google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γερή καμπάνα σε Βούλγαρο από τα Φιλιατρά για κακή μεταχείριση έμβιου όντος

Γερή καμπάνα σε Βούλγαρο από τα Φιλιατρά για κακή μεταχείριση έμβιου όντος

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου έγινε η σύλληψη του άνδρα, ο οποίος το απόγευμα της Πρωτομαγιάς (όπως σας είχαμε τότε ενημερώσει), εντοπίστηκε από μια γυναίκα να έχει δεμένο τον σκύλο του πίσω από το τρέιλερ που έσερνε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε στην πόλη των Φιλιατρών.
Η γυναίκα, η οποία τον είδε, τον προειδοποίησε πως θα τον καταγγείλει αν δεν ανεβάσει το ζώο στην καρότσα. Εκείνος δικαιολογήθηκε λέγοντας πως αν τον ανέβαζε επάνω στη καρότσα, το σκυλί θα πηδούσε κάτω. Η αυτόπτης μάρτυρας επέμεινε αλλά ο οδηγός αδιαφόρησε και συνέχισε τον δρόμο του. 
Έτσι και εκείνη τράβηξε φωτογραφίες το όχημα με το τρέιλερ και τον δεμένο σκύλο πίσω από αυτό, και με αυτές ανά χείρας - αφού ο αριθμός κυκλοφορίας του Ι.Χ. ήταν εμφανής - πήγε στο Α.Τ. Φιλιατρών έκανε την καταγγελία, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και τη Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας, μέλος της οποίας έσπευσε στο τμήμα.
Η σύλληψη του δράστη έγινε μετά από μερικές ώρες. Κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όλο το βράδυ, το επόμενο πρωί πήγε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί και στην συνέχεια δικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας τον καταδίκασε με 4 μήνες φυλάκιση (ποινή εξαγοράσιμη) με 1 χρόνο αναστολή και 207 ευρώ έξοδα δικαστηρίου.
Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι μικρή επειδή το ζώο – σύμφωνα με τη γνωμάτευση κτηνιάτρου – πάνω του δεν είχε σημάδια κακοποίησης. Το σκυλί παραμένει στην οικογένεια στην οποία ανήκει. Ο ιδιοκτήτης του παραδέχτηκε πως πράγματι το ζώο του υπέφερε εκείνη τη στιγμή αλλά δήλωσε πως δεν θα ξανακάνει κάτι αντίστοιχο.
Η γυναίκα, που τον κατήγγειλε, η οποία επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της τονίζει: 
«Ευελπιστούμε πως ο άνθρωπος αυτός πήρε το μάθημά του και θα είναι πιο προσεκτικός με τα ζώα του καθώς έχει άλλα 3 σκυλάκια, που έμαθα από την γειτονιά του πως τα έχει καλά γενικά».

Λόγια πλούσια σε ψυχή από την φίλη που έκανε την καταγγελία!!!!
"Το θετικό είναι πως η δικαιοσύνη είναι με το μέρος μας!!!! 

Το συναίσθημα όταν τελείωσε η δίκη και ήρθαν και οι 5 που ήταν στα έδρανα (δικαστές, εισαγγελέας, γραμματέας) και μου είπαν μπράβο και ότι έπραξα πολύ σωστά, με τον άνθρωπο κατηγορούμενο να παραδέχεται την ενοχή του να μου δίνει το χέρι του και να μου λέει «καλά έκανες! 
Πράγματι το σκυλί μου υπέφερε εκείνη τη στιγμή και εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σου αν το έβλεπα».... 
αξία ανεκτίμητη!
Δεν είναι κακός ο άνθρωπος (Βουλγαρικής καταγωγής, νέο παιδί) - έλλειψη παιδείας είχε απλώς και έχει μάθει να μεταχειρίζεται διαφορετικά τα ζώα - τώρα όμως κατάλαβε! είμαι σίγουρη γι' αυτό!!!!!!"
Η φωτογραφία που βλέπετε καθώς και η μαρτυρία της γυναίκας δημοσιεύτηκε στο facebook και στη σελίδα «AΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ». 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη