google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης στο Βιολογικό Κυπαρισσίας από τους Ενεργούς πολίτες

Η πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης στο Βιολογικό Κυπαρισσίας από τους Ενεργούς πολίτες

H ΠΡΏΤΗ εκτίμηση από την επίσκεψη στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΦΙΥΛΙΑΣ.
 Την Πέμπτη το μεσημέρι τα μέλη της γραμματείας των ενεργών πολιτών στην οποία και εγώ συμμετέχω, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο επεξεργασίας των λυμάτων της πόλης. Είδαμε όλες της πτέρυγες του εργοστασίου και ο κ. Σαμπαζιώτης μας έκανε μια λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του. Είναι φυσικό ο καθένας από εμάς που συμμετέχουμε στην Κ. Ε. Π. λόγω διαφορετικών επαγγελματικών γνώσεων και εμπειριών να προσεγγίζουμε με διαφορετικό τρόπο κάποια θέματα. Όμως έχουμε ένα κοινό στόχο, με το διάλογο να συνθέσουμε τις διαφορετικές απόψεις, και να συμβάλουμε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας. Είναι καλό για την ψυχολογία μας να βλέπουμε θετικά και με αισιοδοξία τα πράγματα, όμως αν βλέπουμε μόνο την καλή πλευρά, απομακρυνόμαστε προσωρινά από την πραγματικότητα την οποία είναι αδύνατον να αποφύγουμε. Είναι γεγονός πως το εργοστάσιο είναι καινούριο και καλής κατασκευής. Δεν έχω την ανάλογη τεχνολογική γνώση για να πω αν το εργοστάσιο είναι τελευταίας τεχνολογίας, ούτε αμφισβητώ την άποψη του κ. Σαμπαζιώτη. Μπορώ να σας πω ότι έχω εργαστεί πολλά χρόνια στη βαριά βιομηχανία μέσα και έξω από την Ελλάδα και έχω αρκετή εμπειρία. Θεωρώ πως ακόμα και τα ποιο τέλεια αυτοματοποιημένα εργοστάσια δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα, χωρίς το κατάλληλα καταρτισμένο και υπεύθυνο προσωπικό, και αριθμητικά επαρκή. Όταν το νερό από το βιολογικό βγαίνει διαυγές, είναι μεν απαλλαγμένο από αιωρούμενα στερεά, δεν μπορούμε να πούμε όμως πως είναι απαλλαγμένο και από ρύπους, γι’ αυτό μόνο το χημείο είναι σε θέση να αποφανθεί.
Στην ερώτηση αν το διαυγές νερό που εξάγεται από το εργοστάσιο είναι κατάλληλο για άρδευση ο κ Σαμπαζιώτης απάντησε πως όχι, δεν είναι κατάλληλο. Εδώ μπαίνει το ερώτημα: Αν δεν είναι για άρδευση κατάλληλο, πως γίνεται να είναι ωφέλιμο για τους λουόμενους; Προς το παρόν την ευθύνη για την λειτουργία του εργοστασίου την έχει η κατασκευάστρια εταιρία, που, όπως διαπίστωσα την ημέρα εκείνη, εκεί υπήρχε μόνο ένα άτομο, ο φύλακας; Σύμφωνα με τα δεδομένα είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους πολίτες να έχουν γνώση αν το εισερχόμενο νερό από το εργοστάσιο στη θάλασσα θα είναι τόσο καθαρό όσο πρέπει. Ας ελπίζουμε πως με την ανάληψη της λειτουργίας του εργοστασίου από το δήμο θα προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, καλά τεχνικά καταρτισμένο και υπεύθυνο προσωπικό, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή επεξεργασία των λυμάτων. Όσο για το κόστος λειτουργίας που θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι, αυτή τη στιγμή κανένας δεν το γνωρίζει, ας ελπίζουμε ότι θα διαψευστούν εκείνοι που λένε πως θα είναι πολύ μεγάλο.
Το κείμενο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των ενεργών πολιτών https://www.facebook.com/politesgr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη