Καταφθάνουν στη Τριφυλία ξένοι τουρίστες

Ρώσοι, Ιταλοί, Βρετανοί και Γερμανοί βοηθούν τον τουρισμό στη Μεσσηνία, αφού η εσωτερική ταξιδιωτική κίνηση καταγράφει πτώση. Πάντως, οι ξενοδόχοι πιστεύουν ότι θα καλύψουν τις απώλειες από τους τουρίστες, που φέτος δείχνουν να προτιμούν το νομό Μεσσηνίας. Τις προσδοκίες ότι φέτος το καλοκαίρι το τουριστικό ρεύμα θα είναι ισχυρό ενισχύουν και οι αεροπορικές συνδέσεις με το Μιλάνο και τη Μόσχα.
 Αισιόδοξοι για την τουριστική κίνηση τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι οι ξενοδόχοι, όπως λέει με δηλώσεις του στην eleftheriaonline ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σπύρος Λαγωνικάκος. ‘Όπως αναφέρει, ενθαρρυντικά είναι τα έως τώρα μηνύματα από την προσέλευση ξένων τουριστών, κυρίως Βρετανών και Ρώσων. Αναφέρει μάλιστα ότι ανεβαίνει η ζήτηση από Ιταλούς τουρίστες, οι οποίοι επωφελούνται από το δρομολόγιο της Ryanair για να ταξιδέψουν στη Μεσσηνία. Ο κ. Λαγωνικάκος σημειώνει ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία ήδη κινούνται σε υψηλότερο επίπεδο από πέρυσι, παρά το γεγονός ότι ο εγχώριος τουρισμός έχει πέσει κατακόρυφα. Η νέα μεγάλη «δεξαμενή» τουριστών για την Τριφυλία είναι οι Ρώσοι, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας, Κώστας Αγγελόπουλος. Όπως επισημαίνει, υπάρχουν κρατήσεις από τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Ρωσία. Ο ίδιος προβλέπει ότι θα είναι ανοδική η τουριστική κίνηση στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία, που, όπως λέει, υπάρχει ζήτηση κυρίως από Ρώσους οι οποίοι φτάνουν αεροπορικώς στην Καλαμάτα και τον Άραξο. Τουρισμός στην Καλαμάτα και στην Τριφυλία Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος λέει ότι έχει αρχίσει η τουριστική κίνηση και στη Μεσσηνία, με τουρίστες από την Αγγλία και τη Ρωσία. «Οι Άγγλοι είναι σταθεροί πελάτες, έρχονται και ξανάρχονται για διακοπές στη Μεσσηνία, ενώ αυξάνεται συνέχεια το ρεύμα των Ρώσων τουριστών», αναφέρει. Προβλέπει μάλιστα ότι «τη φετινή σεζόν η τουριστική κίνηση θα πάει καλύτερα από πέρυσι, είμαστε σε μια καλή φάση και όλοι οι συνάδελφοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ακολουθήσει μια καλύτερη χρονιά το 2014».
Ο κ. Λαγωνικάκος λέει ακόμη ότι ο εσωτερικός τουρισμός καταγράφει πτώση, αλλά πιστεύει ότι θα υπερκαλυφθούν οι απώλειες από τους ξένους. «Βεβαίως δεν εγκαταλείπουμε την ελληνική αγορά γιατί ο Έλληνας είναι ο τουρίστας που θα χαλάσει λεφτά στις διακοπές του», προσθέτει. Πιστεύει δε ότι «από του χρόνου θα φτιάξουν οικονομικά τα πράγματα για τα ελληνικά νοικοκυριά και θα υπάρξει ένα οικογενειακό πλεόνασμα για διακοπές». Σημειώνει επίσης ότι «τα δύο τελευταία χρόνια τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα λιμοκτονούσαν, φέτος όμως είναι καλύτερα τα πράγματα και αισιοδοξούμε ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα». Καταλήγοντας επισημαίνει ότι οι αεροπορικές συνδέσεις με το εξωτερικό «έχουν ικανοποιητική κίνηση και τη στιγμή που θα γίνει συνείδηση στον ξένο τουρίστα ότι υπάρχουν επαρκή δρομολόγια θα ανέβει και η τουριστική ζήτηση». Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος λέει ότι υπάρχει αυξημένη κίνηση Ρώσων τουριστών, που κάνουν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία. Όσον αφορά την υπόλοιπη Τριφυλία «παρατηρείται αύξηση κρατήσεων στα ξενοδοχεία από Ιταλούς, Γερμανούς και Άγγλους, αλλά και Μολδαβούς και Βούλγαρους».
Share on Google Plus

About kyparissiotis