google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Υπογεννητικότητα SOS: ακόμα ένα Καμπανάκι κινδύνου

Υπογεννητικότητα SOS: ακόμα ένα Καμπανάκι κινδύνου

Του Κωνσταντόπουλου Κωνσταντίνου Πρόεδρου ΣυλλόγουΤριφυλίας.



Είχαμε κι άλλη φορά επισημάνει την ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας ώστε να δοθούν κίνητρα στους νέους να δημιουργήσουν οικογένεια και ακόμα περισσότερο να αποκτήσουν παιδιά. Το ‘χουμε  ξαναπεί, το μέλλον είναι τα παιδιά. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αυτά.
Τα τελευταία χρόνια, αντιθέτως, ακολουθείται μια αντιδημογραφική πολιτική λες και η Ελλάδα είναι η Κίνα ή Ινδία ή Μπαγκλαντές κ.α. στις οποίες υπάρχει υπερπληθυσμιακό πρόβλημα.
Στόχος, απ΄ ότι φαίναται, η εξόντωση της Πολύτεκνης Οικογένειας... Τελικά όχι εξοικονόμηση 86 εκατομ. δεν επιτυγχάνεται,  όπως  έλεγαν οι κ. Στουρνάρας , Βρούτσης…, αφού το κονδύλι πάει στα 750(κατά άλλους στα 950 εκατομ) από τα 680 που στοίχιζαν μέχρι πέρυσι όλα μαζί (μέσα και η ισόβια σύνταξη..), αλλά και το σημαντικότερο οι μισοί  πολύτεκνοι είναι εκτός αυτών  των επιδομάτων!!!  Ενώ παρασιωπούν τα διάφορα παπαγαλάκια το νέο φόρο που θα πληρώσουν αυτοί… καθώς επίσης  δεν έμαθαν ακόμη, ότι πολύτεκνη οικογένεια με 2 προστατευόμενα τέκνα δεν δικαιούται πλέον πολυτεκνικό επίδομα!!! Το γιατί γίνονται όλα αυτά, το ξέρουν μόνο αυτοί που τα υλοποιούν και τα εφαρμόζουν. Εμείς μόνο υπόνοιες μπορούμε να έχουμε.
Η διαφαινόμενη λοιπόν οικονομική ύφεση από το 2009, έχει αποτυπωθεί έντονα στο δημογραφικό, ώστε οι τάσεις που δημιουργούνται να έχουν αρνητικά σημάδια.
Τα στοιχεία είναι Ανησυχητικά και  φαίνεται ότι, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν παιδιά στα σχολεία.  Δεν θα υπάρχουν νέοι να δουλέψουν, να ανατροφοδοτήσουν την παραγωγική μηχανή της κοινωνίας αφού κάθε χρόνος που θα περνά, ο πληθυσμός θα γερνά όλο και περισσότερο.
Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία από τον αριθμό των γεννήσεων όπως διαμορφώνεται από το 2000 έως το 2012. Μας γεμίζουν θλίψη και απογοήτευση. Απ αυτά φαίνεται ξεκάθαρα η συνεχής μείωση, των γεννήσεων και η ανανέωση του ενεργού πληθυσμού. Ειδικότερα, ενώ υπάρχει μια σταθερότητα στις γεννήσεις μέχρι το 2010, παρατηρείται κάθετη μείωση το 2011 και 2012 και από τα πρώτα στοιχεία (α΄ εξάμηνο 2013) η μείωση θα είναι πολλή μεγαλύτερη.
Στο πάρα πάνω γράφημα φαίνεται ο αριθμός των γεννήσεων όπως έχουν καταγραφεί στο Δ.Δ. Κυπαρισσίας του δήμου Τριφυλίας.




Αντίθετα, αύξηση σε απόλυτους παρουσιάζουν οι θάνατοι.
Αυτά λοιπόν τα λέμε κάθε τόσο τα επισημαίνουμε και «χτυπάνε» καμπανάκι όχι γιατί «έτσι για να λένε κάτι», αλλά γιατί ζούμε και βλέπουμε το πρόβλημα καθημερινά και από μέσα. Οι αριθμοί απλώς επιβεβαιώνουν και καταγράφουν αυτά που λέμε.
Θα είναι και μαθηματικά προδιαγεγραμμένη η αποσάθρωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής πέρα από τις συνέπειες που θα επιφέρει η γενικότερη κρίση.  Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει τώρα η αντιδημογραφική πολιτική.  Κι αυτό,
  • Αποδεικνύεται σήμερα, και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα τα δούμε στο σύντομο μέλλον, τότε που όμως θα είναι αργά.
  • Αποδεικνύεται σήμερα, ότι η πολιτική της «στήριξης των τέκνων» δεν είναι παρά πολιτική δίωξης της πολύτεκνης οικογένειας.  Αυτό δεν το λέμε εμείς το λέγαμε πριν  από καιρό, και σήμερα μας επιβεβαιώνουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας.
  • Αποδεικνύεται σήμερα, από την αδυναμία της κάθε πολύτεκνης οικογένειας να προσφέρει στα παιδιά της τις στοιχειώδεις συνθήκες και προϋποθέσεις για σπουδές αξιοπρεπή διαβίωση και ακόμα – ακόμα σε ορισμένες περιπτώσεις επιβίωσης.
  • Αποδεικνύεται σήμερα από το 60% της ανεργίας των νέων που μη μπορώντας να επιβιώσουν αδυνατούν στην πλειοψηφία τους να δημιουργήσουν οικογένεια, αν δεν έχουν την στήριξη την πατρική.



Είναι πλέον καιρός να πούμε «Φτάνει, ως εδώ». Η πολιτική των δανικών χωρίς ρήτρες ανάπτυξης είναι «πίθος των Δαναΐδων».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη