google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΘΕΟΣ: μια γυναικεία ανάγκη.- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ: μια αντρική επινόηση!..

ΘΕΟΣ: μια γυναικεία ανάγκη.- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ: μια αντρική επινόηση!..

  Οι  περισσότεροι, -σχεδόν όλοι μας-, νομίζουμε πως Θεός-Θεοί και θρησκείες είναι το ίδιο, αφού οι θρησκείες μιλούν συνεχώς για το θεό.  Νομίζουμε ,επίσης, πως ‘άθεος’ και ‘άθρησκος’ είναι το ίδιο. Κι όμως είναι πολύ διαφορετικά, έως και αντίθετα!...
   Για να καταλάβουμε αυτήν την τόσο απλή αλήθεια, -που όλοι κατά βάθος γνωρίζουμε-, ας εξετάσουμε τη σχέση που έχουν τα δύο φύλα –άντρες και γυναίκες- , με θεούς και θρησκείες..
οι γυναίκες
  Οι γυναίκες είναι πολύ πιο συναισθηματικές από τους άντρες, για βιολογικούς λόγους. Έχουν ισχυρό ψυχισμό που μεταβάλλεται κάθε μέρα! Ένα από τα βασικά συναισθήματα είναι και το λεγόμενο ‘θρησκευτικό’ συναίσθημα, γι αυτό και οι γυναίκες έχουν ανάγκη τον ‘Θεό’. Δεν είναι τυχαίο που στις εκκλησίες βλέπεις πιο πολύ γυναίκες,  είναι γιατί πιστεύουν πιο πολύ απ τους άντρες.
    Οι γυναίκες εκ φύσεως είναι αδύναμες, έχουν αποστολή να συνεχίσουν την ανθρώπινη ζωή, έχουν ανάγκη προστασίας. Μιά έγκυος γυναίκα δεν μπορεί να πάει για δουλειά, ούτε μια γυναίκα που έχει μικρό παιδί. Έχει ανάγκη -λοιπόν- τροφής, στέγης και προστασίας από κάποιον άντρα...  Η γέννηση είναι επίπονη για τις γυναίκες, δεν είναι σαν τον άντρα που απλώς κάνει το κέφι του.
   Οι γυναίκες κατά βάση δεν αγαπούν τον άντρα, έναν άντρα, απλώς τον χρησιμοποιούν γιατί τον έχουν ανάγκη. Είναι μια σκληρή αλήθεια, μα είναι αλήθεια...  Οι γυναίκες αγαπούν περισσότερο κι απ τον άντρα τους τα παιδιά, τη φύση, τη ζωή γενικώς.  
  Οι γυναίκες , ούτε κάνουν εγκλήματα, ούτε τρέχουν με τα οχήματα, δεν παρανομούν γενικώς,  δεν ασκούν βία. Όλα αυτά τα κάνουν άντρες σε ποσοστό 90%.   Αυτές ασκούν μόνο ψυχολογική βία, και το κάνουν από ένστικτο, για λόγους ανασφάλειας, από ‘άμυνα’...  
   Οι γυναίκες είναι γήινες, η ίδια η φύση τους το υπενθυμίζει κάθε μήνα πως είναι πλασμένες για να γενούν. Πως με τον έρωτα, με  το σεξ, πιθανώς να γεννηθεί ζωή...    Όταν έρθει η ώρα να γεννήσουν , όλες  βρίζουν, αλλά και ζητούν την βοήθεια του θεού. Οι αρχαίες ελληνίδες είχαν για το σκοπό αυτό –πλην των άλλων θεών- και μιά ειδική θεά, την Ελευθώ, αυτήν που θα φέρει την επιτυχή έλευση του υγιούς τέκνου... Σε αυτήν ‘έταζαν’ τα νεογέννητα. Οι σημερινές τα τάζουν σε κάποιον άγιο...
    Όπως ακριβώς όλοι μας, άντρες και γυναίκες, σε μια δυσκολία ζητάμε τη βοήθεια μιας ανώτερης δύναμης, είναι εντελώς δικαιολογημένο για κάθε γυναίκα να πιστεύει  συνεχώς στο Θεό... . Αν και, κατά βάση πιστεύει στον ίδιο τον εαυτό της, στη φύση της.
 Οι γυναίκες συχνά προσεύχονται για πολύ καθημερινά και ‘ζωώδη’ πράγματα: να βρουν καλό εραστή, να έχουν οργασμό, να μείνουν όμορφες!...    Οι γυναίκες έχουν ‘ελπίδα’, και την δίδυμη αδελφή της, την ‘πίστη’. Αυτός που είπε: δεν ελπίζω τίποτα, δεν πιστεύω τίποτα, είμαι ελεύθερος, ήταν ο άντρας Καζαντζάκης. Λίγες γυναίκες μπορούν να πούν κάτι παρόμοιο...


  οι άντρες
Αλλά ας πάμε και τους άντρες....
  Οι άντρες δεν γεννούν,  δεν έχουν ανασφάλειες, ούτε ευθύνες , εν τέλει  δεν πιστεύουν στο θεό.  (ή πιστεύουν, πολύ διαφορετικά , και πολύ λιγότερο).
  Οι άντρες κατά βάση φοβούνται τις γυναίκες και σαστίζουν μπροστά σ’ αυτές.  Πώς, -λοιπόν-, θα μπορούσαν να βρουν δύναμη για να σταθούν δίπλα στις γυναίκες?  Τι μπόρεσαν να βρούν, λοιπόν?
 Επινόησαν τις θρησκείες! Συνέταξαν συγκεκριμένους κανόνες ηθικής, έκαναν τους μεσάζοντες σε ‘ό,τι τους είπε ο θεός’.  Παράστησαν πως είναι πιό ‘ένθεοι’ απ’ τις γυναίκες, τις φοβέρισαν με την απειλή του ‘Θεού’, και με αυτό το κόλπο κατάφεραν να κάνουν την αδυναμία των γυναικών, δύναμη δικιά τους.  Αυτό έκανε ο Μωυσής, ο Μωάμεθ, αλλά –ίσως- και ο Χριστός.   Ακόμα και το 12αθεο, οι Έλληνες άντρες το επινόησαν πριν πολλές χιλιετίες, -και πολύ σοφά έκαναν-, ενώ πριν ήταν μητριαρχία παντού στη γη...
  ένας Θεός= άντρας Θεός! , και μόνο άντρες ιερείς!
Όλες οι θρησκείες, -ειδικά οι μονοθεϊστικές- έχουν έναν  καθιστό ασπρομάλλη γέροντα άντρα για θεό. Έτσι τον παρουσιάζουν στα αγάλματα, στις ζωγραφιές, έτσι τον περιγράφουν στα ‘ιερά’ τους βιβλία. (Δίας, Γιαχβέ, Βούδας, Αλλάχ,  Αβραάμ, Μωάμεθ,  κλπ.)
 Την χριστιανική θρησκεία την έφτιαξαν οι Πατέρες της Εκκλησίας,  οι μαθητές του χριστού ήταν όλοι Άντρες, οι Παπάδες-Ιερείς είναι όλοι άντρες, το ίδιο οι Πατριάρχες.
   Σήμερα δεν υπάρχει γυναίκα ιέρεια, ενώ υπήρχαν ιέρειες στο 12-άθεο. Μη ξεχνάμε πως οι γυναίκες ιέρειες της αρχαίας Θεάς Αφροδίτης ήταν πόρνες κανονικές, ή τουλάχιστον έτσι θα τις ονομάζαμε σήμερα... Αλλά το λέμε πιο κομψά, τις λέμε: ‘ιερόδουλες’...


   Στην άγρια μουσουλμανική θρησκεία, οι γυναίκες είναι ιδιοκτησία του άντρα, είναι κλεισμένες στο σπίτι, απαγορεύεται να πάνε ακόμα και στο τζαμί, δηλ. στην μουσουλμανική εκκλησία.
 Ο  Χριστιανισμός είναι πολύ πιο φιλελεύθερος και δημοκρατικός από το Μουσουλμανισμό, κι ας έχουν και οι δύο τις ρίζες τους στην Παλαιά Διαθήκη...  Αλλά ακόμα και οι άγιοι της ορθόδοξης θρησκείας μας, είναι σε  μεγαλύτερο βαθμό άντρες 70%. Ακόμα και σε μας, στον χριστιανισμό, οι γυναίκες έρχονται σε δεύτερη θέση.  
  Φάνηκε καθαρά πως οι μονοθεϊστικές θρησκείες είναι αποκλειστικά αντρική υπόθεση..  


Γυναικεία εμφάνιση Θεού και ιερέων!
Ας παρατηρήσουμε πως οι άντρες ιερείς, αλλά και οι άντρες ‘θεοί’, φοράνε άμφια, φουστάνια, μοιάζουν με ιέρειες!...  Είναι γενειοφόροι άντρες με γυναικεία ρούχα και γυναικείες κινήσεις!,  ένας απίστευτος και πραγματικά ανεξήγητος συνδυασμός!..., ένα ‘ανδρόγυνο’ ωσάν τραγέλαφος...  
   Έτσι παρουσιαζόταν ο Δίας στα αρχαία αγάλματα, έτσι παρουσιάζεται και ο χριστιανικός Θεός στις εικόνες που παριστάνουν την Αγία Τριάδα. Ο ‘πατέρας’ του Ιησού παριστάνεται σαν ένας ηλικιωμένος γενειοφόρος!  
 Τι κρίμα!, και για τους αρχαίους, και για μας τους νέους Έλληνες.  Πληρώνουμε ακόμα τις αμαρτίες των αρχαίων, και μάλιστα τις συνεχίζουμε και μεις οι ίδιοι...   Χιλιάδες χρόνια και δεν βάλαμε μυαλό!


 όμως ο  Θεός δεν είναι άντρας!  είναι Πνεύμα!


 Η επίσημη θρησκεία έχει παραλλάξει  το ευαγγέλιο, διότι ο ίδιος ο Χριστός είπε στη γυναίκα απ τη Σαμάρεια πως: ο θεός είναι πνεύμα, και πρέπει να τον λατρεύουμε εν πνεύματι και αληθεία.  Ιωάννης, 4:24  Η ελεύθερη μετάφραση είναι: ο θεός είναι αφηρημένη έννοια, δεν θέλει λατρεία, αλλά να έχουμε έμπρακτη αληθινή αγάπη.
  Και λέει και σε άλλο σημείο το ευαγγέλιο: κανείς δεν είδε ποτέ το θεό.(...)  Αυτός που δεν αγαπά τον αδελφό του που τον βλέπει, πώς μπορεί να αγαπά τον θεό που δεν τον έχει δει?  Ιωάννου Α Επιστολή
 Όταν ο Χριστός έλεγε για τον θεό: ‘ο Πατέρας’, εννοούσε την αφηρημένη δύναμη του αγίου πνεύματος. Λέει: κάθε αμαρτία και κάθε βλασφημία θα συγχωρεθεί, ακόμα και κατά του υιού του ανθρώπου (ενν. και κατά του Χριστού). Η μόνη που δεν συγχωρείται είναι όποιος βλαστημήσει το Αγιο Πνεύμα.
  Μάρκος, 3:28-30


   Ποιά είναι η αληθινή άποψη του ευαγγελίου περί Θεού?


 2 όψεις του Χριστιανισμού


Ας εξηγήσουμε, λοιπόν, την σημαντικότερη θρησκεία της γης σήμερα, τον Χριστιανισμό, που είναι η αν-επίσημη θρησκεία του ανεπτυγμένου και κάπως πολιτισμένου κόσμου. Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία.  
   Σε μερικά θέματα είναι πολύ συντηρητική θρησκεία, μοιάζει με το Κοράνι και με την Παλαιά Διαθήκη. π.χ. ‘Η δε γυνή να φοβάται τον άντρα’.
  Σε άλλα σημεία, όμως, είναι πολύ πρωτοπόρος θρησκεία. Και μιλάμε για τον πρωτόγονο, τον αυθεντικό χριστιανισμό των πρώτων χρόνων.  Αυτόν που ζει ακόμα στα λόγια του Χριστού, όχι στις ερμηνείες που έδωσαν ο Απόστολος Παύλος και άλλοι Πατέρες.
 Είναι κρίμα που δεν έχουμε διαβάσει το ευαγγέλιο, και πιστεύουμε αόριστα  κάτι που δεν έχουμε καν ερευνήσει!
 Ας μάθουμε περισσότερα...


Ο Χριστός ήταν άθρησκος!


 Ο ίδιος ο Χριστός, έγινε μεν  ιδρυτής θρησκείας μετά από αιώνες, αλλά ο ίδιος όσο ζούσε ήταν κατά των θρησκειών. Ήταν άθρησκος. Υπάρχουν δεκάδες εδάφια από το ευαγγέλιο που καταμαρτυρούν αυτό. Όλη την ώρα αντιδρούσε στους Φαρισαίους, στους Ιουδαίους, δηλαδή στους Ιερείς και στην επικρατούσα θρησκεία της εποχής και του τόπου του.


● --Γκρέμισε τα τραπέζια αυτών που πουλούσαν χρυσάφια και περιστέρια για θυσία, έξω από το προαύλιο του Ναού του Σολομώντα.  (όπως τα σημερινά κεριά και εικόνες και λιβάνια που πουλούν στις θρησκευτικές πανηγύρεις.)


● --Ήθελε , (γκρεμίστε αυτό το ναό, και σε 3 μέρες θα τον ξαναχτίσω!    Ιωάννης, 2:19), αλλά και πρόβλεψε με χαρά πως θα γκρεμιζόταν ο ναός του Σολομώντα!. (Ματθαίος 24:1-2, Μάρκος, 13:1-2, Λουκάς 21:5-6)


●--έκανε τα μισά του θαύματα επίτηδες το Σάββατο, παραβαίνοντας μία απ τις 10 εντολές, διότι όποιος έκανε ο,τιδήποτε το Σάββατο, η ποινή ήταν θάνατος!


●--Δεν πλήρωνε το φόρο προς τον Ναό, δηλ. προς την επικρατούσα -τότε- θρησκεία. Δεν πλήρωνε ,    -επίσης-   ούτε τον φόρο προς το κράτος, προς τον Καίσαρα... (Ματθαίος 17:24-27 και 22:15-22)      


--------------Αλλά ας πάμε στην ‘επί του όρους ομιλία’ του, στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, στο 6ο  κεφάλαιο, στην αρχή της Καινής Διαθήκης. Ας ανατρέξει ο αναγνώστης,  ας το διαβάσει και ο ίδιος για να το διασταυρώσει.


● -- Μας λέει να μην ορκιζόμαστε θρησκευτικό όρκο, ενώ μία απ τις 10 εντολές  ήταν να ορκιζόμαστε και να τηρούμε τον όρκο.  Ματθαίος , 5:33-37


●-- Ο ίδιος νήστευε πολύ σπάνια, συνήθως έτρωγε και έπινε, κατηγορήθηκε μάλιστα ως φάγος και οινοπότης. Και έλεγε πως: όταν νηστεύετε, να μη γίνεσθε σκυθρωποί, όπως οι υποκριτές (...). εσύ, αντίθετα, όταν νηστεύεις φτιάξε τα μαλλιά σου, νίψε το πρόσωπό σου, για να μην φανεί στους ανθρώπους η νηστεία σου, αλλά στον ουράνιο πατέρα σου.   Ματθαίος,  6: 16-18


●--έλεγε να μην προσευχόμαστε δημόσια, δηλ. να μην πηγαίνουμε στις εκκλησίες!, αλλά να προσευχόμαστε στα  κρυφά: Ματθαίος 6:5-8  Είναι ντοκουμέντο, κάτι που δεν γνωρίζει και που δεν εφαρμόζει κανείς σημερινός χριστιανός!. Λέει ακριβώς:  Όταν προσεύχεσαι, να μην είσαι σαν τους υποκριτές, που τους αρέσει να στέκονται και να προσεύχονται στις συναγωγές και στα σταυροδρόμια, για να κάνουν καλή εντύπωση στους ανθρώπους. Σας διαβεβαιώνω πως αυτοί δεν λάβουν ανταμοιβή.
  Εσύ αντίθετα, όταν προσεύχεσαι πήγαινε στο πιο απόμερο δωμάτιο του σπιτιού σου, κλείσε την πόρτα σου και προσευχήσου εκεί κρυφά στον Πατέρα σου. Και ο πατέρας σου, που βλέπει τις κρυφές πράξεις σου, θα σε ανταμείψει φανερά.  Σε άλλο σημείο λέει πως:  ο πατέρας μας ξέρει τι του ζητάμε, πριν το ζητήσουμε κι όλας.


●--μας λέει επίσης: όταν κάνουμε κρυφή ελεημοσύνη, να μην ξέρει ούτε το αριστερό χέρι μας την καλή πράξη που κάναμε με το δεξί. Ματθαίος, 6:1-4
Και πως η καλύτερη πράξη που σβήνει τις αμαρτίες, είναι το να πουλήσουμε την περιουσία μας και να δώσουμε τα λεφτά στους φτωχούς!, όχι να τηρούμε τους θρησκευτικούς τύπους και νόμους. Αυτό είναι το νόημα της συζήτησης με τον πλούσιο άρχοντα, που παρίστανε τον καλό άνθρωπο,  επειδή δεν έκλεβε, δεν μοίχευε, δεν φόνευε, δεν έλεγε ψέματα , αλλά -όμως- δεν μοίραζε τα πολλά χρήματά του και έφυγε στεναχωρημένος όταν κατάλαβε πως με όσα έκανε δεν κερδίζει την ‘βασιλεία των ουρανών’.        Λουκάς, 18:18-30   


●--μας λέει πως: η ‘μόνη εντολή’ είναι φερόμαστε στους άλλους όπως θέλουμε να μας φέρονται. Αυτό αξίζει όσο  τα βιβλία των νόμων και των προφητών(δηλ. η Παλαιά Διαθήκη).   Ματθαίος 7:12   Δηλαδή το να φερόμαστε καλά στους άλλους, αξίζει το ίδιο όσο όλα τα θρησκευτικά βιβλία!. Τη φράση αυτή τη λέει καθημερινά ο λαός μας ελαφρώς παραλλαγμένη: μην κάνεις ό,τι δεν θέλεις να σου κάνουνε...


Μη πιστεύετε σε θρησκείες
--------Εν τέλει ο Χριστός μας λέει να μην πιστεύουμε  σε θρησκείες, στα τυπικά τους, κλπ –απλώς να κάνουμε καλές πράξεις...  Στη βασιλεία του ‘θεού’ δεν θα μπει όποιος μου λέει: κύριε, κύριε, αλλά όποιος κάνει το θέλημα του ουράνιου Πατέρα μου.  Ματθαίος 7:21
  Λέει –επίσης- στην ‘επί του όρους ομιλία’, πως ο συμφιλίωση με τον αδελφό σου (ενν. με τον συνάνθρωπο) είναι ανώτερη από την πίστη στο θεό...  Ματθαίος 5:23-24  --όταν προσφέρεις το δώρο σου στο Ναό, και θυμηθείς πως ο αδελφός σου έχει κάτι εναντίον σου, άφησε εκεί το δώρο σου, πήγαινε να συμφιλιωθείς με τον αδελφό σου, και ύστερα έλα να προσφέρεις το δώρο σου.


Ήθελε να μας κάνει ‘θεούς’, ήταν ‘άθεος’


  Ο Χριστός, ναι μεν, πίστευε στον Θεό, στον ‘πατέρα’ του, αλλά λέει πως αυτός είναι και Πατέρας όλων μας, το  αναφέρει δεκάδες φορές στο ευαγγέλιο. Η πιο γνωστή είναι το γνωστό ‘πάτερ ημών’, το οποίο το λέμε όλοι μας μηχανικά, χωρίς καν να ξέρουμε το νόημα των λόγων του. Απίστευτο και ασεβές!
--Το βαθύ και απλό νόημα είναι: ουράνιε πατέρα μας, ας γίνει το θέλημά σου, ας έχουμε το φαγητό της κάθε μέρας, σβήσε τα χρέη μας (τα λάθη μας), και μεις συχγωρούμε όσους μας χρωστάνε...,( όσους μας έβλαψαν)  Ματθαίος 6:9-13   Το βασικό νόημα είναι: να συγχωρούμε τα λάθη των άλλων.   Το επαναλαμβάνει στο: Ματθαίος 6:14-15 : εάν συγχωρήσετε στους άλλους τα λάθη τους, θα σας συγχωρήσει και τα δικά σας ο Πατέρας σας.   Πολύ εφευρετικός τρόπος –πράγματι- για να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, ό,τι και να κάναμε...


[ Παρένθεσις:   Σύμφωνα με τον τίτλο του παρόντος άρθρου, θα μπορούσαμε να παραφράσουμε το γνωστό ‘πάτερ ημών’ ως εξής: μήτερ ημών, η επί της γης,κλπ. δηλ. αφήνοντας τα υπόλοιπα όπως έχουν...]


  Ο Χριστός δεν μας εξισώνει μόνο με τον  εαυτό του,- αφού έχουμε τον ίδιο πατέρα-, αλλά μας παροτρύνει να τον ξεπεράσουμε.
    Λέει στο κατά Ιωάννη: ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, τά ἔργα ἅ ἐγώ ποιῶ κἀκεῖνος ποιήσει, καί μείζονα τούτων ποιήσει. Δηλαδή αν εφαρμόσουμε τη θεωρία του, τότε θα γίνουμε ίδιοι σαν κι αυτόν, θα κάνουμε τα ίδια: (θαύματα, θεραπείες, κλπ, κλπ), και μάλιστα μπορούμε να τον ξεπεράσουμε, να κάνουμε περισσότερα!!!. Ας το διαβάσει ο καθένας στο:  κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο,  14:12.  Όσες φορές και να το διαβάσει κανείς, αδυνατεί να πιστέψει ότι γράφει έτσι το ευαγγέλιο, και πολύ περισσότερο αδυνατεί να το κάνει πράξη...   
  Γιατί δεν μας το έλεγαν μέχρι τώρα, στα Θρησκευτικά, στο σχολείο, οι καθηγητές?, και γιατί δεν μας το έλεγαν και οι Παπάδες στην εκκλησία?
 
--Ήταν δηλαδή, ο ‘ιδρυτής’ της θρησκείας μας, και ‘άθεος’, με την έννοια πως είμαστε όλοι οι άνθρωποι εν δυνάμει ‘θεοί’. Τους μαθητές του, τους αποκαλούσε απλώς :φίλους, δηλαδή ίσους, ίδιους μ αυτόν.


 Τους έλεγε επίσης:  Όποιος δέχεται εσάς, δέχεται εμένα, κι όποιος δέχεται εμένα, δέχεται αυτόν που μ έστειλε στον κόσμο.
 Βλέπουμε πως ήταν ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος που ήθελε να γεφυρώσει την απόσταση θεού και Ανθρώπου.


  Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό σημείο στο ευαγγέλιο ( Ιωάννης, 10:32-36) όπου οι Ιουδαίοι  λένε στον Χριστό πως θέλουν να τον λιθοβολήσουν (να τον σκοτώσουν) γιατί ενώ είναι άνθρωπος, παρουσιάζει τον εαυτό του για θεό. Κι εκεί τους απαντά από ένα απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης όπου ο ίδιος ο θεός (ο Γιαχβέ) λέει στους ανθρώπους: εγώ είπα, είστε θεοί. Ψαλμοί 82:6  
  Δηλαδή, ακόμα και η Παλαιά Διαθήκη λέει πως όλοι είμαστε θεοί. Πώς τους ξέφυγε αυτή η φράση που μας παροτρύνει προς την αθεΐα? Είναι κι αυτό απίστευτο!
                                  
ήταν  Άνθρωπος ή Θεός?
--Τελικά ήταν άνθρωπος ή Θεός ο Χριστός???.
   Ο ίδιος, άλλες φορές  ονόμαζε τον εαυτό του, γιό Θεού, όπως τον ονόμαζε επίσης και υιό του ανθρώπου. Δεν έχει σημασία ποιές είναι περισσότερες.
  Αλλά και το μαντείο των Δελφών όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε το ίδιο ,με τον γνωστό του ‘σοφό’ τρόπο. Ήταν άνθρωπος, αλλά ένας πραγματικά ‘θεϊκός’ άνθρωπος...


Οι γυναίκες έχουν δίκιο?, ή μήπως οι άντρες?
--Τελικά οι γυναίκες έχουν την σωστή αντίληψη για το Θεό, ή μήπως οι άντρες? Οι γυναίκες  (όπως λέει σε ένα γνωστό τραγούδι του ο τραγουδοποιός Σαββόπουλος, σαν άλλη Πυθία), δεν είναι ίσες με τους άντρες , γιατί απλούστατα είναι ανώτερες!.
 Η αλήθεια είναι ελαφρώς διαφορετική. Οι γυναίκες είναι αδύναμες, θέλουν σεβασμό, αγάπη και πολλή προστασία. Πρέπει να τις προστατεύει η κοινωνία περισσότερο απ ό,τι τους άντρες. Πρέπει να πληρώνονται ήδη από την εφηβεία με μικρό βοήθημα από το κράτος ώστε να μην έχουν την ανάγκη του άντρα, ή την ανάγκη να πάνε για δουλειά.(εκτός αν το επιθυμούν) Πρέπει η κοινωνία να τους δίνει μισθό –αν δεν έχουν εισοδήματα- μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Πρέπει, ακόμα, να θεσμοθετηθεί επισήμως, ώστε στα δικαστήρια να δικάζονται  πολύ ελαφρότερα από τους άντρες, σε κάθε είδους παραπτώματα που κάνουν.  
  Αλλά δεν πρέπει να αποφασίζουν αυτές για σημαντικές αποφάσεις διότι παρασύρονται από τα συναισθήματά τους και από τις ανάγκες τους και από τη ζήλεια τους.  Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι Έλληνες που σέβονταν μεν πολύ τις γυναίκες, αλλά δεν τις άφηναν να ψηφίζουν στη Βουλή.


  Υπάρχει μια θεωρία, πως οι γυναίκες –ίσως- εκτίουν ποινή από την προηγούμενη ζωή τους που ήταν κακοί άντρες. Γι αυτό και είναι τόσο καλές, τόσο άκακες..., βρίσκονται υπό καθεστώς σωφρονισμού!... Είναι στ’ αλήθεια δύσκολο να είσαι γυναίκα...
  Ας βάλουν, λοιπόν, μυαλό οι άντρες, ειδικά οι άγριοι και οι επιθετικοί, γιατί θα τους τιμωρήσουν οι θεοί και θα τους κάνουν γυναίκες στην επόμενη ζωή...


 Για να μην τα πολυλογούμε,
 Ζήτω ο Θεός, κάτω οι Θρησκείες.
 Ζήτω οι γυναίκες, κάτω οι άγριοι άντρες...


Αντώνιος Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

υ.γ. οι συντάκτες του κειμένου, δεν είναι αιρετικοί, ούτε ανήκουν σε κανένα δόγμα, είναι απλώς ερευνητές των γραφών, γενικότερα...

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΗΣ: Το κείμενο δεν απηχεί τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε, αλλά το δημοσιεύουμε με την ευθύνη του συνεργάτη μα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη