google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ νέμονται αναλογικά τα ιμάτια της δημόσιας διοίκησης

Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ νέμονται αναλογικά τα ιμάτια της δημόσιας διοίκησης

Το τελευταίο διάστημα έχει φουντώσει η ονοματολογία γύρω από τους νέους διοικητές των νοσοκομείων της περιοχής μας. Ήδη, μάλιστα, τα ονόματα γνωστού ιδιώτη γυναικολόγου και μηχανολόγου – μηχανικού (σ.σ. ο πρώτος ανήκει στη Ν.Δ. και ο δεύτερος στη ΔΗΜ.ΑΡ.) ακούγονται έντονα για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Τρίπολης αντίστοιχα. Βέβαια, κατά πόσο αυτή η φημολογία θα πάρει «σάρκα και οστά», θα φανεί στη συνέχεια. Επίσημα, όμως, η κυβέρνηση, και ιδιαίτερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υποστηρίζει ότι ζητά εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και των γραμμάτων με υψηλό κοινωνικό στάτους, που θα δώσουν άλλο κύρος στο ΕΣΥ. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας δέχτηκε βιογραφικά στελεχών της αγοράς υγείας και όχι μόνο, στο πλαίσιο της προκήρυξης που είχε κάνει για την πρόσληψη συνολικά 87 διοικητών και 93 αναπληρωτών. Τα βιογραφικά που έφτασαν στην οδό Αριστοτέλους ξεπέρασαν τα 1.500, δείγμα ότι η κρίση οδηγεί πολλούς στην αναζήτηση εργασίας, έστω και με πολύ «κουρεμένες» πια αποδοχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι προέρχονται από το χώρο της υγείας, όπως νυν διοικητές, μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά υπάρχουν και πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι νοσοκομείων που διαθέτουν μεταπτυχιακά στα Οικονομικά της Υγείας, κυρίως από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Απόδειξη, επίσης, ότι πολλοί υπάλληλοι του ΕΣΥ επιχειρούν να αναβαθμιστούν οικονομικά εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών στους μισθούς τους. Αυτά γίνονται στο… φως της ημέρας. Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι μόνο ως «λάφυρο» αντιμετωπίζει το κράτος η τρικομματική κυβέρνηση, μοιράζοντας τα «ιμάτιά» του σε εκλεκτούς και κολλητούς, στους οποίους αναθέτει θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό. Η διακυβέρνηση στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην «κομματική πελατεία», που εξυπηρετείται ανάλογα με τα εκλογικά ποσοστά του κάθε κόμματος. Βεβαίως, ούτε λόγος να γίνεται για αξιοκρατικές διαδικασίες στην επιλογή των στελεχών που καλούνται να αναλάβουν νευραλγικούς τομείς των δημόσιων υπηρεσιών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη