google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παραγωγούς καρπουζιού επισκέφθηκε ο Αλευράς και δροσίστηκε...

Παραγωγούς καρπουζιού επισκέφθηκε ο Αλευράς και δροσίστηκε...

Την περιοχή της Τριφυλίας επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, όπου στις 11 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με θέμα την "Πορεία της συγκομιδής και τις εξαγωγές του καρπουζιού", με την συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων. Μετά την σύσκεψη στην Κυπαρισσία, επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Αντ. Παρασκευόπουλο, παραγωγούς καρπουζιού στα χωράφια τους στην περιοχή της Τερψιθέας, του Αγρίλη αλλά και την Αγία Κυριακή, όπου ενημερώθηκε για την φετινή κατάσταση του προιόντος. Όπως τόνισε στο filiatranet, η φετινή περίοδο συγκομιδής ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, δεδομένου ότι έχουμε την καλύτερη ποιότητα λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών με πολύ καλή καρπόδεση.
 Παράλληλα αυξήθηκε και η παραγωγή κατά 20% η οποία οφείλεται στην εμπειρία των παραγωγών αλλά και την βοήθεια των επιστημόνων, που συντέλεσαν σε μία άριστη καλλιέργεια. Αναφέρθηκε επίσης στις πολύ καλές τιμές με τις οποίες ξεκίνησε φέτος η περίοδος του καρπουζιού σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα, εξαιτίας συγκεκριμένων καλλιεργητικών προτύπων αλλά και νέων υβριδίων όπως είναι το Celine, που χρησιμοποιήθηκαν από πολλούς παραγωγούς. Ο παραγωγός Κώστας Μαλάμος χαρακτήρισε την φετινή χρονιά την πιο τέλεια των τελευταίων χρόνων ως προς την ποιότητα και την απόδοση.
 Ξεκίνησαν από 55 λεπτά το κιλό, ενώ σήμερα κυμαίνονται από 32 έως 53 λεπτά ανάλογα με την ποικιλία και το μέγεθος του καρπουζιού. Αισιοδοξεί ότι από την ερχόμενη εβδομάδα που ο καιρός θα βελτιωθεί θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ζήτηση. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, στάθηκε στις καλές τιμές με τις οποίες ξεκίνησε η χρονιά και ελπίζει με την βοήθεια και των καλών καιρικών συνθηκών στο εξωτερικό να διατηρηθούν σε καλά επίπεδα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη