google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Πατριδογνωσία και η Κυπαρισσία σε αφιέρωμα

Η Πατριδογνωσία και η Κυπαρισσία σε αφιέρωμα


Στο Κάππα της Καθημερινής (σελ.4) σήμερα, συνέντευξη στη μόνιμη στήλη "Πατριδογνωσία", ο Δήμος Μπάλτας από την Κυπαρίσσια, από την Παλιά Πόλη. 
Ερώτηση: Τι πιο μικρό ελληνικό αγάπησα.
Απάντηση: Τη μισογκρεμισμένη τάπια στο Κάστρο της Κυπαρισσίας, όταν καλεί επίμονα...την ψυχή σου να πετάξει πάνω από το απέραντο γαλάζιο του πελάγους.
 
Τόσο ωραία απάντηση και τόσο δική μας, πόσο πολύ μας αγγίζει και την νοιώθουμε όλοι όσοι αγαπάμε την Κυπαρισσία…πόσο μεγάλη είναι η ψυχή του ανθρώπου με τόσο μικρά που εκφράζει..
αλλά και πόση Ελλάδα βγάζει όλη η τοποθέτηση!!!
Για όσους δεν γνωρίζουν,  ο Δήμος Μπάλτας είναι γυιός του Τάση Μπάλτα από την  Παλιά Πόλη, μεγάλωσε στην Κυπαρισσία, είναι καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής και Μηχανολογίας του Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου GOETHEτης Φρανκφούρτης και έχει τιμηθεί με παγκόσμια βραβεία και διακρίσεις. 
Εμείς στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ νοιώθουμε υπερήφανοι γιατί είναι Κυπαρίσσιος, παγκόσμια διακεκριμένος, για την αγάπη του στην Κυπαρισσία και γιατί μας τιμά με την υποστήριξή του

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη