google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Διαψεύδουν για το Νοσοκομείο αλλά τέλος του χρόνου αλλάζει μορφή- Μας κοριδεύουν

Διαψεύδουν για το Νοσοκομείο αλλά τέλος του χρόνου αλλάζει μορφή- Μας κοριδεύουν

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έσπευσε να διαψεύσει ότι θα κλείσουν νοσοκομεία, και ειδικά αυτά που θεωρούνται μη αποδοτικά, ήδη όμως ετοιμάζεται όλο το σχέδιο για την κατάργηση συγκεκριμένων νοσηλευτικών μονάδων ανά τη χώρα. Αναστάτωση προκάλεσε η πρόσφατη ανάρτηση του iatropedia.gr ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα άμεσα, έπειτα από σχετική παρότρυνση της τρόικας. Ωστόσο οι ίδιες διασταυρωμένες και έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr -που προέρχονται από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη- επιμένουν ότι το σχέδιο κατάργησης νοσοκομείων ετοιμάζεται και η εφαρμογή του θα αρχίσει άμεσα. Άλλωστε οι δανειστές μας είναι αυτοί που επιμένουν ότι υπάρχουν νοσοκομεία που δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό δεδομένου ότι είναι χαμηλής αποδοτικότητας και πληρότητας. Παρά τις αντιρρήσεις και τις αντιστάσεις που επέδειξε η ηγεσία του υπουργείου υγείας σε πολλές συναντήσεις, οι τροικανοί επιμένουν: κλείστε άμεσα νοσοκομεία για να μειωθούν οι δαπάνες.
Εξάλλου οι καθυστερήσεις στις συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών είχαν προβληματίσει ιδιαιτέρως της τρόικα. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρηματολόγησε σχετικά, εστιάζοντας στο γεγονός ότι μπορεί κάποια νοσοκομεία να μην εμφανίζουν μεγάλη πληρότητα, ειδικά στα νησιά, συμβάλουν όμως στην υγειονομική κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών για αυτό και θα πρέπει να παραμείνουν. Παρ αυτά οι δανειστές μας επιμένουν σε άμεσα λουκέτα. Γι αυτό και μέσα στο καλοκαίρι και ενώ θα είναι σε εξέλιξη τα …ιερά μπάνια του λαού, αναμένεται –όπως σημειώνουν πηγές του iatropedia.gr- να κλείσουν συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η αρχή θα γίνει από την πρωτεύουσα προκειμένου σε αυτήν τη φάση, και λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης, να αποφευχθούν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στην περιφέρεια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη