google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Στοίχημα του ’15 ο Δήμος να διεκδικήσει χρέη των πολιτών»!

«Στοίχημα του ’15 ο Δήμος να διεκδικήσει χρέη των πολιτών»!

Το στοίχημα του 2015, για τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, είναι ο Δήμος να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται από υποχρεώσεις πολιτών, ιδιωτών και κυρίως επαγγελματιών που χρωστούν, και να εισπράξει οφειλές, επισήμανε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος το βράδυ της Δευτέρας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Κατσίβελας σημείωσε πως στο τρίμηνο από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι αυτές τις μέρες βεβαιώθηκαν οφειλές προς το Δήμο περίπου 900.000 ευρώ. Όπως είπε, επαγγελματίες που κάνουν χρήση δημοτικών χώρων, όπως πλατείες και πεζοδρόμια, έχουν να πληρώσουν περισσότερο από 10 χρόνια! Από όλες, δε, τις ξενοδοχειακές μονάδες, είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας, μόνο 4 καταβάλλουν το 0,5% και μέσα σε αυτές τις 4 είναι και η Costa Navarino, διευκρίνισε. Συνεχίζοντας ανέφερε, όπως γράψαμε και στο προχθεσινό φύλλο του «Θ», τις μηνύσεις και τις αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Δήμου, στο τρίμηνο από την 1η Σεπτεμβρίου, για διεκδικήσεις που φτάνουν στα 320.000 ευρώ, ενώ έχουν ήδη εκδικαστεί και επιδικαστεί 130.000 ευρώ και οι διεκδικήσεις αυτές είναι μέχρι και από το 2002!
«Αυτό είναι το στοίχημα του ’15: Για να μπορούμε να μιλήσουμε για μια άλλη κατάσταση στο Δήμο Τριφυλίας, θα πρέπει να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται! Έχω ανακοινώσει και σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στα ΜΜΕ (σ.σ. έχουμε γράψει σχετικά στο «Θ»), και νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να λέμε τα πράγματα με τα’ όνομά τους, οι οφειλές προς το Δήμο ξεπερνούν τα τριάμισι εκατομμύρια, τα βεβαιωμένα. Αυτό το τρίμηνο το οποίο εμείς έχουμε αναλάβει την ευθύνη του Δήμου, έχουμε βεβαιώσει υποχρεώσεις έναντί του της τάξης των 900.000 ευρώ! Το στοίχημα και το πρόκριμα είναι να κάνουμε τις εισπράξεις στο μεγαλύτερο βαθμό το οποίο μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι υπήρχαν αιρετοί οι οποίοι απέτρεπαν τους πολίτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο Δήμο!
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, επισήμανε ότι πρόκριμα και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η οικονομική ανόρθωση του Δήμου, ενώ πρόσθεσε ότι για όλα όσα συμβαίνουν στη συμπολίτευση και το Δήμο την ευθύνη έχει προσωπικά ο ίδιος. Αναφέρθηκε, δε, στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, με διαφάνεια και τις αναθέσεις έπειτα από προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης κλειστών προσφορών και τόνισε ότι «περνάμε σε μια άλλη εποχή. Κανείς δε θα δώσει προσωπική εντολή για έργο».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας αναφέρθηκε και στο έργο των ομβρίων της Κυπαρισσίας, επί δημαρχοντίας Γιώργου Σαμπαζιώτη, λέγοντας ότι 1,6 εκατομμύρια ευρώ πληρώθηκαν από το Δήμο και τους δημότες, επειδή γιατί δεν έγινε το αυτονόητο, ο απαιτούμενος από το νόμο προσυμβατικός έλεγχος!
«Πολλά πρέπει ν’ αλλάξουν και είμαστε αποφασισμένοι να τ’ αλλάξουμε», τόνισε ο κ. Κατσίβελας και συμπλήρωσε πως «ξεκινάμε με τις πιο στέρεες βάσεις για να μην αμφισβητηθούμε αύριο το πρωί».
tharrosnews,kyparissianews

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη