google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΑΟΥΔΑΡΑΦΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΤΑ

ΣΑΟΥΔΑΡΑΦΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΤΑ

Μεγάλο deal στο χώρο του τουρισμού και του ξενοδοχειακού κλάδου καθώς ο όμιλος Olayan, ο ισχυρότερος στη Σαουδική Αραβία μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο της Costa Navarino
"Ο Όμιλος εταιριών Costa Navarino ανακοινώνει τη συμμετοχή του Ομίλου Olayan ως τέταρτο ισότιμο μέτοχο, με κάθε έναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος συνεχίζει να ηγείται των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Costa Navarino, με σκοπό την επιτάχυνση των αναπτυξιακών της σχεδίων.

"Μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα επιταχυνθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού. Τα ακριβή σχέδια και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωσή τους, στο πρώτο τρίμηνο του 2015" συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας.
Ουσιαστικά οι Σαουδάραβες αποκτούν το 25% του σημαντικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Πύλο και θα συμβάλλουν στην υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινωθεί πρόσφατα με σκοπό την κατασκευή πολυτελών καταλυμάτων. Με την παρουσία τους θα ενισχύσουν σημαντικά την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου για την ολοκλήρωση και των επόμενων φάσεων της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στην Πελοπόννησο.

Ποιο είναι ο όμιλος Olayan
Πρόκειται για έναν όμιλο ο οποίος επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κι έχει μετοχική συμμετοχή σε αρκετές εταιρείες. Ο όμιλος είναι ο επενδυτικός βραχίονας του Σαουδάραβα επιχειρηματία Khaled Olayan και ήρθε στην Ελλάδα την άνοιξη του 1976, είναι γνωστός από την επένδυσή στην Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, στις τηλεπικοινωνίες, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη συμμετοχή τους στην Global Finance του Άγγελου Πλακόπιτα (εταιρία συμμετοχών σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις) και τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Coca- Cola 3E. Για χρόνια ήταν ο βασικός μέτοχος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Algonet, ενώ ο όμιλος είχε επενδύσει και στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος μαζί με την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου ήταν από τους διεκδικητές του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Η περιουσία που ελέγχει η οικογένεια του Khaled Olayan εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 12 δισ. δολάρια.

Στη Γλυφάδα ο όμιλος διαθέτει ένα εντυπωσιακό ιδιόκτητο κτίριο.
Η οικογένεια Ολαγιάν, με περιουσία που υπολογίζεται από το Forbes κοντά στα 12 δισ. δολάρια, έχει από παλιά δεσμούς με την Ελλάδα. Ήδη από το 1975 έχει μεταφέρει εδώ το μεγαλύτερο τμήμα της διεθνούς δραστηριότητάς της, που μέχρι τότε στεγαζόταν στη Βηρυττό.

Ο Καλέντ Ολαγιάν έχει ελληνικές ρίζες, καθώς είναι γιος του Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχου Σουλεϊμάν Ολαγιάν και της Μαίρης Περδίκη. Η ελληνική Olayan Investments Company Establishment (OICE) στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο στη Γλυφάδα και αποτελεί τη μητρική ενός δικτύου θυγατρικών εταιριών που εκτείνονται από το Ριάντ ως τη Βιέννη, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
imerisia

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη