google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.- ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ

Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.- ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Τσίγγανος έθεσε θέμα ευθύνης για το τι ψηφίστηκε αναλύοντας ότι το πνεύμα ήταν ότι η επένδυση δεν συνάδει με την αειφόρο ανάπτυξη δηλαδή αν είσαι νόμιμος "δεν μου αρέσει αυτό που κάνεις". Για τη σύσκεψη στο γραφείο του παραδέχτηκε ότι έγινε παρουσία της νομικού συμβούλου της εταιρίας κ. Ντέμου και του υπεύθυνου της Πολεοδομίας εκτιμώντας ότι "μόνο που δεν μας κρέμασαν στα μανταλάκια". Διερωτήθηκε ποιο είναι το μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης που θέλει η περιοχή  χωρίς να υπάρχει ουσία. Εκτίμησε επίσης ότι τώρα τα κριτήρια θα τα θέσει το ΥΠΕΚΑ για τα όρια που ετοιμάζει το υπουργείο καθώς η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη χωρίς όμως αναλυτικές λεπτομέρειες. Επειδή το ΥΠΕΚΑ φοβάται διαρροές δεν παρέχει περισσότερα στοιχεία, ενώ οι ακραίες θέσεις φέρνουν και ακραίες λύσεις. 
Ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε προβοκατόρικη και παλαιάς κοπής πολιτικών την δήλωση Τσίγγανου λέγοντας ότι το Δ.Σ. προέταξε τα στήθηκε ώστε το ΥΠΕΚΑ να πάρει μέτρα ήπιας μορφής ανάπτυξης με αρμονική συνύπαρξη διαφορετικά η χώρα μας θα λάμβανε πρόστιμα από την Ε.Ε. τα οποία θα επιβάρυναν το Δήμο ενώ η περιοχή θα οικοπεδοποιείτο. Πάντως προσυπογράφει την πρόταση το Δ.Σ. να λάβει γνώση της απόφασης και να κάνει παρατηρήσεις ενώ αργότερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ Μπακούρου και Προέδρου κ. Μπασδάνη για την τήρηση της διαδικασίας. Υπέρ της απόφασης να διεκδικήσει ο Δήμος το δικαίωμα σε παρατηρήσεις εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας. Τάχθηκε υπέρ της ήπιας μορφής ανάπτυξης και κατά της ερημοποίησης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη