google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γλίτωσαν από το Norman Atlantic και παλεύουν με την γραφειοκρατία

Γλίτωσαν από το Norman Atlantic και παλεύουν με την γραφειοκρατία

Να παλέψουν με «το τέρας της γραφειοκρατίας» καλούνται όσοι τυχεροί κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το Norman Atlantic, όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απ. Κενανίδης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων που είχε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τους συγγενείς των οδηγών θυμάτων αλλά και με τους ίδιους τους αυτοκινητιστές που σώθηκαν. Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έχει προωθηθεί καμιά ρύθμιση για τις οφειλές προς τις τράπεζες, την ασφαλιστική κάλυψη των εμπορευμάτων, την έκδοση βεβαιώσεων για τα φορτηγά που κάηκαν, την καταβολή αποζημιώσεων και τη χορήγηση άτοκων δανείων για την αγορά νέων αυτοκινήτων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος δηλώνει πως «οι ιδιοκτήτες φορτηγών που είχαν την τύχη να γλιτώσουν την ζωή τους, αλλά έχασαν την περιουσία τους σε μία στιγμή, βρίσκουν εμπόδια στην έκδοση νέων πιστοποιητικών - πινακίδων των καμένων αυτοκινήτων τους, αλλά και ανεπάρκεια στον τομέα υγείας καθώς όσοι ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη μετά την τραγωδία παραπέμπονται από τα νοσοκομεία στο μακρινό μέλλον».
 Επίσης, επισημαίνει πως βρίσκονται αντιμέτωποι και με διάφορες νομικές περιπλοκές που έχουν παρουσιαστεί με ελληνικές και ιταλικές αρχές και για τις οποίες μόνος σύμμαχος τους είναι η νομική υπηρεσία της ΟΦΑΕ. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως έχει να κάνει με την ασφάλιση τους καθώς καλούνται ακόμα και σήμερα να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές! Ζήτημα για το οποίο απαιτείται άμεση νομοθετική παρέμβαση» αναφέρει ο κ. Κενανίδης. Πάντως η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν «για την υποβοήθηση των επιβαινόντων, των οικογενειών των θυμάτων και αγνοουμένων αυτοκινητιστών ή οδηγών, καθώς και των μεταφορικών επιχειρήσεων που οχήματά τους βρίσκονταν στο καράβι, για την αναζήτηση της αλήθειας, τη διαπίστωση των αιτιών του ατυχήματος, την δίωξη των υπευθύνων και την διεκδίκηση των αποζημιώσεων τους».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη