google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΣ

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου
Η ζωή της μεγάλης ντίβας της όπερας , Μαρία Κάλλας, είναι το θέμα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας», το οποίο γυρίζει αυτές τις μέρες ο βραβευμένος Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης, Χαράλαμπος Τσόκας. Στο ρόλο της κορυφαίας υψίφωνου είναι η Ελληνίδα καλλιτέχνης από την Καλαμάτα, Μυρτώ Καμβυσίδη.Από την Παρασκευή μέχρι και αύριο Τρίτη το επιτελείο κάνει γυρίσματα στην Ιταλία και συγκεκριμένα το Μιλάνο και τη Βερόνα, ενώ  στη συνέχεια το συνεργείο θα έρθει για γυρίσματα στην Καλαμάτα μέχρι και την Πέμπτη. Ο σκηνοθέτης θέλει να αναδείξει μια άλλη πλευρά της Κάλλας, λιγότερο γνωστή στο ευρύτερο κοινό, αυτή που έζησε με το σύζυγο της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι. Είναι ο λόγος ,άλλωστε, που έχουν επιλέξει τα συγκεκριμένα μέρη οι υπεύθυνοι της παραγωγής, αφού εκεί έζησε το ζευγάρι.
Η δική μας Κάλλας - ντοκιμαντέρ - Μαρία Κάλλας - Μυρτώ Καμβυσίδη - Χαράλαμπος Τσόκας
Η προβολή της ταινίας θα βοηθήσει σημαντικά  στη διαφήμιση της Μεσσηνιακής γης διεθνώς και αναμένεται να φέρει πλήθος επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Χαράλαμπος Τσόκας, μεταξύ άλλων, είναι καθηγητής της Ακαδημίας του Κινηματογράφου Στοκχόλμης, στέλεχος της Σουηδικής Τηλεόρασης κι έχει γυρίσει περισσότερες από 1.000 ταινίες στη Σουηδία και την Ελλάδα.
Χθες οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ επέστεψαν από το Μιλάνο και στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τα γυρίσματα στην Ιταλία. Ο βραβευμένος Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης Χαράλαμπος Τσόκας τόνισε ότι το ντοκιμαντέρ θα δοθεί στις πρεσβείες 180 χωρών με στόχο την προβολή της Μεσσηνίας.
Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 εδώ
Στη “Δική μας Κάλλας” πρωταγωνιστεί Καλαματιανή Μυρτώ Καμβυσίδη και στα γυρίσματα βοηθούν οι Θανάσης Ψαρούλης, οικ. Γεώργιου Ηλιόπουλου, Σοφία Μπομπόνη, Παύλος Παύλου, Παναγιώτης Μίντζιας, Παναγιώτης Μπαζίγος, Αντώνης Κυριακόπουλος, Φώτης Κουτρουμπής, Ανδρέας Ζαγάκος, Μαρία Τούμπουρου, Αντζελα Σπηλιώτη, Αγγελική Σάμπαλη, Αγγελική Μήτρου, Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, Mάριος Κατσαρός κ.ά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη