google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ, πραγματοποίησε περιοδεία σήμερα 14/3/2014 στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Στη συζήτηση με τους εργαζομένους τόνισε τα εξής: «Στη Μεσσηνία όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα καταργούνται μια σειρά οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως το νοσοκομείο Κυπαρισσίας(στην περιφέρεια ακόμα αυτό του Ναυπλίου και των Μολάων), αγροτικά ιατρεία, υποκαταστήματα εφοριών κ.α. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρόσχημα τη σπατάλη και τις κακές υπηρεσίες, προβλήματα υπαρκτά στον ένα ή στον άλλο βαθμό, προωθούν καταργήσεις ακόμα και υπηρεσιών που υπάγονται στην υγεία και στην πρόνοια. Στόχος τους να «κόψουν» όλο και περισσότερα από τις λαϊκές οικογένειες, για να μην πειράξουν την απρόσκοπτη κερδοφορία της πλουτοκρατίας.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για αλλαγές που δεν έχουν καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Από τη μια η υγειονομική περίθαλψη μπαίνει στα «περιττά έξοδα και σπατάλες» και απ’ την άλλη καταργούνται ΔΟΥ με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, για να εξυπηρετηθούν, που σημαίνει ταλαιπωρία, χαμένος χρόνος και πρόσθετα έξοδα. Απέναντι σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται, ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας με αφορμή την συγχώνευση-κατάργηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας,, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, με βάση την πείρα τους παραμερίζοντας τους όποιους δισταγμούς και την επιχείρηση τρομοκράτησής τους, ν’ αγωνιστούν για:
Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ, των ιδρυμάτων Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα». Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και επαρκή στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων
Καμία κατάργηση εφοριών και υποκαταστημάτων ΙΚΑ στη Μεσσηνία.
Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό κα αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά Τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση έχουν οι δημοτικές αρχές που πρόσκεινται στη κυβέρνηση και καθησύχασαν το λαό ότι δεν θα υπάρξει αποψίλωση των υπηρεσιών. Δεν μπορούν από τη μια μεριά να στηρίζουν την κυβέρνηση, το μνημόνιο και μετά να φωνάζουν για την απομάκρυνση των εφοριών και των ιατρείων. Η στήριξη της κυβέρνησης σημαίνει όλα αυτά, τα είχε προαναγγείλει, τα ψήφισε και τα προχωρά. Άρα ας αφήσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, το τοπικισμό και το λαϊκισμό για τα ψηφαλάκια αφού στήριξαν και στηρίζουν αυτή τη καταστροφική πολιτική. Επίσης, ο λαός της Μεσσηνίας πρέπει να κατανοήσει ότι το σύστημα που υπηρετούν τα κόμματα της κυβέρνησης δεν έχει να προσφέρει τίποτα το φιλολαϊκό. Πρόκειται για τον καπιταλισμό που σαπίζει και πλέον η δυσοσμία του δεν κρύβεται ούτε με τα «αρώματα» που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερη διαχείριση.
Η καθημερινότητα του εργαζόμενου λαού ένα πράγμα αποδεικνύει. Στην Ελλάδα δυο δρόμοι υπάρχουν: Ή θα κυριαρχήσουν τα μονοπώλια και η έξοδος από την κρίση, όποτε αυτή έρθει, θα βρει το λαό σακατεμένο ή οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα πάρουν την τύχη τους, στα χέρια τους. Θα αποφασίσουν να ζήσουν σε μια Ελλάδα ελεύθερη από τη λυκοσσυμαχία της ΕΕ, με διαγραμμένο το χρέος που έτσι κι αλλιώς δεν μας ανήκει και με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα πρωτοστατήσει μαζί με το λαό της Μεσσηνίας, θα στηρίξει κάθε λαϊκή πρωτοβουλία ενάντια σε αυτά τα μετρά μακριά από τοπικισμούς, λαϊκισμούς και ψευτοαγωνιστές, ώστε να μην καταργηθεί καμιά υπηρεσία ή νοσοκομείο που θα επιδεινώσει κι άλλο τη ζωή των λαϊκών οικογενειών». Τις Δη μό σι ες Υ πη ρε σί ες επισκέφτηκαν σήμερα 14/3/2014 ο υ πο ψή φιος πε ρι φε ρειά ρχης Πε λο πον νή σου με την Λα ϊ κή Συ σπεί ρω ση Νί κος Γόντικας και ο υ πο ψή φιος δή μαρ χος Τρι φυ λί ας με την Λα ϊ κή Συ σπεί ρω ση Σα ράν τος Κου κού μης. Ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε δυο τροπολογίες: 
 Η πρώτη τροπολογία αφορά τη διασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση. 
 Η δεύτερη αφορά την απαγόρευση κατασχέσεων και άλλων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων, στον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, που αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και την κατάργηση των νόμων που επιβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στους νέους ασφαλισμένους. Σημείωσε ότι είναι κοροϊδία να λέει η κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο επιδιώκεται η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, όταν «έχουν τσακίσει τα πάντα. Παιδεία, υγεία, νοσοκομεία. Η κατάσταση είναι άθλια παντού. Ποιες καλύτερες υπηρεσίες; Θα ικανοποιήσει λαϊκές ανάγκες;». Επισήμανε ότι «αυτό που βαφτίζουν “αξιολόγηση” έχει διπλό στόχο. Έχει και τις απολύσεις, το να φύγουν από το Δημόσιο, έχει όμως και να περάσει ένα κλίμα τρομοκρατίας, εκβιασμού και σιγή νεκροταφείου. Η αναδιοργάνωση, λοιπόν, του αστικού κράτους έχει στόχο να υπηρετήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη και παράλληλα – και γι’ αυτό δε μιλάει κανένας από τους άλλους – ιδιωτικοποιούνται αντικείμενα». Σημείωσε ακόμα: «Εμείς δε συμφωνούμε με την κριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι πρόχειρο, επιφανειακό και πως στόχο έχει μόνο τις απολύσεις», επισημαίνοντας ότι «αυτή η κριτική κρύβει την ουσία των αλλαγών που γίνονται. Υπάρχει στρατηγική η οποία δεν ξεκίνησε σήμερα». Εξήγησε ότι οι αλλαγές στο Δημόσιο έχουν ξεκινήσει πριν την καπιταλιστική κρίση και «έχουν στόχο να διαμορφώσουν ένα τέτοιο κράτος, που να υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου στις σημερινές συνθήκες». 
 Ανέφερε πως εδώ και χρόνια παραδίδονταν σταδιακά τομείς του Δημοσίου στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου, σημειώνοντας ως παράδειγμα τα συνεργεία καθαρισμού στα νοσοκομεία, και είπε ότι όσα προωθούνται είναι το «συνολικό αποτέλεσμα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, δηλαδή της προσπάθειας του συστήματος – και ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης – να ξεπεράσει την κρίση φορτώνοντάς τη στους εργαζομένους, προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών και του μεγάλου κεφαλαίου, γιατί το μέσο ποσοστό κέρδους παγκόσμια πέφτει. Αυτό είναι γνωστό και δείχνει και τα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτή, λοιπόν, είναι η στρατηγική που εφαρμόζει η ΝΔ. Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ». Επισήμανε τέλος ότι «αυτό που απαιτείται είναι ένα ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, διότι αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να παρθούν πίσω». Κάλεσε τους εργαζομένους να βγάλουν συμπεράσματα και από το γεγονός ότι, «όταν το ΚΚΕ περιέγραφε όλη αυτήν την κατάσταση, οι υπόλοιποι – όλοι – υπόσχονταν παραδείσους της ΕΕ και του συστήματος που θα εκσυγχρονιζόταν».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη