google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΓΝΩΜΗ: βρέθηκε η φόρμουλα για το χωρισμό εκκλησίας-κράτους

ΓΝΩΜΗ: βρέθηκε η φόρμουλα για το χωρισμό εκκλησίας-κράτους

 Είναι αντισυνταγματικό το να υπαρχουν μονο άντρες ιερείς και μάλιστα δημόσιοι υπάλληλοι. Διότι καταπατά το βασικό άρθρο του Συντάγματος που είναι η ισότητα και ισονομία των δυο φύλων, ανδρών και γυναικών.  Όπως ξέρουμε, μονο άντρες μπορούν να είναι Ιερείς, Αρχιμανδρίτες, Μητροπολίτες, Πατριάρχες. Το λέει και η λεξη: 'παπάς' είναι αρχαία ελληνική και σημαίνει πατέρας. Και έχει γίνει παγκοσμια λεξη, υπάρχει σε όλες τις γλώσσες. Ο 'πάπας' της Ρώμης είναι ο πατέρας, ο 'παππούς' της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Στα αγγλικά λέγεται: pope.
    Η Ενωμένη Ευρώπη πρωτοστατεί στο θέμα ισότητας των φύλων, δεν δέχεται να γίνεται καμμία διάκριση. Και έχουμε και ενα πρόσφατο παράδειγμα: αφού -πλεον- με ευρωπαϊκή οδηγία επιτρέπονται και γάμοι μεταξύ ατόμων ιδιου φύλου. (η Ελλάδα έχει αργήσει να το νομοθετήσει και απειλείται με πρόστιμο). Υπήρξαν λοιπον, πολλά ζευγάρια ομοίου φύλου, Ελληνες και Ελληνιδες, που προσέφυγαν προσφάτως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και δικαιώθηκαν , και πήραν και αποζημίωση περιπου 5.000! Κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει με το θέμα των ανδρών ιερέων. Αν μερικές γυναίκες κανουν αίτηση να γίνουν ιέρειες, η αίτηση αυτή θα απορριφθεί, θα καταφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα δικαιωθούν, θα αποζημιωθούν με χρήματα, και τελικώς θα αναγκαστεί η πολιτεία να χωρίσει -επιτέλους- με την εκκλησία. Δηλαδή απλως δεν θα είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι οι παπάδες, αλλά Ιδιωτικοί. Έτσι γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες.
  Η εκκλησία έχει -βεβαίως- χρήματα για να πληρώσει τους ιερείς της, το κράτος θα πάρει μια οικονομική ανάσα , θα μειωθούν τα έξοδά του.
   Ο πιο κερδισμένος απ ολους θα είναι η Εκκλησία. Θα γίνει πιο αγαπητή απ το λαο, θα ασχοληθεί με το φιλανθρωπικό της έργο, αλλά και θα εξασφαλίσει το  αφορολογητο , δηλαδή το κράτος δεν θα μπορεί να την ελέγξει οικονομικά ουτε να την φορολογήσει για την τεραστια περιουσία της.!  Το ίδιο πρεπει να ισχύσει και για όλες τις αλλες θρησκείες, για όλα τα δόγματα. Να αναγνωριστούν όλα επισήμως απο το κράτος. Είναι ντροπή που η αρχαία θρησκεία της Ελλάδος , το 12-άθεο, δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα... Δεν το συγχωρεί αυτό ο Ολύμπιος Δίας. Ας αλλάξουμε το νομο τάχιστα, προτου ρίξει κεραυνούς...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη