google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το σχέδιο αξιολόγησης των δομών των δήμων και οι αντιδράσεις των εργαζομένων

Το σχέδιο αξιολόγησης των δομών των δήμων και οι αντιδράσεις των εργαζομένων

Στην αξιολόγηση των δομών των δήμων καθώς και στην χαρτογράφηση του προσωπικού που απασχολείται στους ΟΤΑ α’ βαθμού προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών. Ο υπουργός Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος με προσωπική επιστολή προς τους δημάρχους και με ένα δεκασέλιδο οδηγό, δίνει τις βασικές κατευθύνσεις προκειμένου να υλοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησης. 

Στην επιστολή του ο υπουργός επισημαίνει την αναγκαιότητα κατάρτισης «εκθέσεων αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης των δομών των δήμων και των νομικών τους προσώπων», ενώ υπογραμμίζει ότι «διαδικασία αξιολόγησης δεν συνδυάζεται σε καμία περίπτωση με απόλυση υπαλλήλων ή περιορισμό οποιουδήποτε δικαιώματός τους». Η σχετική διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2014.  Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «Κύριο ζητούμενο της σχετικής διαδικασίας είναι: α) η αξιολόγηση των δομών, μέσω της επικαιροποίησης των υφιστάμενων οργανισμών σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, β) η καταγραφή του υφιστάμενου προσωπικού, γ) η εκτίμηση των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδοτήσεων σε χρονικό ορίζοντα τριών (3) ετών και δ) η εκτίμηση αναγκών στελέχωσης σε χρονικό ορίζοντα τριών (3) ετών».

Πάντως με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ  εκφράζει τις επιφυλάξεις της ως προς τις τελικές προθέσεις του υπουργείου τονίζοντας ότι στόχος είναι η κατάργηση δομών και η απόλυση προσωπικού. Ενδεικτικό είναι το σχετικό απόσπασμα: «Όταν θέλουμε να αξιολογήσουμε την οργάνωση κάποιου φορέα, αυτό δεν μπορεί να γίνεται χωρίς αναφορά στους σκοπούς και στις στρατηγικές που έχει υιοθετήσει… Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια συγκαλυμμένη ενέργεια υπηρέτησης των στόχων που έχει θέσει η συγκυβέρνηση και η τρόικα, για την κατάργηση των Δημοσίων αγαθών και τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη