google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τσίπρας από Καλαμάτα: Με μαντήλι καλαματιανό αποχαιρετούμε τον Σαμαρά...

Τσίπρας από Καλαμάτα: Με μαντήλι καλαματιανό αποχαιρετούμε τον Σαμαρά...

  • Τσίπρας από Καλαμάτα: Κουνάμε μαντίλι στον Σαμαρά. Θα τον γυρίσουμε τον τροχό, θα σηκώσουμε τον ήλιο της νέας μέρας
  • Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέπτεται την Καλαμάτα σε κάθε προεκλογική περίοδο, πέρα από τις θέσεις που παρουσίασε για τη στήριξη της κοινωνίας και την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.
  • "Μιας και είμαστε στην Καλαμάτα, μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι: Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό. Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό. Διότι δεν πρόκειται να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Το μνημόνιο πρόκειται να βγει από την Ελλάδα. Και ο κύριος Σαμαράς από την εξουσία. Κυριακή κοντή γιορτή" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ακόμα ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον επένδυσε το τελευταίο διάστημα:
-Στην φυγή καταθέσεων.
-Στο Grexit.
-Στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος.

"Και τα τρία δεν στρέφονταν μόνο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Στρέφονταν ενάντια στην οικονομία και στη χώρα. Και τα τρία είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Και υπονόμευαν την αξιοπιστία της χώρας» τόνισε και ανακοίνωσε ότι ο Α. Σαμαράς «μπορεί να τα κλάψει ήδη τα τρία αυτά τερατώδη κατασκευάσματα». Επικαλέστηκε θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε. ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τον ξένο Τύπο και όλους τους σοβαρούς οικονομολόγους σε όλο τον κόσμο ότι "δεν υπάρχει περίπτωση Grexit" (Κομισιόν, Σούλτς, Μοσκοβισί, Ντράγκι).

Επιμένει για debate

"Ακόμα και ο κ. Χαρδούβελης και ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισαν ότι η ρευστότητα στις τράπεζες δεν σχετίζεται με τις εκλογές και ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες. Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας ότι "το 2015 δεν είναι 2012".

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για "τρόμο και την αθλιότητα που εκπορεύεται από τα προπαγανδιστικά επιτελεία της ΝΔ" και επανέλαβε την πρόσκληση για debate.

"Εμείς εδώ και μια βδομάδα τον προκαλούμε. Ας κοπιάσει με όλα του τα έργα και όλα του τα ψέματα στο debate που του ζητάμε. Ας κοπιάσει σε όποιο κανάλι θέλει, με όποιους δημοσιογράφους θέλει. Αλλά δεν τολμά. Όπως δεν τόλμησε ποτέ μια ειλικρινή και καθαρή αντιπαράθεση στη Βουλή. Την περιφρόνησε τη Βουλή όσο κανένας πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Μόνο το καφενείο της τιμούσε, για καφέ και τρομολαγνεία", είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις δολοφονικές ενέργειες στη Γαλλία, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για την στάση του.

"Έφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι στη σκάλα του τρόμου: Έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία. Τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών. Η γαλλική τραγωδία ως επιχείρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ! Η πολιτική χυδαιότητα, σε όλο της το μεγαλείο. Και ακροδεξιός παραλογισμός σε όλο του το βάθος", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε μάλιστα ότι τον Πρωθυπουργό "τον πνίγει το κύμα κατακραυγής από γαλλικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, από την Μοντ και τη Λιμπερασιόν, μέχρι την κεντροδεξιά Φιγκαρό" και πως "τώρα πια σε όλη την Ευρώπη ξέρουν τι σημαίνει "πολιτική άποψη Σαμαρά" και πολιτική ηθική Σαμαρά".

Για τα γεγονότα στη Γαλλία και τις επιπτώσεις που αυτά θα έχουν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να παίρνει τις ευθύνες της και πρόσθεσε ότι η βάρβαρη επίθεση, που στοίχισε τόσες ανθρώπινες ζωές, είχε ως στόχο την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις δολοφονικές ενέργειες, εκφράζοντας την πιο αποφασιστική συμπαράσταση στο γαλλικό λαό, σημειώνοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμιά ταλάντευση, ο εξτρεμισμός, που απαντά με βία στη διαφορετικότητα, βάζει στη θέση του διαλόγου τα όπλα,και στη θέση της διεκδίκησης για υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα το έγκλημα, είναι απόλυτα καταδικαστέος.

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι το έγκλημα δεν αντιμετωπίζεται με κυνήγι μαγισσών και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δήλωσε ότι "δεν θα επιστρέψουμε στο μεσαίωνα που οραματίζονται οι τρομοκράτες. Δεν θα καταργήσουμε το κράτος δικαίου, όπως αυτοί επιθυμούν και επιδιώκουν.Και δεν θα ενδώσουμε στις φωνές του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που χρησιμοποιούν το αθώο αίμα για τον στιγματισμό, την περιθωριοποίηση και την καταστολή της διαφορετικότητας".
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, "η ασφάλεια της Ελλάδας επιτάσσει την προάσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Επιτάσσει το σεβασμό κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.  Επιτάσσει να δουλέψουμε για μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική της διεθνούς κοινότητας για την ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Για μια νέα ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων". 

Περί συνεργασιών

Επίσης προανήγγειλε ότι:
"Θα αξιοποιήσει στην κυβέρνηση, αλλά και στις θέσεις κλειδιά του κράτους ανθρώπους με μόνο κριτήριο την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητα, και την ανιδιοτέλειά τους.
Θα συμπορευτεί μετά τις εκλογές με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν και έχουν τα εχέγγυα να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια".

Για τα ΜΜΕ

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε σε μια πολιτική κάθαρσης και δικαιοσύνης, που όπως είπε "θα απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διαπλοκής, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξει την χρηματοδότησή τους, θα βάλει τέλος στις φωτογραφικές ρυθμίσεις και θα επιβάλλει διαφάνεια παντού, ενώ θα διεκδικήσει αποζημίωση του δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις, ώστε να τελειώσει μια για πάντα το πελατειακό κράτος.

Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα είναι προτεραιότητα μια εθνική πολιτική για το λάδι, επεξεργασμένη σε συνεργασία με τους ίδιους τους παραγωγούς, η επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο τον νομό, η ανάδειξη και προώθηση της περίφημης ελιάς Καλαμάτας, η προστασία  και η ενίσχυση των παραγωγών της φημισμένης μαύρης σταφίδας. Και επίσης: η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων (ΜΟΡΕΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ) καθώς και του τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα, η ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καλαμάτας, η επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου της Μεσσηνίας και η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε επίσης δεσμεύσεις για:
Την εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής
Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου
Την εγγύηση της αγροτικής σύνταξης .
Δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και χωραφιού. «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» είπε.
Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
Δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
Δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
Κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.
Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων
Φραγμός στις μαζικές απολύσεις
Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
Σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Και έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας: "Θα τον γυρίσουμε τον τροχό, θα τον σηκώσουμε τον ήλιο για την νέα μέρα στη χώρα".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη