google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αγαπήνεια 2013 στους Γαργαλιάνους και φέτος

Αγαπήνεια 2013 στους Γαργαλιάνους και φέτος

Οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τριφυλίας και ιδιαιτέρως της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων Τριφυλίας προς τιμή του μεγάλου μας Γαργαλιανιώτη Ήρωα Καπετάν Τέλλου Άγρα-Σαράντη Αγαπηνού! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η μικρή πόλη μας, το μπαλκόνι της Μεσσηνίας, καταξιώθηκε -έστω έν καιρώ κρίσης- να ορθώσει ψηλά το κεφάλι της και το ανάστημά της τιμώντας επάξια και ώς πρέπει τον μεγάλο αυτό Γαργαλιανίωτη Μακεδονομάχο Ήρωα!
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δ.Ε. Γαργαλιάνων Τριφυλίας λαμβάνουν χώρα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κατά κύριο λόγο στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας αλλά και στην ευρύτερη Τριφυλιακή περιοχή, περιλαμβάνοντας ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων όπως παραδοσιακοί χοροί, λαϊκές βραδιές, μουσικές συναυλίες, προβολές ταινιών, κ.ά. Εξέχουσα, όμως, θέση μέσα σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις αναμφίβολα κατέχει η Κεντρική Εορτή των Αγαπηνείων 2013, η οποία διοργανώνεται αποκλειστικά και μόνο προς τιμή του συμπατριώτη μας Μακεδονομάχου Τέλλου-Άγρα! Κεντρική Εορτή Αγαπηνείων 2013 την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013!
Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Γαρ/νων επιμνημόσυνη δέησις έμπροσθεν του ανδριάντος του Καπετάν Τέλλου Άγρα, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Έπειτα στην Κεντρική Πλατεία Γαργαλιάνων (Πλατεία Κολοκοτρώνη) θα εκφωνηθεί το πανηγυρικό της ημέρας και θα μιλήσουν φορείς της τοπικής διοίκησης. <<...για ένα παιδί που ξεκίνησε από τους Γαργαλιάνους και με το σθένος και την δύναμή του κατάφερε να δοξαστεί στα πεδία των μαχών, αυτά της Ένδοξης και Περίλαμπρης του Αλεξάνδρου χώρας, της Μακεδονίας μας...>> Σ' αυτόν τον Αγωνιστή, ένας ελάχιστος φόρος τιμής από τους συμπατριώτες του, τους περήφανους γι' αυτόν Γαργαλιανιώτες!!! Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε αδελφέ ημών... Το βρήκαμε στο facebook στη σελίδα Δ.Ε. Γαργαλιάνων Τριφυλίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη