google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΕΛΗΞΕ με μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Μαθητικής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο πολλαπλών χρήσεων Κυπαρισσίας όπου και παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών από τα Γυμνάσια Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων μέσα από βιωματικές ομάδες.
Η συντονίστρια του προγράμματος Βίκυ Ξάστερου δήλωσε στο ράδιο Κυπαρισσία ότι το πρόγραμμα εικαστικών δημιουργιών με παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο της πόλης ώστε να ομορφύνει ο χώρος και τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά γύρω από το χώρο της τέχνης ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν ταλέντα στην εικαστική δημιουργία και τη μουσική βγάζοντας το καλύτερο εαυτό τους. Πρόσθεσε ότι η παρουσίαση περιλάμβανε δραστηριότητες όπως ποτραίτα και πίνακες, επισκέψεις στο Μουσείο Μπενάκη, αποτύπωση μορφών τέχνης στο καμβά, διαλέξεις ενώ ο κ. Αριδάς βοήθησε στη προσπάθεια ιδίως τα Σαββατοκύριακα τα οποία ήταν δημιουργικά. Έλαβαν μέρος 20 παιδιά λειτουργώντας ως βιωματική ομάδα ενώ το Γυμνάσιο έχει πολύτιμη εμπειρία μέσα από Ευρωπαικά προγράμματα εδώ και χρόνια.
BΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Η κα Κατσικάρη εξήγησε ότι οι βιωματικές ομάδες αλλάζουν το σημερινό σχολείο ενώ τα παιδιά συμμετέχουν στην ουσία των πραγμάτων, ενώ εδώ και 20 χρόνια το Γυμνάσιο λειτουργεί ως φορέας υλοποίησης με στόχο την συλλογική εργασία η οποία είναι πολύτιμη αφού τα παιδιά δεν μένουν στο χώρο του σχολείου αλλά δημιουργούν. Τέλος υπογράμμισε ότι εφαρμόζουν τις γνώσεις που λαμβάνουν ενώ έχουν ζήλο ενώ σε ερώτηση για τους εκπαιδευτικούς η συμμετοχή τους στους δύσκολους καιρούς είναι πολύτιμο εργαλείο. Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μάτα Μπαρτζελιώτη υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες και εξήρε το ζωηρό ενδιαφέρον τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη