google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΥΠΌΜΝΗΜΑ για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Κυπαρισσίας κατέθεσε στο Δήμαρχο Τριφυλίας η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Τριφυλίας ζητώντας να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς αρκετά από αυτά ταλαιπωρούν τους πολίτες ή περιμένουν απάντηση όπως το μείζον θέμα της καθαριότητας, την ανακύκλωσης και της συνολικής διαχείρισης απορριμμάτων.
Όπως επισημάνει το υπόμνημα "Η φυσική  ομορφιά  μιας περιοχής από μόνη  της  δεν είναι  αρκετή  να προσέλκυση επισκέπτες,  πολύ δε περισσότερο  μόνιμους κατοίκους.  Όταν δεν  διατηρούμε την πόλη μας καθαρή η  φυσική  ομορφιά  της χάνεται. Χρόνια τώρα η όμορφη, (σαν τοπίο) Κυπαρισσία από την έλλειψη  καθαριότητας και τους κακοφτιαγμένους δρόμους της, είναι υποβαθμισμένη. Τον τελευταίο  καιρό  ή κατάσταση της δεν έχει προηγούμενο.  Όλοι οι κάδοι είναι γεμάτοι,  και γύρο από αυτούς, σακούλες γεμάτες σκουπίδια, που, σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα  η πόλη  μοιάζει  με <<σκουπιδότοπο>>. Όλοι λέμε πως θέλουμε ανάπτυξη."
ANΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι "Όταν λέμε  ανάπτυξη συνήθως περιοριζόμαστε στην δημιουργία καινούργιων τουριστικών επιχειρήσεων,  και δεν δίνουμε σημασία στην ουσία, που είναι η καλαισθησία  και λειτουργικότητα της πόλης, η οποία θα συμβάλει στην ποιότητα  της ζωής μας, και θα είναι  ευχάριστος  τουριστικός προορισμός για ντόπιους και ξένους. Όταν λέμε πόλη δεν εννοούμε κέντρο, ως συνήθως οι περισσότεροι την αντιλαμβάνονται, αλλά το σύνολο."
Τέλος η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Τριφυλίας καταλήγει "Διαμαρτυρόμαστε  για την υπάρχουσα  απαράδεκτη κατάσταση,  και  ζητάμε  να μας εξηγήσετε τους λόγους. 1) Ζητάμε: να γίνει Δ.Σ. με θέμα  η διαχείριση   των  απορριμμάτων, και ανακύκλωση. 2) να συζητηθεί  το θέμα  των εγκαταλειμμένων - ερειπωμένων κτηρίων τα οποία είναι  επικίνδυνα για τους περαστικούς,  αντιαισθητικά, και εστίες μόλυνσης,  καθώς  και η αντικατάσταση  των τσίγκινων  κατασκευών ( χαγιάτια ) στο κέντρο της πόλις. 3)  Ενημέρωση  για την λειτουργία  του βιολογικού  εργοστασίου". Ι

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη