google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά τη συνεδρίαση της 18/04/2013 εξέδωσε ομόφωνα το πιο κάτω ψήφισμα.
            Το Δ.Σ. Τριφυλίας καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν εχθές (17-04-2013) μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.
          Η χθεσινή εξέλιξη δεν αποτελεί ούτε μεμονωμένο γεγονός, ούτε τυχαίο. Στην περιοχή μεγαλοκαλλιεργητές φράουλας επιχειρούν να επιβάλουν τους δικούς τους σιδερένιους νόμους.
          Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά – σύγχρονοι τσιφλικάδες με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο.
          Το Δ.Σ. εκφράζει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τα θύματα και τις οικογένειες τους, της συγκεκριμένης δολοφονικής επίθεσης και καλεί την Κυβέρνηση :
1.                          Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης.
2.                          Να ληφθούν μέτρα προστασίας, ασφάλειας και  ισονομίας των μεταναστών, ώστε να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα και πρόσβαση στις δομές Παιδείας – Υγείας –Ασφάλειας – Πρόνοιας, κλπ.
3.                          Τέλος το Δ.Σ. καλεί τους αγρότες κι όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να τα καταδικάσουν και να σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και σε κάθε φωνή ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη