google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ

ΤΟΝ αγώνα του 1821 που ήταν αλληλένδετος με τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας με κοινό όραμα την ελευθερία εξήρε στην ομιλία του με αφορμή την ιστορική επέτειο ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος στην εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων της Κυπαρισσίας. Ο τοπικός Επίσκοπος μίλησε για τον Άγιο Δημήτριο εκ Θεισόας που τιμήθηκε στην εκδήλωση τονίζοντας ότι γεννήθηκε, μαρτύρησε στην Τριφυλία για να φύγει προς τον ουρανό συγχαίροντας τους εκπαιδευτικούς για το θεατρικό που δημιουργήθηκε στην εκδήλωση αποτελώντας μάθημα για όλους μας. Μίλησε για την συγχωρητική ευχή που απέδωσε στον άγιο ο τότε Μητροπολίτης Τριπολιτσάς που απαρνήθηκε την πίστη του αρχικά αλλά η άρνησή του τον βάρυνε ως αγκάθι στα όνειρά του και την ζωή του, ομολογώντας πίστη στην Αγία Τριάδα της Πεντηκοστής ως μοναδικό άγιο που παραμένει ομολογητής της πίστης. 
Ο Τριφυλίας- Ολυμπίας συνέδεσε τους αγώνες των Ελλήνων με την Ορθοδοξία συμπεραίνοντας ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η φύτρα μας γέννησε Αγίους, ενώ την ημέρα της διπλής λευτεριάς που γιορτάζει ο Μητροπολιτικός ναός θα ευχαριστήσουμε τον Παναγιά και τον Χριστό. Επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο που το λάβαρο του Παλαιών Πατρός Γερμανού απεικόνιζε την Παναγία, δεν είναι τυχαίο ότι οι οπλαρχηγοί δεν επέλεξαν την ημέρα του Πάσχα αλλά του Ευαγγελισμού για τον Αγώνα, δεν είναι τυχαίο ότι η επανάσταση ξεκίνησε από ένα μοναστήρι που ήταν αφιερωμένο στην Παναγία ευχόμενος η χάρη της Μητέρας του Κυρίου να αγκαλιάζει τα παιδιά μας. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη