google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΝΤΡΕΔΩΝ ΣΤΟ ΣΟΥΛΙΜΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΝΤΡΕΔΩΝ ΣΤΟ ΣΟΥΛΙΜΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


TΡΙΣΑΓΙΟ προς τιμήν των ηρώων του 1821 Παπατσώρη, Ντέντε, αλλά και των Ντρέδων που απελευθέρωσαν το Σουλιμά αρχικά και αργότερα την Κυπαρισσία πραγματοποιήθηκε στο Άνω Δώριο πρόσφατα παρουσία εκπροσώπων των αποδήμων, κατοίκων και φορέων. Στον ιστορικό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε το τρισάγιο. Δεκάδες, εκδρομείς από την ενορία Αγίου Δημητρίου Αγίας Παρασκευής Αττικής, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Ντρέδες που προσέφεραν πολλά στον αγώνα για την ελευθερία της Πατρίδας μας. Στη επιτυχή διοργάνωση της εκδρομής συνέβαλε το ζεύγος Λεωνίδα και Φωτεινής Θεοχάρη με την παρουσία του κ. Δ. Χρονόπουλου.
Οι εκδρομείς εκτός από την Αγία Τριάδα και τον Άγιο Δημήτριο - την Αγία Λαύρα της Τριφυλίας- επισκέφτηκαν και το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο που διατηρεί το ζεύγος Θεοχάρη στο χωριό . Στην Αγία Τριάδα πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία από τον ιερέα του χωριού μας π.Φώτιο και τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη κ. Αναστάσιο, που συνόδευε τα δύο πούλμαν των εκδρομέων. Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας και αντιπροσωπία του Δ.Σ. του Συλλόγου Άνω Δωριτών. Το καλωσόρισμα έκανε ο Λεωνίδας Θεοχάρης, ο οποίος με ομιλία του, τούς ενημέρωσε για την ιστορία του τόπου μας. Ομοίως τούς καλωσόρισε και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Δωρίου Αγγελική Θεοχάρη. Στην συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού μας ακολούθησε πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας, τα οποία προσφέρθηκαν από τους κατοίκους του χωριού. Η άψογη οργάνωση και η τέλεια φιλοξενία κατέπληξαν τους επισκέπτες που έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη