google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 3 οικολογικές τσάντες από κάνναβη = 1 ευρώ! …και μισή ώρα εργασία…

3 οικολογικές τσάντες από κάνναβη = 1 ευρώ! …και μισή ώρα εργασία…

Ήρθε το τέλος της πλαστικής σακούλας!
    Ο καθένας μπορεί να φτιάξει την χειροποίητη οικολογική τσάντα του.

    Αγοράζεις ένα σακί (τσουβάλι) σαν αυτά που βάζουμε τις ελιές.  Το τσουβάλι αυτό κάνει περίπου 1 ευρώ. (αν πάρεις πολλά ή αν αγοράσεις  χονδρικά , τότε το βρίσκεις πολύ φτηνότερο).
    Χρειαζόμαστε επίσης: ένα ψαλίδι,  μια χοντρή βελόνα, ένα κουβάρι από  φυτικό σχοινί. (υπάρχει και κλωστή από κάνναβη, ίδια με το σκακί.)

Κατασκευή
---Διπλώνουμε το τσουβάλι στα δύο, κατά μήκος, και το ράβουμε στην ένωσή του όπως και στη ράχη του.  Μετά, το κόβουμε  με προσοχή  στα 3, και κάνουμε στρίφωμα για να του ράψουμε τον πάτο.
---Καθώς το ράβουμε , ράβουμε  εσωτερικά και το σχοινί που θα το κρεμάμε στον ώμο. Το χοντρό αυτό σχοινί μπορεί να είναι από ένα άλλο φυτό, από ‘αθάνατο’, είναι η γνωστή ΄τριχιά’.  Ή άλλο πάνινο σχοινί.
---Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της αρχικής ιδέας: μεγάλη τσάντα, μικρή, με 1 θήκη ή με 3, με κουμπί για να κλείνει επάνω, ή με φερμουάρ, κλπ, κλπ.
 Αν θέλουμε να τις κάνουμε πιο όμορφες τις κεντάμε με ζωγραφιά, ή βάζουμε κοχύλια, κλπ. κλπ. Για να μη μοιάζουν μεταξύ τους βάζουμε διαφορετικού χρώματος σχοινί που κρεμιέται στον ώμο.
--Μπορούν να τις έχουν άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.

 Με μισή ώρα εργασίας φτιάχνεις 3 οικολογικές τσάντες για πολλές χρήσεις:  
 --για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, καταργεί την πλαστική σακούλα.
 --για μόνιμη τσάντα σε ποδήλατο, με θήκες.
 --για θήκη για να κρεμάμε το ψωμί, ή άλλα τρόφιμα. (αερίζονται και δεν χαλάνε)
 --για τους μαθητές στο σχολείο.
 --για την παραλία, για εκδρομές στη φύση.

 Λίγοι γνωρίζουν πως τα τσουβάλια αυτά είναι πολύ φτηνά γιατί είναι εισαγωγής, από τις Ινδίες. Και είναι κατασκευασμένα από ένα φυτό, από την κλωστική κάνναβη, β διαλογής. Αν σκεφτούμε πως τα ρούχα από κάνναβη είναι πανάκριβα, τότε βλέπουμε πόσο πάμφθηνες είναι αυτές οι τσάντες,  Είναι της ίδιας ‘οικογένειας’ με την άλλα κάνναβη, που φτιάχνει τα χασίσι. Προσοχή, δεν καπνίζεται!  
 Παρόμοια προϊόντα είναι το καναβάτσο (το χοντρό σχοινί που έχουν στο ριγκ), το καννάβι που βάζουν οι υδραυλικοί , ο καμβάς που κεντούν οι γυναίκες, κλπ,

 Μπορείς να φτιάξεις και τσάντα εντελώς δωρεάν.  Μπορείς να πάρεις από τα σακιά που πετούν κάθε χρόνο τα ελαιουργεία αν έχουν μια τρυπούλα. Πλένεις καλά το τσουβάλι, φτιάχνεις τη τσάντα, και μένει και μια  ωραία μυρωδιά από ελιές…
 Οι φυτικές αυτές τσάντες έγιναν πολύ της μόδας.
 Είναι ένα από τα καλά που έφερε η οικονομική κρίση.
 --Όποιος θέλει μπορεί να το κάνει και επαγγελματικά. Να φτιάξει πολλές τέτοιες τσάντες και να τις πουλά. Μια καλή ενδεικτική τιμή είναι τα 5 ευρώ!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη