google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΨΗ: ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΨΗ: ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

       πέστο κι έγινε’    --‘γενηθήτω το θέλημά σου’
   Άλλα ονόματα: -- ‘

   Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, το επάγγελμα αυτό,  -που υπάγεται στην προσφορά υπηρεσιών- μπορεί να μειώσει κατά πολύ την ανεργία, έως και στο 50% δηλαδή να δώσει   δεκάδες  χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας πανελληνίως!!!.
  Για να το αποδείξουμε αυτό, ας ρωτήσουμε: σε πόσους ανθρώπους μπορεί να κάνει μικροεξυπηρετήσεις ένας άνθρωπος?. Σε  10?  Σε 20? 
  Άραγε ένας στους 20-30 Ελληνες θα μπορεί να κάνει αυτή τη νέα ‘δουλειά’ βγάζοντας τα έξοδά του, δηλαδή 100.000 τουλάχιστον Έλληνες, έως και μισό εκατομμύριο!!  Είναι ιδανική δουλειά για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, κλπ. Θεωρείται μικροαπασχόληση, δεν χρειάζεται ασφάλιση, δεν είναι επίσημη δουλειά.
  Ωστόσο ένα γραφείο θελημάτων, αν είναι καλά οργανωμένο, μπορεί να έχει ασφαλίσει κανονικά τους εργαζόμενούς του.

 --Ας παρατηρήσουμε πόσο έχει αυξηθεί το ντιλίβερι τα τελευταία χρόνια, ενώ πριν ήταν άγνωστο. Ωστόσο η δουλειά αυτή έχει ακόμα πολύ- πολύ μέλλον.
  Η όλη ιδέα μοιάζει με αστείο, αλλά είναι πολύ σοβαρή και ρεαλιστική. Εφαρμόζεται άμεσα σε μεγάλα χωριά, σε μικρές πόλεις, όπου γνωρίζεται ο κόσμος και υπάρχει κάποια εμπιστοσύνη. Στις μεγάλες πόλεις είναι κάπως δυσκολότερο διότι δύσκολα σε εμπιστεύεται ο πελάτης. Είναι όμως μια μεγάλη πρόκληση, διότι είναι χιλιάδες οι υποψήφιοι πελάτες στις πόλεις!

Βασική φιλοσοφία
  Πολλοί βαριούνται ή δεν μπορούν ή δεν έχουν χρόνο να βγαίνουν απ το σπίτι τους για μικροδουλειές, και θα πλήρωναν,  θα έδιναν και πουρμπουάρ αν υπήρχε ο τρόπος να τις έκαναν απ το σπίτι, αν υπήρχε εμπιστοσύνη, εχεμύθεια και ταχύτητα.  Αυτό τους το εγγυάται το γραφείο θελημάτων, που πρέπει να το διευθύνει ένας σοβαρός κύριος, μια σοβαρή επιχειρηματίας.
   Οι βασικές αρετές που χρειάζονται είναι 3:
 1 --αξιοπιστία  (να μην κλέψουν, δηλαδή κάτι το αυτονόητο)
 2  --εχεμύθεια-διακριτικότητα  (να μη μαρτυράνε, να είναι  ευγενικοί)
 3  --ταχύτητα (να μην αργούν)

  Είδος υπηρεσιών
1.--μικροψώνια  (ψωμί , γάλα, τσιγάρα, εφημερίδες, καφεδάκι , τρόφιμα, μανάβικο, παντοπωλείο )
2.--ειδικά ψώνια  (χαρτάκια για τσιγάρα, προφυλακτικά, φάρμακα, κλπ)
3.--γραφειοκρατίες  (βεβαίωση, αίτηση, λογιστής, θεώρηση βιβλιαρίων, γνήσιο υπογραφής, κλπ.  )
4.--μικρολογαριασμοί   (οτέ, κινητή τηλεφωνία, δεή, ταχυδρομείο γράμματα, μικροεπιταγές)
5.--άλλα θελήματα:  ( οδηγός αυτοκινήτου σε μεθυσμένους, ‘δώσε αυτό σε αυτόν’, ‘πέστου κάτι’, κλπ, κλπ, κλπ) 
6.--εξαιρετικά θελήματα: (ανάληψη με κάρτα από ΑΤΜ, κατάθεση μεγάλου ποσού σε τράπεζα, κλπ. Σε τέτοια σοβαρά θελήματα πάει ειδικός υπάλληλος ή ο ιδιοκτήτης του γραφείου. Εξουσιοδότηση μέσω δικηγόρου, αν χρειαστεί.)
7.--βοήθεια στο σπίτι (μετακίνηση επίπλων, αλλαγή λάμπας, βρύσες που στάζουν, μπαταρία σε ρολόγια, κόψιμο νύχια σε ηλικιωμένους, βάλε πλυντήριο, ξύρισμα, κούρεμα, αλλά και απλή παρέα, καφεδάκι. κλπ.)
8.-- θελήματα 24ωρου βάσεως. Όσοι πελάτες θέλουν και νυχτερινή κάλυψη , θα δίνουν περισσότερα κάθε μήνα.
9. –πρώτες βοήθειες. Το γραφείο θελημάτων μπορεί να χρησιμέψει και σε μικρές έκτακτες ανάγκες, κάπως σαν το ‘112’. Ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλές , έμεινε το αμάξι από μπαταρία, τρύπησε το λάστιχο στο ποδήλατο, βοήθεια να βάλουν τη ρεζέρβα στο αυτοκίνητο, χάλασε η βρύση και πλημμύρισε το σπίτι, κλπ. κλπ. Με ένα τηλεφώνημα μέσα σε 5 λεπτά έρχεται ο μικρός για να βοηθήσει.
10. Για να δώσουμε και μια νότα αστείου, θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε και μικρο-‘παράνομες’  δουλειές, όπως μάρτυρας σε συμβολαιογράφο, ‘ψευδομάρτυρας’, τσιλιαδόρος, οδηγός αυτοκινήτου σαν ‘πειρατικό’ ταξί, μεταφορά εραστή, γνωριμίες, κλπ. κλπ., αλλά ας γίνουν πρώτα τα άλλα 9, και ας μην φτάσουμε στο 10.

Οργάνωση :
--Χρειάζεται αρχικά ένα μικρό γραφείο κάπου στο κέντρο της πόλης ή της γειτονιάς. Υπολογιστής, τηλεφωνητής. Συνεργασία με κοντινό περίπτερο, μανάβικο, ψιλικατζίδικο. κλπ
--3-5 ποδήλατα, ή και μηχανάκια, ή και ένα μικρό αυτοκίνητο  τύπου smart.
--οριζόντιος χάρτης της πόλης ή της περιοχής, σαν μακέτα. Μπορεί να είναι και τρισδιάστατος μέσω φωτογραφίας από δορυφόρο - ιντερνέτ, κλπ.
--Δίνουμε έναν αριθμό σε κάθε πελάτη για να μη λέμε συνέχεια ονόματα.
--Κάθε πελάτης δίνει  ένα ποσόν κάθε μήνα  π.χ. 10 ευρώ, παίρνει την απόδειξή του, και έχει  δικαίωμα 1-2 θελήματα τη μέρα.  Στον μικρό που κάνει το θέλημα δίνουν -αν θέλουν- ένα μικρό πουρμπουάρ, όπως συνήθως δίνουμε στο ντιλίβερι με τις πίτσες.
--διαφήμιση της δουλειάς, μικρό φυλλάδιο που να περιγράφει την προσφορά υπηρεσιών. Η καλύτερη διαφήμιση είναι η συνέπεια, δηλαδή από στόμα σε στόμα .

--κόλπα της δουλειάς:
 --Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη, στους πρώτους λογαριασμούς τα χρήματα τα βάζει το γραφείο και ο πελάτης τα δίνει μετά, μόλις πάρει τον πληρωμένο λογαριασμό.
--Έχεις  στο γραφείο μερικά μικροείδη (τσιγάρα, κλπ) για να κερδίζεις χρόνο. Έχεις συνθηματικές παραγγελίες με καλούς πελάτες.  Ενοποίηση λογαριασμών. (μαζεύεις πολλούς λογαριασμούς, πολλά ψώνια και τα κάνεις μαζικά.)
--στέλνεις στον πελάτη τον μικρό για τα θελήματα που συμπαθεί. Δηλαδή να μπορεί να διαλέγει ο πελάτης ποιος θα τον εξυπηρετήσει.

 Περιγραφή ενός θελήματος.
 Παίρνει τηλ. ένας (ή στέλνει μήνυμα ή μέιλ) και λέει: στο τάδε αριθμό σπιτιού, (ή ο τάδε πελάτης) θέλει:  μισό κιλό ψωμί, μια τάδε εφημερίδα, κι  ένα πακέτο τσιγάρα αυτής της μάρκας.  Αμέσως  πάει ο πιτσιρικάς με το ποδήλατο, τα ψωνίζει, τα πάει στο σπίτι, και παίρνει  το –τυχόν- φιλοδώρημά του. Εμπιστοσύνη, γρηγοράδα, ευγένεια.   Και γυρίζει στο γραφείο για το επόμενο θέλημα, ή τον ειδοποιούν τηλεφωνικώς.


------------ Τα θελήματα παντός τύπου, αν γίνουν οργανωμένα, θα πετύχουν σε κάθε πόλη και συνοικία και χωριό. Δεν είναι μόνο καλή μπίζνα που δίνει καλό χαρτζιλίκι σε χιλιάδες άνεργους, αλλά είναι και μια σημαντική κοινωνική προσφορά. Μοιάζει πολύ με τον κοινωνικό λειτουργό.
ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη