google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επαφή Τουρκολιά με τον ζάπλουτο Πόντιο Φιλάρετο Καλτσίδη – Λατρεύει τη Μεσσηνία

Επαφή Τουρκολιά με τον ζάπλουτο Πόντιο Φιλάρετο Καλτσίδη – Λατρεύει τη Μεσσηνία

ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας αναζητεί τα κεφάλαια που θα της επιτρέψουν να μην περάσει στο ΤΧΣ. Το ελληνικό στοιχείο και οι πλούσιοι ομογενείς βρίσκονται στη λίστα των επαφών. Σημαντικός, όσο και αν δεν φαίνεται – γιατί δεν πρέπει - ο ρόλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επιλογή του οποίου είναι και ο κ.Αλέξανδρος Τουρκολιάς για τη διοίκηση της Εθνικής. Μεταξύ των επαφών που γίνονται είναι και αυτή με τον ζάπλουτο Πόντιο μεγαλοεπιχειρηματία Φιλάρετιο Καλτσίδη, που εκτός από την περιουσία του που εκτιμάται στα 6,7 δις δολάρια, έχει και ένα άλλο, μεγάλο προσόν: Λατρεύει τη Μεσσηνία! Ο Φιλάρετος Καλτσίδης, διαμένει μόνιμα στην Ρωσία, αλλά κάθε καλοκαίρι με το υπερπολυτελές σκάφος του «ΖΑΦΥΡΑ «, μία από τις καλύτερες θαλαμηγούς στον κόσμο, μήκους 75 μέτρων επισκέπτεται τον Μεσσηνιακό κόλπο. Τα πάρτι του με καλεσμένους τη Ρωσική Ελίτ πάντα τραβούν την προσοχή. Τον Ιανουάριο του 2013 προσέφερε στο Δήμο Καλαμάτας 55.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του Θεάτρου ΔΗΠΕΘΕΚ που είχε υποστεί ζημιά από πυρκαγιά. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει μια κόρη και έναν γιό. Tα τελευταία λίγα χρόνια έχει αποκτήσει εκτάσεις στην Κορώνη , έχοντας, μάλιστα, οικοδομήσει μια υπερπολυτελή έπαυλη. Η κατοικία του βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία στον Ρωμανό του Δήμου Πύλου, πολύ κοντά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Costa Navarino του ομίλου Κωνσταντακόπουλου.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Φ.ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ
Ο Φιλάρετος Καλτσίδης ή Filaret Galchev, όπως είναι γνωστός στη Ρωσία, είναι ο πλουσιότερος Έλληνας του κόσμου με την περιουσία του να εκτιμάται στα 6,7 δισ. δολάρια. Κατέχει την 175η θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο του περιοδικού Forbes και την 22η θέση στη Ρωσία. Γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1963 στο χωριό Tarson της Γεωργίας. Το 1991 αποφοίτησε ως μηχανικός εξόρυξης και οικονομολόγος από το Moscow Mining Institute και ξεκίνησε να δουλεύει στην ανθρακοβιομηχανία. Το διδακτορικό του αφορά την αγορά άνθρακα στη Ρωσία και θεωρείται ένας από τους καλύτερους σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα το 2011 ψηφίστηκε ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο του τσιμέντου και άνθρωπος της χρονιάς από το περιοδικό CemWeek. Ο κ. Καλτσίδης διατηρεί διπλή υπηκοότητα, την ελληνική και την ρωσική. Είναι μέλος της Mining Science Academy και της Διεθνούς Ακαδημίας Ενέργειας. Έχει συγγράψει 22 έργα και στις 20 Οκτώβρη του 2004 αναγορεύθηκε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Σχεδιασμού Εξόρυξης στο Moscow State Mining University.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη