google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το άβατο του Αγιου Ορους - Αθωνος

Το άβατο του Αγιου Ορους - Αθωνος

Απο πάντα υπήρχε το 'αβατο' στο Αγιο Όρος, το οποίο στην αρχαιότητα, π.Χ., ονομαζόταν 'Αθως', ονομασία που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Πολύ λίγοι γνωρίζουν πως τους προ Χριστού αιώνες, υπήρχε εκεί άβατο για άντρες, δηλαδή εκεί ήταν μόνο γυναίκες, ας το πούμε 'γυναίκες μοναχές' , δηλαδή γυναικείο μοναστήρι, όπου λάτρευαν κυρίως την Θεά Αρτεμη, (αλλά και τον αδελφό της τον Απόλλωνα) . Η θεά Αρτεμις ήταν παρθένα, όπως και η Αθηνά, όπως και η Εστία.
   Όταν επικράτησε ο Χριστιανισμός, με το πέρασμα των αιώνων,  2-3 έως 9-10 αιώνα, μ.Χ., οι μοναχοί άντρες πήγαν και εκδίωξαν απο εκεί τις γυναίκες και είναι πλέον άβατο για γυναίκες...  Στον  Αθωνα, 2033 υψόμετρο!, λατρευόταν ο Αθώος Ζεύς, και τώρα υπάρχει εκκλησάκι του Σωτήρος Χριστού.
   Το 2003 το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο έβγαλε ψήφισμα όπου επιτρέπει την είσοδο γυναικών στο όρος. Αλλά και πριν λίγο καιρό το παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών ψήφισε ανάλογη πρόταση. Όμως στο Σύνταγμα της Ελλάδας αναγράφεται ρητά το αυτοδιοίκητο ου Αγίου Ορους, και το άβατο για γυναίκες. (στο σύνταγμα αναγράφεται επίσης πως οποιοσδήποτε -άντρας- γίνει έστω και δόκιμος μοναχός, αυτομάτως λαμβάνει την ελληνική υπηκοότητα. Δηλαδή οποιοσδήποτε -αφρικανός, ασιάτης, κλπ- γίνεται έλληνας αν γίνει για λίγες μέρες δόκιμος μοναχός!. Τήν παράραφο αυτή λίγοι Ελληνες γνωρίζουν...)
  Εχουμε, δηλαδή, διάσταση 2 δικαίων. Το Ελληνικό Δίκαιο απαγορεύει την είσοδο γυναικών, αλλά το Ευρωπαικό Δίκαιο την επιτρέπει, όπως και το παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, όπως και η Διεθνής Χάρτα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως και η κοινή λογική. Είναι απίστευτο να υπάρχει ολόκληρος νομός της Ελλάδας όπου υπάρχουν μόνο άντρες που συνεχώς υμνολογούν τον Θεό, και απαγορεύουν τις γυναίκες! Αν οι μοναχοί έχουν υποφέρει απ τις γυναίκες και θελουν την ησυχία τους, ας βρουν ένα μικρό μέρος, ένα σπίτι, ένα μικρό μοναστήρι ή πολλά μικρά τέτοια διάσπαρτα σ όλη την Ελλάδα, όπου διακριτικά θα δέχονται μόνον όσους θέλουν. Είναι μεγάλη υποκρισία να θεωρούνται οι γυναίκες ως 'διάβολοι' στο Αγιο όρος, και γενικότερα ο έρωτας και το σεξ, όταν υπάρχει -και- εκεί ένα μικρό ποσοστό ομοφυλοφιλίας μεταξύ αντρών, αν και μικρότερο από τον έξω κόσμο.
   Πρέπει , λοιπόν, να αρθεί το αβατο μερικώς. Να ιδρυθεί στον Αθωνα ένα και δύο καθαρά γυναικεία μοναστήρια, να υπάρχουν επίσης άλλα μοναστήρια 'μικτά' με πολύ σεβασμό, και άλλα αντρικά όπου να επιτρέπεται να επισκέπτονται τον χώρο γυναίκες με τον ανάλογο σεβασμό, σεμνά ντυμένες. Και ας μείνουν, βεβαίως, και μερικά μοναστήρια εντελώς αντρικά. Και ας φτιάξουν και ένα μοναστήρι για ομοφυλόφιλους μοναχούς ώστε να μην σκανδαλίζουν τον κόσμο στα μέχρι τώρα μοναστήρια του ορους.
   Ο γράφων έχει επισκεφτεί το Ορος 7 φορές, και έχει κάποια γνώση και εμπειρία για τα θέματα αυτά. Ας πούμε και ένα τελευταίο: η λέξη 'αθώος' που λένε στα δικαστήρια, έχει τη ρίζα της στον Αθωνα, στο 'Αγιο Ορος'. Τα αρχαία χρόνια, όποιος ανέβαινε εκεί, στα 2.033 υψόμετρο, είχε καθαριστεί απο τις αμαρτίες του, ήταν 'Αθώος'. 
   Ας αφήσουμε τις γυναίκες να πάνε στο ορος, μήπως και αθωωθούν κι αυτές για τις τόσες αμαρτίες τους..., ώστε να μπορούν άφοβα να τις συνεχίσουν κατεβαίνοντας...
  Φιλικά, Αντώνιος Αντωνόπουλος, κυπαρισσία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη