισμός που έχει γίνει και έχουν βγει μειοδότες, δεν μπορούν να δουλέψουν για να προετοιμάσουμε τις παραλίες μας. Και, συγκεκριμένα: Έχουμε πρόβλημα καθαριότητος, έχουμε πρόβλημα καθαρισμού της άμμου, είναι γεμάτες οι παραλίες από καλάμια, από αγριάγκαθα, φύκια και πολλά άλλα. Αυτά θα ’πρεπε να ’χουν γίνει, όπως προανέφερα, το Μάιο. 
Ήρθε κάποιο μηχάνημα της Περιφέρειας, δυστυχώς δούλεψε μόνο σε μία – δύο συγκεκριμένες παραλίες και από κει και πέρα σταμάτησε και δεν επεκτάθηκαν οι εργασίες του σε όλο το εύρος του δήμου Τριφυλίας. Δεν υπάρχουν προσβάσεις για ΑμεΑ, σε καμία παραλία, αντίθετα με τη νομοθεσία που προβλέπεται σε κάθε Δ.Ε. να υπάρχει τουλάχιστον μία πρόσβαση για ΑμεΑ και, γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση του δήμου, δε θα έλεγα να ’χουμε σύγχρονη πρόσβαση, όπως έφτιαξε ο δήμος Καλαμάτας, αλλά, τουλάχιστον προσβάσεις ξύλινες, με απλά υλικά και με εργάτες του δήμου θα μπορούσαν να ’χουν γίνει. Δεν υπάρχουν ντουζιέρες σ’ όλες τις παραλίες του δήμου, δεν υπάρχουν καμπίνες για ν’ αλλάζουν τα ρούχα τους οι λουόμενοι. Δεν έχουν καθαριστεί οι οδικοί άξονες ούτε οι σημάνσεις και πολλές φορές, επισκέπτες που δεν γνωρίζουν την περιοχή μας συναντάνε προβλήματα διότι πολλές πινακίδες σημάνσεως είναι καλυμμένες από χόρτα ή από κλαδιά δέντρων. Ανέφερε ο δήμαρχος ότι, λόγω της κρίσης δεν υπάρχουν καύσιμα για τα οχήματα και τα μηχανήματα του δήμου, να λειτουργήσουν για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πλην όμως αυτό έχει συμβεί τώρα τις τελευταίες δέκα μέρες. Απ’ το Μάιο μέχρι τώρα έχουν περάσει ήδη δύο μήνες. Ανέφερε ο δήμαρχος ότι δεν έχουμε προσωπικό, αλλά δεν έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες του δήμου, το να προσλάβει επιπλέον εργατοτεχνικό προσωπικό για να καθαρίσει τις παραλίες μας. 
Έχει τη δυνατότητα να προσλάβει εργάτες, προσωπικό με πενθήμερη εργασία και να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της εποχής. Ένα θέμα σοβαρό που έχει προκύψει είναι με τη λειτουργία των καντινών. Ήδη, έχουμε καθυστερήσει ως δήμος και τώρα πλέον είναι υπεύθυνη η Κτηματική Υπηρεσία να διενεργήσει τις δημοπρασίες για τη λειτουργία των καντινών, αλλά, καταλαβαίνετε ότι, φτάνοντας στα μέσα του Ιουλίου να γίνει ο διαγωνισμός, πόσος καιρός ακόμη υπάρχει για να λειτουργήσουν αυτές οι καντίνες. Θα έπρεπε να έχει ενεργήσει πιο νωρίς ο δήμος, έγκαιρα, έστω και με το να πιέσεις τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου που μας δώσανε την έγκριση προς το τέλος Απριλίου, να μπορούμε να έχουμε έγκαιρα προετοιμαστεί και να κάνουμε τους διαγωνισμούς για τη λειτουργία των καντινών και των ξαπλώστρων. Τελειώνοντας, όπως επεσήμανα και στο δήμαρχο ο οποίος πριν από αρκετούς μήνες σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μάς ανέφερε ότι δίνει σημασία στον τουρισμό και γι’ αυτό έθεσε τον εαυτό του πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου μας, ακόμη αυτή η Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί δεν έχει συνεδριάσει και τελειώνει ήδη το καλοκαίρι. 
Αυτή η Επιτροπή θα ’πρεπε να συνεδριάζει πολύ νωρίς, πριν φτάσουμε στο καλοκαίρι, για να συζητήσουμε τα προβλήματα και να ακούσουμε τις προτάσεις όλων των φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή για να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα και οπωσδήποτε να συνεδριάζει και με το πέρας της τουριστικής περιόδου για να ενημερωθούμε όλοι για τα προβλήματα που προέκυψαν για να είμαστε καλύτεροι την επόμενη χρονιά. Καλώ, λοιπόν, για τελευταία φορά και το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να υπάρξει ένα πραγματικός διάλογος σ’ αυτή την αίθουσα, να δέχονται τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των συμβούλων, Συμπολίτευσης κι Αντιπολίτευσης, γιατι όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο. Την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη