google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Η νότια πλευρά της Νέδας είναι ανοχύρωτη. Διαπεριφερειακή η ευθύνη!»

«Η νότια πλευρά της Νέδας είναι ανοχύρωτη. Διαπεριφερειακή η ευθύνη!»

Στον εφιάλτη που ζουν οι κάτοικοι της Ελαίας με τη Νέδα που από τις βροχοπτώσεις «φουσκώνει» επικίνδυνα και η υπερχείλισή της θα προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές σε θερμοκήπια, καλλιέργειες και περιβόλια στην παρόχθια περιοχή (σ.σ. θέμα που αναδείξαμε στο φύλλο του «Θάρρος» στις 14 Νοεμβρίου), αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντου Κουκούμη, για τη Νέδα και τον Αρκαδικό.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας τόνισε: «Μας έχουνε στείλει ένα γράμμα που μας λένε ότι τα ρέματα, ο καθαρισμός των ρεμάτων και η αστυνόμευση – αυτή είναι η λέξη –, που σημαίνει “ποιος μπαγλαμάς πηγαίνει και πετάει σκουπίδια στο ρέμα”, λες κι έχουμε εμείς καμία δυνατότητα να παρακολουθούμε κάθε βράδυ ποιος πηγαίνει να πετάει σκουπίδια στο τάδε ρέμα. Πέταξε αυτή την ευθύνη από πάνω της η Περιφέρεια και την έστειλε σ’ εμάς. Μιλάει, όμως, για ρέματα. Εμείς έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη Νέδα, η οποία Νέδα, πρώτον, δεν είναι ρέμα, δεύτερον, δεν είναι δημοτικό ποτάμι, τρίτον, δεν είναι περιφερειακό ποτάμι! Είναι ένα ποτάμι διαπεριφερειακό! Η βόρεια πλευρά (σ.σ. της Ηλείας), δεν ξέρω με ποιους τρόπους, είχε καταφέρει και είχε διασφαλίσει τη θέση της, στην αποκεί μεριά, η νότια πλευρά είναι ανοχύρωτη! Με αποτέλεσμα, από καιρού εις καιρόν να έχουμε πλημμύρες στην Ελαία. Κάναμε μια παρέμβαση πέρυσι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σήμερα χρειάζεται πολλή παρέμβαση. Κατ’ αρχήν, εμείς απεκδυόμαστε την ευθύνη ότι εμείς έχουμε ευθύνη για τη Νέδα! Η ευθύνη είναι διαπεριφερειακή! Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνουμε. Ήδη, αύριο θα πάει κι ένα γράμμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που θα λέει, πείτε μας ποιος μπορεί να κάνει εδώ πέρα μια παρέμβαση…»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη