google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε ακινησία βρίσκεται η αγορά ακινήτων στην περιοχή της Τριφυλίας

Σε ακινησία βρίσκεται η αγορά ακινήτων στην περιοχή της Τριφυλίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η αγορά κατοικίας από τις αρχές του 2012 και μέχρι σήμερα καταγράφει σαφή επιδείνωση. Ενώ κατά την περίοδο 2007 έως το τέλος του 2011 η μείωση των τιμών των κατοικιών δεν είχε ξεπεράσει το 11,7%, από τις αρχές του 2012 μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η συνολική μείωση έχει αγγίξει το 23,1%, δείγμα της επιδείνωσης της κρίσης στην κτηματαγορά, που αντανακλά πλήρως και τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην οικονομία γενικότερα.
Η έλλειψη ζήτησης οφείλεται στην αβεβαιότητα των νοικοκυριών σχετικά με την απασχόληση και τα μελλοντικά τους εισοδήματα, στην υψηλή φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόκλιση των αντικειμενικών αξιών και στην προσεκτική στάση των τραπεζών στη χορήγηση νέων δανείων. Ωστόσο, παρά τη σημαντική πτώση των τιμών και την ύπαρξη πληθώρας ακινήτων που προσφέρονται σε τιμές χαμηλότερες από την πραγματική τους αξία, οι συναλλαγές παραμένουν ελάχιστες. Το μοναδικό ενδιαφέρον που υπάρχει είναι για ελαιοπερίβολα, καθώς είναι αρκετοί που θέλουν να επενδύσουν σε γη, από όπου θα έχουν και ένα εισόδημα.
Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο Γεώργιος Λάππας τόνισε: « Η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι απελπιστική θα έλεγα. Δεν κινείται τίποτα πέρα από μερικά ελαιοπερίβολα και αυτά προφανώς σε μια προσπάθεια ο κόσμος να συμπληρώσει το εισόδημά του. Το ενδιαφέρον είναι για μικρά κομμάτια. Οσον αφορά τα αστικά ακίνητα έχουν σταματήσει οι αγοροπωλησίες και σε αυτό έχει συμβάλει ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Ο οποίος ενδέχεται να μειωθεί στο μισό ή στο 1/3 απ’ ό,τι λένε. Αυτό σίγουρα την αγορά την πάει πίσω, ενώ είναι και τα χαράτσια που υπάρχουν. Στα ελαιοπερίβολα από την άλλη δεν υπάρχουν αυτοί οι φόροι, ενώ οι τιμές τους έχουν πέσει σημαντικά και υπάρχουν ευκαιρίες. Κάποιος μπορεί να βρει 40-50% κάτω σε σχέση με 4-5 χρόνια πριν. Το θέμα όμως είναι πως δεν υπάρχουν χρήματα. Κάποιος που θέλει να πάρει οικόπεδο δεν έχει τα χρήματα μετά να οικοδομήσει. Το άλλο βέβαια είναι ότι δεν υπάρχουν επενδυτές στην δική μας περιοχή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη