google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ; ερχεται το ΑΥΤΟΜΑΤΟ σουβλατζιδικο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ; ερχεται το ΑΥΤΟΜΑΤΟ σουβλατζιδικο

 Όποιος νομίζει πως το σουβλάκι-καλαμάκι είναι μια εφεύρεση των νεο-ελλήνων είναι πολύ γελασμένος. Το είχαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ηταν ένας απλός τροπος για γρήγορο ψητό κρέας στη θράκα, χωρίς πολλά σύνεργα.  Η λεξη 'θράκα' βγαίνει απο την αρχαία λεξη 'ανθρακιά' που αναφέρεται και στο ευαγγέλιο. Δηλαδή αυτό που λέμε: 'στα κάρβουνα', που είναι λατινικη λεξη, απο κει βγαίνει το 'καρμπόν'.  Λίγοι ξέρουν πως το 'κοντοσούβλι' βγαίνει απο την αρχαία ελληνική λεξη 'πεντοσούβλι', δηλαδή έβαζαν μερικά κομματια κρέας  , ας πούμε 5 που είναι ένας συμβατικός - στο περιπου- αριθμός...  Τα πέρναγαν σε μια σούβλα σιδερένια η ξύλινη και τα έψηναν. Μπορούμε να θυμηθούμε πως τα σουβλάκια παλαιότερα ηταν 5-6 κομματια χοιρινό , κομμένα με το χερι, και περασμένα σε ενα σχισμένο ξύλο απο καλάμι.
  Ήρθε όμως η εξέλιξη, ήρθαν οι μηχανές που κόβουν το χοιρινό σε τετράγωνα κομματάκια, και με αυτόματο τροπο περνούν μέσα τα στρογγυλά καλαμάκια που κι  αυτά τα φτιάχνει μια μηχανή.
  Ας χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να ξεπεράσουμε ακόμα και τους αρχαίους.
  Είναι το αυτόματο σουβλατζίδικο. Μια συνδυαστική εφεύρεση με πολύ μέλλον.
   Μοιάζει με το αρνί στη σούβλα σε μικρογραφία. Καταργούμε τη λιγδιασμενη σιδερένια σχάρα. Βάζουμε τα σουβλάκια-καλαμάκια να ακουμπάνε στις άκρες τους πανω στην ψησταριά, και απο κάτω η θράκα. Τα σουβλάκια γυρίζουν αργά, πιο αργά απ το αρνί, και μάλιστα γυρίζουν κυλιόμενα. Ξεκινούν απο την  μια πλευρα της ψησταριάς και φτάνουν στην αλλη καλοψημένα. Καθώς γυρίζουν , δεν προλαβαίνει να στάξει το λίπος, δεν βγαίνει καπνός, δεν μυρίζουν άσχημα, ψήνονται πολύ καλυτερα, αλλά και πολύ ευκολότερα, αυτόματα!. Υπαρχουν πολλοί τρόποι για να γυρίζουν αυτόματα. Αφήνουμε τον αναγνώστη να τους βρει, να αυτοσχεδιάσει, να προχωρήσει ακόμα περισσότερο την αρχαία αυτή 'πατέντα'.
   Σε λίγο καιρό όλα τα σουβλατζίδικα θα είναι με αυτον τον τροπο. Είναι τρεις φορες πιο ευκολο, και πιο νόστιμο, αλλά και θεαματικό καθώς το σουβλάκι γυρίζει, αργοψήνεται και προχωρά. Το μονο πρόβλημα είναι πως θα καταργήσει τον μέχρι τώρα ψηστη. Κι όμως, δεν τον καταργεί, αλλά κανει πιο εύκολη τη δουλεια του, τον αναβαθμίζει και τον κανει μαγαζάτορα.
  Όποιος κανει πρώτος το αυτόματο σουβλατζίδικο  θα κερδίσει πολλά χρήματα, αλλά για λίγο καιρό, γιατί θα τον ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι. Στην πορεία θα βγούμε όλοι κερδισμένοι καθώς θα απλοποιήσουμε το ψήσιμο στο σουβλάκι, και θα είναι και πιο φτηνό.
  Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη