google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ενωτική πρωτοβουλία κατοίκων από την Λεύκη Τριφυλίας

Ενωτική πρωτοβουλία κατοίκων από την Λεύκη Τριφυλίας

Η Λεύκη Τριφυλίας ,είναι ένα μικρό και πανέμορφο χωριό κοντά στους Γαργαλιάνους, οι κάτοικοι ζουν με βασικό εισόδημα από τα αγροτικά προϊόντα. Ελιές, σταφίδες κι αμπέλια είναι οι παραδοσιακές καλλιέργειες του τόπου. Πρόσφατα ένας νέος σύλλογος δημιουργήθηκε, με πρωτοβουλία των γυναικών του χωριού, αλλά και με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων . Σκοπός μας η ανάδειξη του χωριού μας, της παράδοσής μας και η σύσφιξη σχέσεων των απανταχού μουζουστιανών (Μουζούστα είναι το παλιό όνομα του χωριού ,που ακόμα και σήμερα το χρησιμοποιούμε) .
Ξεκινάμε με αλληλεγγύη προκειμένου μέσα στη δύσκολη αυτή περίοδο να κάνουμε ότι καλύτερο για τον τόπο ,αλλά και για τον καθένα χωριστά .«όλοι για έναν και ένας για όλους», λέμε και προχωράμε με θάρρος και ενότητα . Το πρώτο μας έργο είναι η επισκευή του σχολικού μας κτηρίου, που παραμένει κλειστό και εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια, όμως δεν αφήνουμε και ανεκμετάλλευτο τον πλούτο της γης μας. Φέτος ήταν μια καλή χρονιά για τα αμπέλια μας, φτιάξαμε το κρασί μας και όλοι μαζί τρυγάμε για να φτιάξουμε και πετιμέζι , ξύδι, μουσταλευριά. Πολύτιμες τροφές ,που η φύση μας προσφέρει και εμείς με τον παραδοσιακό τρόπο αξιοποιούμε ,θέλοντας να δώσουμε στο προϊόν την πραγματική του αξία και όχι απλά την αγοραστική. Μας καθοδηγούν οι μεγαλύτερες και μαθαίνουν οι νέες ,κρατώντας ζωντανές τις συνήθειες και τις λαϊκές μας παραδόσεις. Η « Ένωση Γυναικών Λεύκης», θα προσφέρει πετιμέζι στους συγχωριανούς σε όσους μένουν στο χωριό, αλλά και σ΄αυτούς που μένουν μακριά και συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο σ αυτή την προσπάθεια, το υπόλοιπο θα διατεθεί δωρεάν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής μας. «η ισχύς εν τη ενώσει» ,δεν είναι απλά ένα σύνθημα για εμάς ,αλλά τρόπος ζωής.
Η χαρά της δημιουργίας, η αγάπη για το χωριό μας και η προσφορά , μας δίνουν χαρά και δύναμη για να προχωρήσουμε κάνοντας ότι χρειάζεται για να ξεπεράσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα τους δύσκολους αυτούς καιρούς και να βγούμε νικητές από αυτή την κρίση. Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσετε το χωριό μας και να σας φιλέψουμε νόστιμα και παραδοσιακά εδέσματα ,που για εμάς έχουν ιδιαίτερη αξία, αφού η οικονομία του χωριού στηρίχτηκε και εξακολουθεί να στηρίζεται σε αυτά. Η προσωρινή επιτροπή του Συλλόγου: Αναστασία Αθανασοπούλου Ελένη Καούνη Χριστίνα Καραμπότσου Γωγώ Μ πουσδούκα Μαριάννα Μπαμπούκη Βίνα Προσυλιακού Διονυσία Χρυσομπόλη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη