google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oι ενεργοί Πολίτες Τριφυλίας για το νέο χαράτσι στο Βιολογικό Κυπαρισσίας

Oι ενεργοί Πολίτες Τριφυλίας για το νέο χαράτσι στο Βιολογικό Κυπαρισσίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ
Έχει σημασία τόσο το κόστος κατασκευής του εργοστασίου καθώς και το κόστος λειτουργίας . Οι φορολογούμενοι πολίτες πλήρωσαν για την κατασκευή του, και οι δημότες θα πληρώνουν για την λειτουργία του. Το εργοστάσιο είναι πλέον σε λειτουργία. Το κόστος άμεσης λειτουργίας δεν θα αργήσουμε να το δούμε. Λέω άμεσης διότι άλλο θα είναι το κόστος σήμερα και άλλο μετά μερικά χρόνια όπου θα προκύψουν οι φθορές λειτουργίας. Το κυριότερο θέμα είναι η εταιρία που θα αναλάβει λειτουργία του εργοστασίου αν θα έχει την ανάλογη ευαισθησία - υπευθυνότητα, ώστε να γίνεται η καλύτερη δυνατή επεξεργασία των λυμάτων, να έχουμε καθαρή θάλασσα.
Ο αρμόδιος για το βιολογικό αντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης, στην ενημέρωση που μας είχε κάνη, είπε πως όλα τα λύματα της πόλις πηγαίνουν στο εργοστάσιο. Από το Πρακτικό 15/20-07-2012 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας και τον Αριθ. Απόφασης : 105/2012 ΘΕΜΑ : Καθορισμός όρων δημοπράτησης του έργου για την «Ολοκλήρωση Δικτύου Όμβριων μπορούμε να συμπεράνουμε ότι: ένα μήνα μετά επίσημα εγκαίνια του βιολογικού καθαρισμού, έγινε η δημοπράτηση για την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς των όμβριων και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν γνωρίζουμε αν τα όμβρια πηγαίνουν στον βιολογικό, η στη θάλασσα, ( ποιο πιθανή είναι η εκροή τους στη θάλασσα) ούτε αν κάποιοι αποχετευτικοί σωλήνες είναι συνδεδεμένοι στο δίχτυο ομβρίων. Πάντως το γεγονός ότι κατά στης 12 η ώρα παρατηρείται μια θολούρα στη θάλασσα είναι ένδειξη πως κάτι συμβαίνει .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη