ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- ΠΑΡΩΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΣΚ- ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε στα Φιλιατρά και το Κοπανάκι στην Τριφυλία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στα Φιλιατρά τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός ενώ αμέσως μετά οι μαθητές οδηγήθηκαν στις τάξεις τους όπου πήραν πρόγραμμα και τα καινούρια τους βιβλία ενώ στο Κοπανάκι οι γονείς ήταν κοντά στα παιδιά ευχόμενοι μια καλή σχολική χρονιά.
Τον Αγιασμό που διεξήχθη στο Γυμνάσιο Φιλιατρών παρευρέθηκαν οι μαθητές του λυκείου και του Γυμνασίου πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας ενω παρόντες ήταν ο δήμαρχος τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος. Η διευθύντρια του λυκείου Μαρία Μπαρμποπουλου μιλώντας προς τους μαθητές είπε ότι καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Γιάννης Σμυρνής στον οποίο και αφιέρωσε την εκδήλωση. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ζήτησε να αξιοποιήσουν οι μαθητές το ολοκαίνουριο σχολείο που μπορεί αν μην εκανε εγκαίνια με κορδέλες αλλα εγκαινιάστηκε με την παρουσία των μαθητών. Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και είπε .ότι όλοι θα είναι κοντά στα παιδιά.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος ξεκαθάρισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται κοντά στους εκπαιδευτικούς και γονείς κάνοντας συνολική αποτίμηση του έργου της περιφέρειας σε ότι αφορά τα σχολικά συγκροτήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο Γυμνάσιο- Λύκειο της πόλης που από γιαπί που παραδόθηκε ολοκληρωμένο και πλήρως λειτουργικό αλλά και σχολεία σε όλη την Τριφυλία προκειμένου να μην προβληματίζει η σχολική στέγη την εκπαιδευτική κοινότητα...Ι.ΜΠ. Φωτό από το filiatranews και kopanakinews
.
Share on Google Plus

About kyparissiotis