google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των νοσοκομείων και στη ΤΡΙΦΥΛΙΑ- Νέο ΣΟΚ!

Σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των νοσοκομείων και στη ΤΡΙΦΥΛΙΑ- Νέο ΣΟΚ!

Ρυθμίσεις για διαθεσιμότητα υπαλλήλων του ΕΣΥ εντάχθηκαν τελικά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Έτσι οι οδηγοί των ασθενοφόρων που εργάζονται στα νοσοκομεία μπαίνουν στον πάγο για έναν μήνα, με κάποιες εξαιρέσεις εργαζομένων που μπαίνουν μόνο για 15 ημέρες όπως άλλωστε έγινε και στις προηγούμενες διαθεσιμότητες. Στη συνέχεια ο κλάδος θα ενσωματωθεί στα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ ώστε να υπάρχει ενοποίηση της υπηρεσίας όπως σημειώνεται από το υπουργείο Υγείας.
Την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων έως και την Δευτέρα 31 Μαρτίου ανήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που σχετίζονται με τον κλάδο Υγείας.Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι το υπουργείο Υγείας αιφνιδίασε τους εργαζομένους μέσω της διάταξης νόμου - η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο - σύμφωνα με την οποία οι οδηγοί των νοσοκομειακών τίθεται σε Κλειστή Διαθεσιμότητα ενός μηνός και κατόπιν μεταφέρονται στο ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα Νοσοκομεία και αλλοιώνεται η οργανική σύσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη