google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ρεπορτάζ για τις “τριτοκοσμικές εικόνες στην αυλή του πρώην νοσοκομείου” δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της “Ε”, παρουσιάζοντας το χάλι που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού νοσηλευτικού ιδρύματος της Καλαμάτας.
Εικόνες που, δυστυχώς, τείνουν πλέον να μην αποτελούν καν είδηση. Σαν κι αυτές που μπορεί -για παράδειγμα- σχεδόν σε καθημερινή βάση να αντικρίσει κάποιος στην απόληξη της προέκτασης της οδού Βασιλέως Γεωργίου στην Καλαμάτα, ή ακόμα και σε διάφορα σημεία στην περιοχή της Αβίας ή της Τριφυλίας. Ανάλογες περιπτώσεις ανάμεσά μας εκατοντάδες, ενώ νέες ξεφυτρώνουν πολύ συχνά. Φυσικά δεν δημιουργούνται από μόνες τους, αλλά από κάποιους οι οποίοι αποφασίζουν να ξεφορτωθούν οτιδήποτε άχρηστο -από μπάζα και κλαδέματα μέχρι παλιά έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές- πετώντας τα στα πιο απίθανα σημεία. Και αφού πρώτα περάσουν οι... κυνηγοί μετάλλων και μαζέψουν ό,τι τους χρειάζεται, τα υπόλοιπα μένουν εκεί μέχρι να αποφασίσει κάποιος να διαμαρτυρηθεί. Ιδίως μάλιστα αν τα σκουπίδια αυτά έχουν αφεθεί σε κάποιο σημείο όπου δεν υπάρχει κάδος, ενδέχεται να μείνουν εκεί για πολύ καιρό.
Κομβικό σημείο όμως σε όλα αυτά είναι η μη επιβολή τιμωρίας σε αυτούς που δεν διστάζουν να ξεφορτώνουν τα μπάζα τους όπου να'ναι. Το πρόβλημα είναι αρκετά πιο έντονο από ό,τι πιθανόν νομίζουμε, και φυσικά δεν έχει να κάνει μόνο με τη θερινή περίοδο και με τα ζητήματα αισθητικής που δημιουργεί στους επισκέπτες, αλλά με τα κάθε είδους προβλήματα που δημιουργούνται τον υπόλοιπο καιρό στους ντόπιους. 
 Ισως γίνει ένα βήμα, όταν αρχίσουμε να μαθαίνουμε ποιες τιμωρίες επιβλήθηκαν και σε ποιους, για παραβάσεις των κανονισμών καθαριότητας κάθε δήμου. Φυσικά και δεν είναι εφικτό ανά πάσα στιγμή να “τσιμπήσουν” οι δήμοι κάθε έναν που ρυπαίνει, αλλά ας μην περνάμε στο άλλο άκρο και δεν πιάνουμε ποτέ κανέναν. Από την 'Ελευθερία'
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/ekso-ap-ta-dontia/item/39281

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη