google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΕΛ.ΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΕΛ.ΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΦΟΡΕΑΣ υλοποίησης επιμορφωτικών προγραμμάτων για αγρότες παραμένει ο ΕΛ.ΓΟ Δήμητρα Κυπαρισσίας ο οποίος φέτος παρουσίασε πρόγραμμα για νέους αγρότες και συνεχίζει με ένα ακόμα. Παράλληλα έχει υποβάλει πρόγραμμα για εκπαίδευση αγροτών στην ευρώπη σε αγροτικά προιόντα καθώς πρόσφατα ο υπεύθυνος του κέντρου ταξίδεψε στη Γαλλία όπου το ΕΛγΟ Δήμητρα της περιοχής μας εντάχθηκε σε ηλεκτρονική πλατφόρμα ευρωπαικών υπηρεσιών για την κινητικότητα αγροτών εντός της Ε..Ε
Πιο αναλυτικά ο κ. Γιώργος Τσουμάνης τόνισε σε δηλώσεις του ότι  Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης που απευθύνεται σε 20 νέους παραγωγούς θα υλοποιήσει ο ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» και το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας  στην Κύπρο.  Οι συμμετέχοντες που θα είναι καλλιεργητές πατάτας έως  40 ετών από την περιοχή της Τριφυλίας θα καταρτιστούν για 2 εβδομάδες  στις νέες μεθόδους παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας πατάτας προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες της αγοράς.
Η κατάρτιση των παραγωγών εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών,  και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci), που  αφορά  την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση  ( PLM Mobility). Όλες  οι δαπάνες του προγράμματος είναι επιδοτούμενες σε ποσοστό 100%. Οι επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος είναι :
·         Μετακινήσεις, Αεροπορικά εισιτήρια
·         Διαμονή και διατροφή στην Κύπρο 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο, στο τηλέφωνο  27610 22116.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη