google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Νίκος Καλογερόπουλος αγαπά το τόπο και προάγει τον Πολιτισμό

Ο Νίκος Καλογερόπουλος αγαπά το τόπο και προάγει τον Πολιτισμό

Ο Νίκος Καλογερόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Παρακολούθησε μαθήματα στις σχολές θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη, Βεάκη, Αθηνών. Η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Ακολούθησαν τα «Μεθυσμένη Πολιτεία», «Χαίρε Τάσο Καρατάσο», «Όλη η δόξα όλη η χάρη», «Στο Κάμπινγκ», και άλλες. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1981 στο «Μάθε Παιδί μου Γράμματα», όπου κέρδισε το Β’ βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 1986 επιχείρησε την πρώτη δική του ταινία, η οποία όμως έμεινε στα συρτάρια. Αυτό ήταν και η αφορμή για να μείνει εκτός για δεκαέξι χρόνια. Η επιστροφή του στον κινηματογράφο έγινε το 2000 με το «Ένας κι Ένας», κερδίζοντας πάλι το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου.
Στο διάστημα της απουσίας του έγραφε θεατρικά ενώ το 1981 εξέδωσε την πρώτη ποιητική του συλλογή και έχει κάνει αρκετές ακόμη δουλειές. Αυτή την περίοδο ο Νίκος Καλογερόπουλος έχει ενοικιάσει ένα κτίριο του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία και εργάζεται πυρετωδώς για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι το πολιτιστικό κέντρο που ετοιμάζει. «Ετοιμάζουμε το πολιτιστικό κέντρο στην Κυπαρισσία και σας περιμένουμε όλους το καλοκαίρι», λέει στο newsbeast.gr και προσθέτει ότι θα υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις και διάφορα ακόμη καλλιτεχνικά δρώμενα. «Εδώ θα κάνουμε θέατρα, θα κάνουμε συναυλίες, θα γιορτάζουμε με τον κόσμο», υποστηρίζει. Του αρέσει άλλωστε το θέατρο και η γραφή και ετοιμάζει ήδη αρκετά πράγματα ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Υποστηρίζει ακόμη ότι οι νέοι αξίζει να ασχοληθούν με την υποκριτική, όταν έχουν το ταλέντο, παρά τους δύσκολους καιρούς. Αρκεί φυσικά να διαθέτουν το ταλέντο. Στον ελεύθερό του χρόνο ετοιμάζει νέα πράγματα και γράφει ελπίζοντας αυτά να γίνουν έργα στο πολιτιστικό κέντρο που ετοιμάζει.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη