google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ: ζώα δεν είναι μονο τα σκυλάκια!..

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ: ζώα δεν είναι μονο τα σκυλάκια!..

Πριν λιγες δεκαετίες οι άνθρωποι έμεναν μαζί με τα ζώα, στο ίδιο σπίτι, δηλαδή είχαν στο κατώι τις κότες, πρόβατα, άλογο, μοσχάρι.  Το σκυλί κοιμόταν στο σπιτάκι του εξω απ το σπίτι, σαν φύλακας. Τα γατιά γύρναγαν  ελεύθερα για να τρώνε τα ποντίκια.
   Σήμερα τα πραγματα άλλαξαν στο ακριβως αντίθετο, και τα μόνα ζώα που έχουμε - και μάλιστα μέσα στα σπίτια μας- είναι τα σκυλιά και τα γατιά. Ιδίως τα σκυλιά, δεν είναι πλεον φύλακες , άλλα ζώα συντροφιάς, -όπως και τα γατιά- και -μάλιστα- υπαρχουν ευρωπαϊκές χώρες που επιτρέπεται απο το νομο ο έρωτας με τα ζώα αυτά.  Σήμερα, καλυτερα να είσαι σκυλί, παρα άνθρωπος...
   Όμως υπαρχουν και άλλα ζώα που δεν τα προστατεύει καθόλου ο νόμος, που τα βασανίζουμε, τα έχουμε φυλακισμένα, τους δίνουμε βλαβερές τροφές. Και μιλάμε για ζώα που είναι πιο ανώτερα και απο τα σκυλιά και τα γατιά.
   Πρόκειται για τα πτηνά που τα έχουμε στα κλουβιά , και ειδικα τα εκατομμυρια φυλακισμένος κότες στα κοτοπουλαδικα που δεν τις αφήνουν ουτε να κοιμηθούν.
   Πρόκειται -επίσης, για τα θηλαστικά: αγελάδες: που τις έχουν μόνιμα σταυλισμένες και ακίνητες, και μάλιστα σε Βέλγιο-Ολλανδία τους δίνουν ορμόνες κατευθείαν στο στομάχι για να παχύνουν. Δηλαδή δεν τις αφήνουν καν να φάνε απο το στόμα. Πρόκειται για τα γουρούνια που τα έχουν σταυλισμένα και δεμένα-ακίνητα και τους δίνουν επίσης επικίνδυνες τροφές.
  Τα άγρια ζώα που έχουν στα τσίρκα, τους δίνουν βαρειά ναρκωτικά για να αντέχουν το κλουβί, για να μην φάνε τον θηριοδαμαστη και τους θεατες.
  Για όλα αυτά τα εγκλήματα κατα δισεκατομμυρίων ζωων ευθυνομαστε όλοι εμείς οι άνθρωποι που δεν αντιδρούμε. Και ιδίως ευθύνονται αυτοι που έχουν ψηφίσει αυτους τους νόμους, οι κυβερνήσεις των κρατών, μεταξύ αυτών είναι η πολιτισμένη Ευρώπη, και η Ελλάδα. Αν εχεις ζώα ελεύθερα δεν σου δίνουν επιδότηση, αλλά αν τα εχεις σταυλισμένα   σου δίνουν.!!! Ένας τρελός - τρελος κόσμος!...
    Οι άνθρωποι σήμερα εγκληματουν έναντι ολων των ζωων. Έχουν αποχαυνωσει γατιά και σκυλιά, τα έχουν κανει 'ιδιοκτησία' τους, για να 'παιζουν' μαζί τους. Και βασανίζουν όλα τα άλλα.
  Έχουν ηδη εξαφανιστεί τα μισά ζώα του πλανήτη, σε λιγα χρόνια -αν συνεχιστεί αυτή η κατασταση- θα εξαφανιστούν και τα υπολοιπα.   Ο θεός -όμως- , δηλαδή η φύση, που έφτιαξε όλα αυτά  τα ζώα, θα τιμωρήσει πολύ αυστηρα, πολύ άγρια τον ανθρωπο. Διότι αποδείχτηκε πως είναι το χειροτερο ζώο.
   Αφήστε όλα τα ζώα στο φυσικο τους περιβαλλον. Ανοίξτε τα κλουβιά ,να πετάξουν τα πουλιά.  Να απαγορευτεί το κυνήγι πουλιών και λαγών.  Αφήστε τις κότες ελεύθερες να βοσκήσουν στο χορταράκι. Το ίδιο και πρόβατα, γελάδια, γουρούνια. Κι όσο για τα σκυλάκια, μην κάνετε παρέα όσους υπεραγαπούν το σκυλάκι τους τη στιγμη που πεινούν εκατομμυρια άνθρωποι στη γη.
  αγαπώ τα ζώα= αγαπώ πρωτα τους ανθρώπους. Γι αυτό και αφήνω ελεύθερα, ζώα και ανθρώπους.
  Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία, 15-3-2015

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη