google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ωρα για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν

Ωρα για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι μια αναγκαία προϋπόθεση, τόσο για την ανάπτυξη της μεσσηνιακής οικονομίας όσο και για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίες θα ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση που δημιούργησαν ο νέος αυτοκινητόδρομος αλλά και η λειτουργία της Costa Navarino. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) η κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αυξήθηκε το πρώτο οκτάμηνο του 2014 κατά 44% σε σχέση με πέρσι. Σε απόλυτους αριθμούς όμως η κίνηση παραμένει ακόμα χαμηλή σε σύγκριση με τους καταξιωμένους τουριστικούς προορισμούς.
Ετσι μέσω του αεροδρομίου ήρθαν στη Μεσσηνία 42.822 επισκέπτες ενώ το ίδιο οκτάμηνο στη Ρόδο αφίχθησαν 1.358.965 επισκέπτες.
 Η επιτυχία της "Λευκής Νύχτας" στην Καλαμάτα έδειξε το δρόμο για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, καθώς όλοι συμφωνούν ότι η διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού μπορούν να φέρουν επισκέπτες στη Μεσσηνία όλες τις εποχές του χρόνου. Βέβαια, για να γίνει αυτό χρειάζονται οπωσδήποτε ορισμένες υποδομές: ένα σύγχρονο εσωτερικό οδικό δίκτυο, σύγχρονες εγκαταστάσεις αεροδρομίου, καθώς κι ένα λιμάνι πραγματικά ικανό να υποδεχτεί κρουαζιερόπλοια και επισκέπτες. Οι νέες αεροπορικές συνδέσεις με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα έχουν θέσει τις βάσεις για τη συνέχεια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη