google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για το λιμάνι Κυπαρισσίας

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για το λιμάνι Κυπαρισσίας

ΑΛΛΑ λόγια να αγαπιόμαστε ήταν η απάντηση που έδωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες για το λιμάνι της Κυπαρισσίας μετά από ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με την αποκατάστασή του η οποία τώρα θα κοστίζει πολλά μα πολλά εκατομμύρια. 
Πιο αναλυτικά ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Κωστόγιαννης σε απάντησή του για το θέμα μετά από την ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου μας λέει ότι οι μελέτες ήταν...άπατες. Ο κ. Κωστόγιαννης, ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι το έργο της επέκτασης του προσήνεμου μόλου που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2007 με προϋπολογισμό 5.547.150 ευρώ αλλά παραδόθηκε το 2010 δηλαδή κάποιοι υπέγραψαν για την παραλαβή του μετά από 3 χρόνια, τονίζει ότι : «Λόγω της μη επαρκούς εκτίμησης των δυνάμεων του κυματισμού και της υποδιαστασιολόγησης των τεχνητών ογκολίθων θωράκισης του μόλου (όπως απεδείχθη από τη σύνταξη νέας μελέτης) σε ακραία φαινόμενα κυματισμού το Δεκέμβριο του 2012, αλλά και πρόσφατα, παρασύρθηκαν οι φυσικοί και τεχνητών ογκόλιθοι προστασίας με επακόλουθο την καταστροφή μέρους του τοίχου και του δαπέδου του νέου μόλου, αλλά και καταστροφή της ανωδομής του παλαιού μόλου». Παράλληλα υποστηρίζει, ότι «έχει συνταχθεί μελέτη για την αποκατάσταση, η οποία τελεί υπό έγκριση και έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 2.078.500 ευρώ, προκειμένου να δημοπρατηθεί άμεσα η αποκατάσταση του προσήνεμου μόλου και τμήματος θωράκισης του νέου, αλλά και του παλιού μόλου».
ΜΕ άλλα λόγια 15 εκ. ευρώ κόστισε το λιμάνι και τώρα πόσα χρήματα θα ξοδευτούν για να αποκατασταθεί το έργο; Πόσα εκατομμύρια πρέπει επίσης να ξοδευτούν για να ολοκληρωθεί;

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη