google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ


Στο Δ.Σ. Τριφυλίας καταγράφηκαν διαφορετικές θέσεις μεταξύ των συμβούλων από τους Γαργαλιάνους οι οποίοι όμως υπολόγισαν την αγωνία των κατοίκων για το μέλλον μιας πόλης που έπρεπε να λειτουργήσει ως πρότυπο λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Ο Γιάννης Καλκαβούρας τάχθηκε υπέρ των παρατηρήσεων του αναθεωρημένου σχεδίου αλλά κατέκρινε το Δήμαρχο Τριφυλίας ότι κινδυνολογεί με αοριστίες που έθεσε στην εισήγηση της θέσης του, αλλά τάχθηκε θετικά στις κατευθύνσεις που παρέχει το σχέδιο άσχετα αν έγινε πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος, μιλώντας για σταθερούς όρους δόμησης για το μέλλον. Ο Γιώργος Σαμπαζιώτης έκανε το συνήγορο του Δημάρχου εξηγώντας ότι ο κ.Κόλλιας παρότι δεν έχει γνώσεις μηχανικού αναφέρθηκε γενικά για τις κατευθύνσεις ώστε να αποφασιστεί να το θέλει το Σώμα ή όχι με βάση την πρόταση. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρινόπουλος παραδέχθηκε ότι η πόλη ασφυκτιά καθώς οι εποχές άλλαξαν, δεν υπάρχουν ρυθμοί ανάπτυξης, ενώ το αναθεωρημένο σχέδιο έχει περιορισμού δηλώνοντας ότι δεν το ψηφίζει καθώς δεν παρέχει μέλλον.
ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ...
Ο Γιάννης Αδρακτάς μίλησε για λαικισμό καθώς το Δ.Σ. ασχολήθηκε με ανούσια θέματα καθώς δεν έγινε εκβάθυνση του θέματος και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Τόνισε ότι μπορούσαν να θεσμοθετήσουν την Β1 φάση και τώρα το Σώμα καλείται για πολιτική απόφαση. Θεώρησε παρελκυστική την άποψη του Δημάρχου καθώς η Β1 φάση με βελτιώσεις μπορούσε να σταθεί, αλλά ήταν αρνητικός λόγω των επιφυλάξεων που εκφράζουν οι κάτοικοι. Ο Γιάννης Κατσούλας συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να δίνει η πόλη Γη και Ύδωρ καθώς υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Υποστήριξε ότι τα εργαλεία διαχείρισης δέχονται τροποποιήσεις. Έθεσε στη ζυγαριά της άποψής του το κόσμο που θίγεται με μικρά οικόπεδα και για αυτό δεν τον ενέκρινε αρχικά γιατί δεν διασφαλίζει το μέλλον του τόπου.
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Ο Θεόδωρος Δεληγιάννης στη τοποθέτησή του ζήτησε η συνεδρίαση να διεξαγόταν στους Γαργαλιάνους λέγοντας ότι είναι ένα πτώμα μετά τις αρνητικές απόψεις των μηχανικών και των πολιτών. Ο Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος το αποδέχθηκε διότι θα χαθεί χρόνος ώστε να δημιουργηθεί τέλειο Σχέδιο , θεωρώντας ότι προέχει το κοινωνικό συμφέρον. Η κα Αργύρη από την αντιπολίτευση ήταν αρνητική καθώς το σχέδιο έγινε πρόχειρα τονίζοντας ότι πρέπει να περιμένουμε το νέο νόμο του ΥΠΕΚΑ. Ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας κ. Ματθιουδάκης τάχθηκε κατά της αρχικής πρότασης καθώς αν ψηφιζόταν θα καταστρέφονταν περιουσίες, ενώ ο κ. Αγγελόπουλος κατέληξε ότι ο Δήμος πρέπει να δημιουργεί σχέδια για το μέλλον καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος ενώ ήταν θετικός στο αρχικό κείμενο του σχεδίου. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη